Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows lijkt niet op hosts bestand te letten.

Anoniem
None
5 antwoorden
 • Windows gebruikt ALTIJD als eerste het hosts-bestand om namen om te zetten in IP-adressen. Er zit nergens een optie om dit aan of uit te schakelen. Heb je geen tikfoutje gemaakt? Heb je het niet per ongeluk opgeslagen met een bestandsextensie in de naam, die standaard door Windows niet wordt weergegeven?
 • Wilde bij iemand wat sites koppelen via het hosts bestand (en enkele blokkeren) bij mij en wat andere werkt dit goed maar probeer nu op een laptop van iemand. Gekke is in de file stond zowieso alleen localhost 127.0.0.1 en niet dat hele microsoft verhaal. Als ik het aan pas werkt de koppeling/blokkering niet. Ook als ik mijn eigen host bestand verstuur en die vervang lijkt het geen effect te hebben. Zit er ergens een optie om het gebruik van dit bestand in te schakelen???

  (het staat in windows/system32/drivers/etc)

  Alvast bedankt.
 • [quote:9545079e19="sdk"]Wilde bij iemand wat sites koppelen via het hosts bestand (en enkele blokkeren) bij mij en wat andere werkt dit goed maar probeer nu op een laptop van iemand. Gekke is in de file stond zowieso alleen localhost 127.0.0.1 en niet dat hele microsoft verhaal. Als ik het aan pas werkt de koppeling/blokkering niet. Ook als ik mijn eigen host bestand verstuur en die vervang lijkt het geen effect te hebben. Zit er ergens een optie om het gebruik van dit bestand in te schakelen???

  (het staat in windows/system32/drivers/etc)

  Alvast bedankt.[/quote:9545079e19]

  Heeft diegene geen programma op de achtergrond draiien zoals antispyware die de boel in de war schopt?

  localhost 127.0.0.1 altijd laten staan om verdere problemen te vermijden.
 • Niet zover ik weet zal het eens vragen, wat zijn voorbeelden van programma's die dit dan verstoren??? (heb zelf alleen ad aware en die is het dus niet, dat is ook geen actief programma).
 • [quote:d18e7839e3="Leo S"]Windows gebruikt ALTIJD als eerste het hosts-bestand om namen om te zetten in IP-adressen. Er zit nergens een optie om dit aan of uit te schakelen. Heb je geen tikfoutje gemaakt? Heb je het niet per ongeluk opgeslagen met een bestandsextensie in de naam, die standaard door Windows niet wordt weergegeven?[/quote:d18e7839e3]nope het heet echt hosts en een tikfout is niet van toepassing aangezien ik nadat zelf invoeren niet werkte mijn hosts file heb gestuurd en toen die heb gebruikt. Dus geen idee waarom het niet werkt…

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.