Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Registerperikelen

rob bogers
4 antwoorden
 • Ik meldde dat bij 1 van mijn schijven bij het opstarten steeds de schijfcontrole wordt gestart. Ik heb een aantal opties geprobeert maar zag in een Tips & trucs van dec. 2004 op pagina 16 tip 21 hoe via het register de schijfcontrole kan worden uitgeschakeld. Dat zou moeten kunnen via de sleutel HKEY_LOKAL_MACHINE\System\CurrentControlSet\Control\Session Manager. Ik zou dan in het rechterscherm rechts moeten klikken op AutoChkTimeOut en de waarde wijzigen in 0. Laat dat laatste nu helemaal niet bestaan in mijn register. Wat nu???
 • het is de vraag of die controle via een autostartmechanisme plaatsvindt.
  meestal blijft schijfcontrole zich zo bij opstarten melden als zo´n procedure een keer is afgebroken.
  heb wel gelezen dat je er vanaf kan komen door een keer handmatig de schijfcontrole te starten en helemaal te laten uitlopen.
 • [quote:0e3114abf5="rob bogers"]Laat dat laatste nu helemaal niet bestaan in mijn register. Wat nu???[/quote:0e3114abf5]

  Je kan de waarde toch aanmaken? Rechtsklik en maak een nieuwe DWORD waarde aan met die naam. Dubbelklik erop en wijzig de waarde naar 0, mocht hij niet al op 0 staan.

  Maar het is ook net wat derkdejong zegt, de schijfcontrole blijft terugkomen wanneer hij steeds wordt geannuleerd.
 • Recent bleef op de computer van de kinderen (Windows ME) ook schijfcontrole steeds terugkomen. Soms duurt het ook erg lang vóórdat schijfcontrole is afgelopen. Een hele nacht laten doorgaan gaf geen oplossing. Het lukte wel toen ik in veilige modus opstartte. Schijfcontrole ging toen veel sneller en nadat het was beeindigd en comp opnieuw was opgestart, was probleem verholpen.
  Ies Biekart

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.