Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstarten windows

Anoniem
Frednh
5 antwoorden
 • Dag Allemaal,

  Ik heb even een kleine vraag: als mijn computer opgestart is (windows xp home) dan zijn er een aantal programma's die gelijk opgestart zijn en verschijnen dan in de taakbalk, maar de netwerkkaart en de sygate personal firewall laten altijd nog een seconde of 20 op zich wachten en zijn dan pas actief.

  heeft iemand enig idee of dit ook anders kan?
 • Je zou via Start - Uitvoeren - [i:4ffab845b2]msconfig[/i:4ffab845b2] en dan bij tabblad Opstarten alle opstartitems eens uit kunnen schakelen en dan na iedere herstart er weer één aan kunnen zetten om te kijken of de vertraging misschien in één van deze items ligt.
  Gebruik je een router met DHCP? In dat geval zou je DHCP eens uit kunnen zetten en jezelf een statisch (vast) ip-adres geven bij de eigenschappen van he LAN-verbinding - TCP/IP. Geef daar een ip-adres op, het subnet en het ip van de router als gateway. De DNS-server adressen kun vinden via Start - Uitvoeren - cmd en dan [i:4ffab845b2]ipconfig /all[/i:4ffab845b2]. Met een vast ip-adres zou het opstarten iets sneller moeten gaan omdat er dan niet eerst een ip-adres verkregen hoeft te worden.
 • Bedankt voor de snelle reactie ik ga dit morgen even proberen en dan hoor je even van mij.

  groetjes Fred
 • volgens mij heeft het geholpen, in ieder geval is de netwerkkaart sneller aanwezig, waar schijnlijk zal de firewalle daar steeds op wachten??..
 • "volgens mij heeft het geholpen, in ieder geval is de netwerkkaart sneller aanwezig, waar schijnlijk zal de firewalle daar steeds op wachten??.."
  Dat vraag ik me ook altijd af. Je wilt pas de netwerk verbinding aanzetten als firewall en virusscanner al aan staan. Maar of dat inderdaad gebeurt?
  Je kunt natuurlijk je netwerk verbinding op disabled zetten en pas aandoen als beide draaien. Maar dat is nogal onelegant.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.