Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PC repareren

kid jansen
25 antwoorden
 • Hey,

  Ik ben door de vriendin van de broer van de vriend van m'n zus gevraagd of ik haar computer kan repareren. Zij wil mij daar voor betalen, ik weet echter niet welk bedrag redelijk is om te vragen.

  Ik ben 'handig met computers', zoals men dat zegt. ik weet niet zoveel als Binary, de standaard vragen kan ik wel beantwoorden, net zoals het herinstalleren van een pc.

  Wat kan ik vragen?
  Michiel

  [size=9:5494e95d41]ps. Volgens mij past dit topic in geen enkel subforum.[/size:5494e95d41]
 • 8-10 euro/uur.
 • Is men het daar mee eens?
 • [quote:7679401e63="MichielPH"]Is men het daar mee eens?[/quote:7679401e63]Ik had m'n bericht inmiddels gewijzigd naar "Wat is je leeftijd?", omdat dat ook wel handig is om te weten. Blijkbaar had je voor mijn wijziging het bericht van 8-10 euro al gezien, daarom heb ik 't maar weer terug veranderd. Snap je? :P

  Nu alsnog de vraag: hoe oud ben je eigenlijk?
 • Als je je laat betalen, vraag je dan ook af wat er gebeurt, als er iets mis gaat…
 • Ik ben 19.

  @Gerben:
  Als er iets fysiek stuk gaat bedoel je? Dat is inderdaad een lastige. Waarschijnlijk zit haar pc vol met spyware en virussen, dus hoef ik niet aan de hardware te zitten.
 • Denk ook om backups van data. Maar maak iig duidelijke afspraken over wat je precies gaat doen, en waarvoor je al dan niet aansprakelijkheid aanvaardt. No cure no pay lijkt me me ook wel een aardig uitgangspunt. En een vast bedrag werkt vaak ook beter.

  Als je ziet dat er heel veel mis is, ga dan niet aan het prutsen, maar doe gewoon een verse installatie van windows. AV en firewall erop, windows updaten, belangrijkste progrogramma's erop, en dan een backup draaien.
 • Ik ben sowieso meer voorstander van een verse installatie.

  Wederom: als je een vast bedrag afspreekt, voor bijvoorbeeld alleen alles opnieuw installeren, wat is redelijk?
 • Ik zou zeggen een Eurootje of 35. Vaak betaal je dat bij bedrijfjes voor het installeren van Windows bij een nieuwe PC. Je kan er mischien nog 15 bovenop doen als je backups moet maken.
 • :o

  Wellicht komt het doordat ik 5eu / uur ben gewend, want dit lijkt zoveel! Uiteindelijk zit ik toch vooral te wachten.

  Of is men het hiermee eens?
 • [quote:421e64c549="noamen"]Ik zou zeggen een Eurootje of 35. Vaak betaal je dat bij bedrijfjes voor het installeren van Windows bij een nieuwe PC. Je kan er mischien nog 15 bovenop doen als je backups moet maken.[/quote:421e64c549]Dit lijkt me wat overdreven. Maar goed, wie ben ik.
 • Kijk maar eens op internet (marktplaats). Allerlei bedrijfjes/personen die daar advertenties plaatsten voor dit soort diensten en daar soortgelijke bedragen en hoger voor vragen. 15 of 20 Euro per uur en een paar uurtjes werk is het wel.
 • Formateren, verse windows installatie (is waarschijnlijk wel sp1), vervolgens sp2 erop en alle updates na sp2, belangrijkste programma's AV firewall en drivers en je bent toch wel weer een flinke tijd bezig. Ik zou niet al te veel gaan klooien verder, gewoon van de hardware en bios enzo afblijven.
  Lijkt me dat je dan weinig kan verklooien, je moet alleen wel duidelijk afspreken wat er met de data die nu op de pc staat moet gebeuren.

  Ik denk dat €50 wel een redelijk bedrag is voor de tijd die je er mee bezig bent, overigens doe je het niet goed als je met je 19e maar €5 per uur verdiend, ik verdien met m'n 17 jaar €7,5/uur en voor dit soort klussen kost ik ook zo'n €50.
 • :o zoveel?

  Ik vond 35 EU wel redelijk, en miss 10 eu meer voor backups&herplaatsing belangrijke ducumenten….
 • mag je die vriendin van de etx etc, er wel goed op wijzen dat ze met een herinstallatie van systeem en noodzakelijke files allerlei zaken die ze er ooit aan toevoegde (en waaraan ze natuurlijk gehecht is geraakt…) nog niet terug heeft!
  kortom: maak heel goed duidelijk wát je doet en waar ze mee geconfronteerd zal worden.
 • Ik zelf vraag normaal 35 euro per uur, maar als blijkt dat er veel tijd in gaat zitten dan maak ik van te voren 1 vaste prijs af.
  Dan weten beiden partijen precies waar men aan toe is.
  HCC vraagt 55 euro per uur.
 • Ik vraag voor een herinstallatie twee flessen goede witte wijn. Met een klant of twintig heb ik zelden dorst.
 • [quote:6e82ab4cd0="kid jansen"]Overigens doe je het niet goed als je met je 19e maar €5 per uur verdiend, ik verdien met m'n 17 jaar €7,5/uur.[/quote:6e82ab4cd0]Wat voor werk doe je dan? Het minimumloon voor een een 19-jarige zo'n 4,20. Doe jij dan uitzonderlijk goed.

  Voor diegene die ook pc's repareren: doen jullie het ook thuis, of bij die persoon zelf? Als je thuis bent kan je gewoon je gang gaan, terwijl je bij een persoon thuis toch echt moet wachten tot alles klaar is.
 • Ik heb beide wel gedaan. Maar bij mij thuis is wel het prettigst. Dan kun je er in alle rust aan werken, zonder dat men je op de vingers kijkt. En heb je ook een pc bij de hand, om e.e.a. te downloaden, mocht dat nodig zijn.
 • [quote:c165d0b01a="MichielPH"][quote:c165d0b01a="kid jansen"]Overigens doe je het niet goed als je met je 19e maar €5 per uur verdiend, ik verdien met m'n 17 jaar €7,5/uur.[/quote:c165d0b01a]Wat voor werk doe je dan? Het minimumloon voor een een 19-jarige zo'n 4,20. Doe jij dan uitzonderlijk goed.

  Voor diegene die ook pc's repareren: doen jullie het ook thuis, of bij die persoon zelf? Als je thuis bent kan je gewoon je gang gaan, terwijl je bij een persoon thuis toch echt moet wachten tot alles klaar is.[/quote:c165d0b01a]

  Ik sloop, verder werk ik nog bij en gereedschapsverhuurbedrijf. Voor dit soort 'intelligent' werk vraag ik nog meer omdat ik minder uren kan maken en meer hersenslijtage :P
  Met slopen ga ik rustig 12 uur achter elkaar door, weliswaar niet echt goed voor je maar daar krijg ik dan ook het geld naar.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.