Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

XP Pro installeren ZONDER data verlies

Eddy X
11 antwoorden
 • Ik zou graag XP Pro opnieuw installeren maar als het even kan zonder data verlies. In het verleden kon dat maar sinds SP2 krijg ik de melding dat de software op mijn harde schijf nieuwer is dan die op de Cd-rom en dat is logisch dar SP2 en de wekelijkse patches regelmatig files vernieuwen.

  heeft iemand een oplossing voor mij?
 • [quote:b66950f14d="Dutchknight"]Ik zou graag XP Pro opnieuw installeren maar als het even kan zonder data verlies. In het verleden kon dat maar sinds SP2 krijg ik de melding dat de software op mijn harde schijf nieuwer is dan die op de Cd-rom en dat is logisch dar SP2 en de wekelijkse patches regelmatig files vernieuwen.

  heeft iemand een oplossing voor mij?[/quote:b66950f14d]

  Maak een slipstream CD. Download eerst SP2 als geheel (iets van 265 MB) en combineer dat dan met je oorspronkelijke XP-schijf op een nieuwe CD.

  Er zijn voldoende slipstreamers gratis te downloaden en te gebruiken.
  http://www.topshareware.com/Xp-Slipstreamer-download-18346.htm
  bijvoorbeeld.

  http://www.microsoft.com/downloads/details.aspx?displaylang=nl&FamilyID=049C9DBE-3B8E-4F30-8245-9E368D3CDB5A
  is de link voor de directe Nederlandse download.

  Mocht je nu de heleboel eens een keertje overhoop willen gooien, maak dan een datapartitie aan, en bewaar al je gegevens op die datapartities, zoals documenten, muziek, foto's, e-mail, en bijvoorbeeld ook een map met gedownloade en geïnstalleerde drivers en software.
  Dat werkt in de toekomst een stuk makkelijker als Windows weer eens een keer er de brui aan geeft.
 • Waarom zonder dataverlies? Klinkt alsof je geen backup hebt. ZOnder backup mag je helemaal niet aan zulkde acties denken. Laat staan doen. Met backup is je vraag niet meer nodig :)

  groetjes Edmond
 • Emond,

  Je opmerking over backups is geheel op zijn plaats, maar als je na herinstallatie weer alles moet terugzetten (data en programma's) ben je toch niet erg blij.
  Herinstallatie zonder dataverlies is dus een serieus idee!
  Hetzelfde geldt natuurlijk voor upgrade en verhuizing naar andere PC's.

  Groeten, Maarten.
 • upgrade versie ?
 • Wat betreft de data kan ik het me voorstellen. Maar die moet je toch al op aparte partitie hebben staan. Zolang er dan maar een recente backup is kun je vrij blind die C leegvegen.

  Applicaties behouden terwijl het OS nieuw wordt geinstalleerd, ik geloof er niet in. Ik geloof in imaging. Dat werkt.

  groetjes Edmond
 • gewoon even je winXp cd erin stoppen. Kiezen voor windows installeren. Dan vraagt ie om een nieuwe installatie of een upgrade/update. Die laatste moet je dan hebben
  (je progjes & spellen hoef je niet opnieuw te installeren - je windows-updates,… echter wèl!).
 • Alle fouten blijven dan ook lekker behouden. Neem aan dat een mens juist herinstalleert om die eruit te krijgen.

  groetjes Edmond
 • Ook handig is de Wizard Bestanden en instellingen overzetten
 • Ik sluit me bij Edmond aan. Gewoon de C partitie formatteren en (een "geslipstreamde") Windows XP installeren.
  Ik maak voor het laatste nog steeds dankbaar gebruik van een artikeltje in C!T van 2 jaar geleden.
 • Nou, als je zover bent dat je een geslipstreamde CDROM in elkaar hebt geknutseld, dan lukt het je over het algemeen ook wel om uit te dokteren hoe je die moet gebruiken om te installeren. Ik dit geval zal dat wel niet het geval zijn, dus is dat een wel erg ingewikkelde optie.
  Ik heb wel eens gebruik gemaakt van de 2e Repair optie in de installatie procedure, waarbij dan de WINDOWS map leeg werd gehaald en een schone Windows werd geplaatst (waarbij je dus alles opnieuw moest installeren), maar [i:d69e3dfeb2]zonder[/i:d69e3dfeb2] dat de rest van de data weg was. Ook de map Program Files was nog helemaal aanwezig. Het kan dus volgens mij wel, zonder dat het vervuilde register wordt overgenomen.
  Als je de eerste Repair kiest, dan kom je overigens uit bij het Recovery Console, en daar heb je in dit geval weinig te zoeken.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.