Vraag & Antwoord

OS Windows

nieuwe HD wordt gezien als L-drive

16 antwoorden
 • Halle hier ben ik weer (gelukkig moet ik hier niet per vraag betalen :roll: ), nu ik eindelijk mijn defecte/onstabiele apparatuur vervangen/geupdate heb en nu ik eindelijk weet hoe ik het beste mijn PC ga indelen kom ik voor een onverwacht probleem te staan. Ik heb zonder problemen XP op mijn nieuwe HD geinstalleerd, enkel wordt die nu als L: in verkenner aanzien. C: D: en E: zijn mijn USB e.d. . De drive letter kan ik blijkbaar niet veranderen. Hoe los ik dat het beste op ? (alles formateren ofzo is evt geen probleem)
 • rechtermuisknop "deze computer" beheren vervolgens schijfbeheer. klik hier op een schijf en wijzig de driveletter
 • Dat zou ik maar niet doen voor die L: drive...
 • je hebt gelijk systeempartitie kan je natuurlijk niet wijzigen op deze manier..
 • Dan denk ik voor het beste resultaat de boel opnieuw installeren.
 • [quote:561cc604ea="R0bbin"]Dan denk ik voor het beste resultaat de boel opnieuw installeren.[/quote:561cc604ea] j, maar de vraag is, wordt die dan automatisch als C: aanzien ? Kun je je nu ook al afvragen waarom ie als L: te boek staat.
 • installeren zonder al je usb drivers. Het kan ook nog zijn dat zijn hd in verschillende partities is verdeeld. en zijn windows partitie niet de eerste partitie is. dat zou je dan weer kunnen aan passen met partition magic
 • dus ik moet alle 'stekkertjes' uittrekken, behalve die van de HD ? en dan terug installeren
 • Waar wordt C op dit moment voor gebruikt dan? Misschien dat hier gewoon een oude installatie op staat, dan kun je die partitie gewoon formatteren. Als het een partitie is met data dan zou je ook de hele zooi op een andere partitie or whatever kunnen zetten en hem dan met de Windows setup alsnog formatteren om er vervolgens XP op te installeren.
 • @ praatpaal : c is momenteel gewoon een 'device', een mogelijke 'aansluiting'. daar kan ik niks aan formatteren. Kan misschien een proberen de drive letter te veranderen, maar dan nog ga ik de letter van de win-parttie niet kunnen veranderen denk. och, ik zal alles eens uittrekken, als't daarmee opgelost is :roll:
 • Als dat idd een angesloten 'device' is dan wordt ie niet weergegeven in de Winows setup. Dan kun je toch gewoon op C installeren? De letter van de systeempartitie kun je idd niet wijzigen, enkel en alleen door een herinstallatie.
 • ik ben al terug aan't installeren praatpaal, met enkel HD en DVD aangesloten. Nu ben ik zeker dat hij tijdens de formattatie c: aangaf, heb ik voordien niet opgelet. zullen zien :roll:
 • Dit is ook de beste manier. Windows heeft de nare eigenschap, als je installeert op een andere partitie dan C:, de boot files zoals NTLDR en IO.SYS toch op de C-schijf te plaatsen. Ik ben er tijdens mijn installatie op mijn RAID-1 array ook op een pijnlijke manier achtergekomen.
 • ook wel een beetje logisch dat windows dat doet. anders weet je computer niet hoe hij moet opstarten. in dos kijkt hij alleen naar je primaire partitie. en dat is bijna altijd je c: daarom zet windows daar ook die bestanden neer.
 • [quote:1640a16e51="perrush"]Halle hier ben ik weer (gelukkig moet ik hier niet per vraag betalen :roll: ), nu ik eindelijk mijn defecte/onstabiele apparatuur vervangen/geupdate heb en nu ik eindelijk weet hoe ik het beste mijn PC ga indelen kom ik voor een onverwacht probleem te staan. Ik heb zonder problemen XP op mijn nieuwe HD geinstalleerd, enkel wordt die nu als L: in verkenner aanzien. C: D: en E: zijn mijn USB e.d. . De drive letter kan ik blijkbaar niet veranderen. Hoe los ik dat het beste op ? (alles formateren ofzo is evt geen probleem)[/quote:1640a16e51] Hoi, voortaan gewoon in het bios usb uitschakelen, dan windows erop, en usb weer aan zetten. Weet precies wat je bedoeld. Maar nu nog je letter wijzigen gaat niet.
 • [quote:ea151200f9="R0bbin"]ook wel een beetje logisch dat windows dat doet. anders weet je computer niet hoe hij moet opstarten. in dos kijkt hij alleen naar je primaire partitie. en dat is bijna altijd je c: daarom zet windows daar ook die bestanden neer.[/quote:ea151200f9] Dan weet je niet hoe een partition table werkt, want het is nl. helemaal niet zo logisch, dat windows partities toeeigent. Vanuit het MBR wordt nl. de boot partitie gevonden. In het MBR staat of de windows boot records of bv een GRUB van Linux. Linux bv. heeft deze onhebbelijke eigenschap niet

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.