Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Buitengesloten van eigen computer

Edmond Varwijk
7 antwoorden
 • Ik heb nooit een administrator of gebruikerswachtwoord ingevoerd in mijn Windows XP Home edition. Per ongeluk drukte ik onlangs F8 in tijdens het opstarten van Windows. Siondsdien vraagt Windows elke keer als ik het opstart om mijn gebruikers password. Dat heb ik dus niet. Ik kan alleen maar als Gast inloggen, en kan dan bijna niets met mijn computer doen. Heb geen toegang tot Mijn Documenten, etc. etc.
  Ik heb van alles geprobeerd, tot en met het opstarten van de computer via een bootdiskette met daarop een passwordkraakprogramma. Daarmee kan ik dan zien dat achter de Administrator en Gast accounts staat: BLANK password, maar achter mijn username staat: disabled or locked. Datzelfde staat ook achter username HelpAssistant, en achter username SUPPORT 3 88945a0.
  Ik heb geprobeerd met behulp van het kraakorigramma het password achter mijn username leeg te maken, en ook om het te veranderen, maar geen van beide had resultaat.
  Ik hoop dat iemand mij kan zeggen hoe ik weer volledig toegang tot mijn computer kan krijgen.
  Herman
 • Als je wel in veilige modus met die Administrator account kan inloggen kan je daarmee gewoon het wachtwoord van jouw account verwijderen. Het lijkt me overigens zeer sterk dat die F8 toetsaanslag dit tot gevolg had. Want F8 geeft alleen maar een menu met verschillende opstartmogelijkheden waaronder veilige modus. Overigens kan die Administrator account van Win XP Home alleen maar inloggen in veilige modus, dus wederom die F8.
  Eventueel maak je een nieuwe account aan waar je al je gegevens naar kopieert
 • http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/ (werkt volgens Belg)
  http://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm

  Dit heb ik eens op een computerforum gevonden, 'k heb het zelf nog niet uitgeprobeerd en geef het je mee voor wat het waard is:

  “Als je niet wilt dat XP (geldt voor Home en Pro) in de Recovery Console naar een ww vraagt (wel of niet tijdens een install ingevuld) kan je dit in 't register instellen :

  Start | Uitvoeren | type in : Regedit en OK en navigeer naar : HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Setup\RecoveryConsole…. zet DWORD SecurityLevel waarde naar 1 > Exit Register en herstart.”

  (als je dit laatste uittest, vertel even wat je ervan vindt?)
 • [quote:ba563714f9="kid jansen"]Eventueel maak je een nieuwe account aan waar je al je gegevens naar kopieert[/quote:ba563714f9]Dat is lastiger als hij van zijn "mijn documenten" een persoonlijke map heeft gemaakt. Dat gaat dat echt niet op jouw manier…..
 • je kan nog zo veel persoonlijk maken, met een administrator account kan je in veilige modus jezelf overal rechten op geven zodat je er wel in komt. Ook zijn er zat bestandsbrowsers die zich (gedeeltelijk) gedragen als SYSTEM en dus sowieso overal toegang tot hebben. De bestandsbrowser van Partition Magic komt een heel eind en explorerxp is ook een heel aardige, is gewoon een los programma, is klein en het is gratis.
 • Probeer onderstaande methode eens. Laat eerste keer het ww.scherm blank. Als het dan niet lukt probeer dan 2e keer door het intypen van het ww "administrator" (zonder "")
  ——————-

  Windows XP Home Edition or Windows XP Professional in a workgroup
  To log on as Administrator and reset the password, follow these steps: 1. Restart the computer. After the Power On Self Test (POST), press the F8 key.
  2. On the Windows Advanced Options menu, use the ARROW keys to select Safe Mode, and then press ENTER.
  3. When you are prompted to select the operating system to start, select Microsoft Windows XP edition (where edition is the edition of Windows XP that is installed), and then press ENTER.
  4. On the To begin, click your user name screen, click Administrator.
  5. Type the administrator password, and then press ENTER.

  Note In some cases, the Administrator password may be set to a blank password. In this case, do not type a password before you press ENTER.
  6. Click Yes to acknowledge that Windows is running in safe mode.
  7. Click Start, and then click Control Panel (or point to Settings, and then click Control Panel).
  8. Click User Accounts.
  9. Click the user account whose password you want to change.
  10. Click Change the Password if you want to keep a password, or click Remove password if you do not want to use a password. If you remove the password, go to step 11.
  11. Type the new password for the user, and then click Change Password.
  12. Quit the User Accounts tool, and then restart the computer.
 • Hartelijk dank voor jullie reacties. Mijn probleem was dat Windows ook in de veilige modus steeds maar naar mijn user wachtwoord bleef vragen, dat dus geblokkeerd was. Waarschijnlijk omdat ik meer dan 6 keer een wachtwoord had geprobeerd, dat bleek tenminste uit het wachtwoord kraak programma dat ik heb gebruikt. Gewaarschuwd werd daar overigens niet voor.
  Inmiddels ben ik er achter gekomen dat als ik opstart in de veilige modus met netwerkbeheer, de administrator account wel te voorschijn komt. Omdat mijn computer niet in een netwerk zit, had ik er niet aan gedacht dat dat de truc zou zijn. Via de administratotr account heb ik mijn geblokkerde user account kunnen verwijderen en een nieuw gebruikersaccount aangemaakt.
  Nogmaals bedankt voor de hulp,
  Herman

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.