Vraag & Antwoord

OS Windows

Externe (USB) HDD fat32 formateren met WinXP

8 antwoorden
  • Hoe kan ik een 250GB Externe (USB) HDD fat32 formateren met windows XP/Pro ( voor gebruik met Ovislink Samba_server noodzakelijk) Ik krijg alleen de optie NTFS, en onder de dos-mode Fat32 is er geen ondersteuning voor schijven groter dan 32 GB Jack.
  • Wil je er slechts een grote FAT32 partitie opzetten? Dat kan, meen ik, met Partion Magic 8, maar misschien ook wel met een utility van de fabrikant van de schijf. Kijk hiervoor eens naar de sticky van het "hardware anders" subforum.
  • Ik zou niet de complete schijf FAT32 formatteren (daarnaast betwijfel ik of het wel kan) Waarom maak je niet gewoon een FAT32 partitie aan en een tweede NTFS partitie, of heb je alle ruimte nodig?
  • Binnen Windows NT en hoger kun je alleen een FAT32 partitie aanmaken als de partitie kleiner is dan 32 GB. Daarboven is alleen de optie om NTFS te gebruiken. Ik heb het met Partition Magic nog nooit getest, maar het lijkt me inderdaad de beste manier om dit te proberen. Anders zou je inderdaad een <32 GB FAT32 partitie kunnen maken, en de rest als een NTFS partitie te formatteren. Met een nieuwe versie van Fdisk kan het wel, maar die zal waarschijnlijk geen USB drive zien. Als je echter een losse HDD in die USB drive hebt zitten, dan kun je die misschien rechtstreeks aan de IDE hangen, en dan kun je met Fdisk wel een partitie van 250 GB aanmaken.
  • Met de nieuwe ??? fdisk kan het niet ! Herkent en bewerkt schiojven tot 80 gig !
  • Maxblast kan volgens de website van Maxtor schijven >137GB, zowel FAT32 als NTFS aan. En nog gratis ook.
  • FDISK kàn niet ! Tenzij met PartitionMagic formatteren.... Dat is nu eenmal zo ! En wie het tegendeel beweerd moet dringend zijn kennis (eindelijk) bijschaven !
  • [quote:62bf83c360="Alicante"]Met de nieuwe ??? fdisk kan het niet ! Herkent en bewerkt schiojven tot 80 gig ![/quote:62bf83c360][quote:62bf83c360]Dat is nu eenmal zo ! En wie het tegendeel beweerd moet dringend zijn kennis (eindelijk) bijschaven ![/quote:62bf83c360] Of niet.... http://www.seagate.com/support/kb/disc/faq/fdisk_80g_10g.html [size=9:62bf83c360][offtopic]: waarom twee posts? Lekkere argumentatie trouwens: "dat is nu eenmaal zo"...[/size:62bf83c360] mkfs.vfat zou ook kunnen werken, maar dan heb je wel een linux-bootcd nodig :)

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.