Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Foutmelding

Jim van Zweeden
2 antwoorden
 • Onlangs kreeg ik problemen met het besturingssysteem, windows 2000, op mijn PC hetgeen ertoe leidde dat ik de C partitie van een gemaakte image van de systeem schijf moest voorzien.
  Echter het probleem bleef hardnekkig en de foutmelding bleef komen bij het opstarten van de PC. De foutmelding is:
  Err5: finding VFloppy.sys
  err8: fake floppy drive not found
  Press any key to boot active partition.

  De C partitie heb ik volledig opnieuw geformatteerd met DOS onder FAT16. Ik heb nu een primaire partitie en een logisch tweede partitie. Deze probeer ik op te heffen en te betrekken bij de primaire partitie. Dit lukt niet met Fdisk.
  Hoe los ik beide problemen op t.w. de foutmelding en het niet kunnen samenvoegen van de twee verschillende partities tot één geheel.
 • Het eerste probleem lijkt mij in de MasterBootRecord (MBR) te zitten.
  Start in een dos-prompt het programma [b:6d0cd778b7]fdisk /mbr[/b:6d0cd778b7] eens op.

  Het tweede probleem is op te lossen met een programma als partition magic. Hou er wel rekening mee dat je eerst je data veilig moet stellen.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.