Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

LPT1 ontkoppelen

Anoniem
praatpaal
5 antwoorden
 • Hallo,

  Ik zit hier met een PC waarvan de LPT1 poort is gekoppeld aan een netwerkprinter. Op deze PC is ook een lokale printer aangesloten via de paralelle poort. Nu moet deze printer alleen printen op deze lokale printer. Echter, de LPT1 is dus gekoppeld aan de netwerkprinter is geregeld met een inlogscript dat voor de overige PC's gebruikt wordt) Wat is het commando om LPT1 los te koppelen zodat er geen printer meer naar staat gekoppeld? Dan kan er namelijk wel gewoon op de lokale PC geprint worden.
 • Waarom stel je de lokale printer niet gewoon in als default?
  Als je de printer loskoppelt van LPT1, dan kunnen de netwerkprinter gebruikers niet meer printen.
 • Bedankt voor je reactie. De lokale printer staat ingesteld als default maar de LPT1 verwijst naar de netwerkprinter en de printjes komen er ook daar uit.
  Ik bedoel eigenlijk de lokale LPT1 poort van die PC ontkoppelen, niet die van de andere gebruikers.
  Dit verbaast mij eigenlijk, ik dacht dat dat hele gezeur met gekoppelde LPT poorten alleen geld voor DOS toepassingen en dat hij in Windows gewoon hoe dan ook naar die lokale printer zou printen.
 • Hiervoor moet je in de eigenschappen zijn van de betreffende netwerkprinter op de betreffende PC. Daarin kan je de poort instellingen doen. Meestal op tabblad 2, maar dat hangt af van model en type printer.
 • Het commando om een netwerkkoppeling te verbreken is 'net use /delete'. Om dus LPT1 weer naar de lokale printer te laten verwijzen, tik je in: 'net use lpt1 /delete'

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.