Vraag & Antwoord

OS Windows

W2000: registry-sleutelwaarde "springt terug"

5 antwoorden
  • Wie weet iets op het volgende: Ik gebruik Windows 2000. Voor mijn zakelijke software moet een registry sleutelwaarde veranderd worden van cijfertje nul naar cijfertje een. Lijkt makkelijk genoeg: doe ik met regedit, rechtermuisknop, etc. en dan saven. Maarrr: na een uurtje werken (of zo) blijkt de sleutelwaarde weer teruggesprongen naar nul. Ook als ik meteen na het wijzigen van nul naar één herstart, blijkt de wijziging niet te blijven hangen. Ik doe alles als "administrator" (eenmotorig kantoortje) Mijn zakelijk-software mannetje, aan wie ik vele honderden euro`s per jaar betaal kan dit niet oplossen (tsja meneer, Windows, nietwaar). Wie weet hier iets op ? (ik bedoel niet upgraden naar Windows XP)
  • het lijkt erop dat er in het programma zèlf een scriptje zit dat de betreffende waarde terugzet..... ik zie niet dat windows hier zelf aardigheid in zou ondervinden. moet dat mannetje toch mar eens zijn backoffice onder druk zetten.
  • mmm...nu ik eraan denk: kun je het registry een read-only attribuut geven? Heet het in windows 2000 nog steeds user.dat en system.dat?
  • of het in win2000 ook zo heet weet ik niet. read-only: lijkt me een utopie, want er wordt vrijwel constant iets aangetekend/weggehaald/gewijzigd in het register.
  • [quote:441444d5b4="Figaro"]Maarrr: na een uurtje werken (of zo) blijkt de sleutelwaarde weer teruggesprongen naar nul. Ook als ik meteen na het wijzigen van nul naar één herstart, blijkt de wijziging niet te blijven hangen. Ik doe alles als "administrator" (eenmotorig kantoortje)[/quote:441444d5b4]Wordt die sleutel niet door de applicatie zèlf weer terug op 0 gezet? Indien dat het geval is, dan heeft het vast een goede reden. Je kunt e.e.a. evt. checken met een tool als [url=http://www.sysinternals.com/Utilities/Regmon.html]Regmon[/url] (RTFM). En waarom moet die waarde persé handmatig gewijzigd worden? Over welke applicatie en sleutelwaarde gaat het?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.