Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Nog enig vertrouwen in updates?

Jimmy
7 antwoorden
 • [quote:db7c94b6d5]Internet Explorer na update nog steeds lek

  12 oktober 2005, 14:17:00
  WebWereld - Wie denkt dat zijn Windows-computer na de laatste updates weer helemaal veilig is, heeft het mis.

  Volgens beveiligingsbedrijf Secunia staan er nog beveiligingsbugs open, waarvan sommige al jaren. Het beveiligingsbedrijf doet eigen onderzoek naar problemen in programmatuur. Bij Internet Explorer 6.X werden 86 lekken ontdekt.

  De experts wijzen er nu op dat twintig lekken, waarvan sommige geclassificeerd zijn als 'highly critical', nog niet gedicht zijn. Soms is een bug gedeeltelijk opgelost en ook komt het voor dat meerdere applicaties door een probleem worden getroffen.

  Het oudste probleem dat gedeeltelijk is opgelost, werd gevonden op 9 september 2002. Voor niet verholpen problemen is de oudste bug gedateerd op 13 maart 2003.

  Ook Firefox is volgens Secunia niet volledig veilig, want daar staan 3 van de 25 bugs nog open. Verschil is wel dat deze lekken allemaal het label 'less critical' hebben gekregen. Opera heeft geen bekende beveiligingsproblemen volgens het bedrijf.[/quote:db7c94b6d5]

  Als het inderdaad danig triest is gesteld met onze veiligheid is het dan niet verstandiger om automatische updates helemaal maar uit te schakelen en dan overstappen op Opera en een dikke firewall??! (ik gebruik al reeds een tijd de Opera browser)
  Ik kreeg pas een mailtje van de waarschuwingsdienst waaruit zelfs blijkt dat onze zo gewilde Firefox vol met gaten zit :o

  Oftewel: Microsoft moet stoppen met patches maken en in Vista een dijk van een firewall opzetten.

  Hoezo updaten? Achter de feiten aanhollen?

  Ik vind het persoonlijk niets meer dan laksheid.


  Wat kunnen we het beste doen?

  1. Automatische updates uitschakelen en een dikke firewall met dien browser nemen of
  2. Braaf blijven updaten en als een aporterend hondje achter de ideale lat aanrennen?

  Voor wie wat meer wil weten over de staat van onze veiligheid:
  http://www.waarschuwingsdienst.nl
  ender.html?cid=5
 • Ik zal je vertellen,ik heb winXP momenteel draaien zonder enige (behalve DirectX) update,en het bevalt me prima,uiteraard natuurlijk wel zelf de nodige beveiligingen zoals Firewall/AV/e.d.
 • Bijna elke software stikt van de fouten. Zelfs in Linux en OS X zitten veel fouten. Ik zou gewoon elke keer de updates wel uitvoeren. Desondanks wel een goede firewall en virusscanner installeren.
 • donder IE eraf en zet er firefox en thunderbird er op .
  en een echte virus scanner nod32 of karpesky.
  je blijft update .
  nog eff en je hele disk zit vol alleen maar door de update van ene bill
 • of zelf je updates beschikken
 • Opera
 • Firefox of Mozilla

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.