Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Start menu, toevoegen

Anoniem
None
12 antwoorden
 • Met schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik met m'n bijna 20 jaar PC ervaring tegen de volgende oliedomme vraag aanloop:

  Ik heb in XP nog niet meegemaakt dat ik zelf (dus niet via een install. procedure) een snelkoppeling wil toevoegen aan een bepaald item onder "Start". Uiteraard kan dit m.b.v. verkenner "Menu Start" (Local Settings, etc., etc.), maar in de mij bekende Win versies kon dit ook met een rechterklik op de taakbalk, "Eigenschappen", "Geavanceerd", "Toevoegen"…..
  Tot m'n verbazing ontbreekt deze optie bij XP (Pro), SP2:
  Geen knoppen: "Toevoegen". "Verwijderen", "Geavanceerd", "Opnieuw schikken"……..
  Hoe is dit "Toevoegen" dan mogelijk bij XP? (Behalve dan via Verkenner).
 • Makkelijkste is denk ik, het bestand in explorer opzoeken, snelkoppeling maken (eventueel sendto, desktop), en dan die naar de gewenste plek in het menu slepen.
 • Dit is alleen mogelijk met het klassieke menu Start. Je hebt dus waarschijnlijk het standaard Windows XP menu Start ingeschakeld.
 • je kan toch gewoon rechts klikken op de snelkoppeling
  en dan kiezen voor "aan het menu start vastmaken"
  of zie ik het verkeerd
 • Ik denk dat hij het toevoegen van snelkoppelingen aan het onderdeel [i:4805d0e6bc]Alle programma's[/i:4805d0e6bc] bedoeld. Wanneer je kiest om een onderdeel aan het menu Start vast te maken komt hij in de kolom linksboven te staan; programma's die altijd beschikbaar zijn.
 • De oplossing van Gerben kende ik, maar was vergeten dit te melden.
  "aan het menu start vastmaken" kan ik enerzijds nergens vinden en anderzijds is die oplossing niet bruikbaar als je 'm ergens onder een of ander subitem van programma's wil hebben…..
  De oude, m.i. fraaie oplossing zoals ik 'm kende bestaat dus niet meer??
 • Wat je kan doen is in eigenschappen van [i:466d9c986a]Taakbalk en menu Start [/i:466d9c986a]het [i:466d9c986a]Klassieke menu Start [/i:466d9c986a]aanzetten en vervolgens naar [i:466d9c986a]Aanpassen[/i:466d9c986a] gaan. Daar is jouw methode wel beschikbaar. Wanneer je klaar bent zet je het [i:466d9c986a]Menu Start [/i:466d9c986a](het XP menu dus weer aan. Uiteindelijk is het dus een klikje meer.
 • Bedankt praatpaal, die oplossing had ik nog niet gezien…..
  Toch snap ik eerlijk gezegd niet dat M$ de "oude" oplossing niet gewoon heeft laten voortbestaan, ook in het XP menu dus……

  Ik las overigens ergens iets over "Aan startmenu vastmaken" (o.i.d.), een optie die m.i. zelden gebruik zal worden, maar in geen enkel snelmenu kan ik die optie terugvinden. Vreemd, of……?
 • [quote:f355be6644="lion"]Met schaamrood op de kaken moet ik bekennen dat ik met m'n bijna 20 jaar PC ervaring tegen de volgende oliedomme vraag aanloop:

  Ik heb in XP nog niet meegemaakt dat ik zelf (dus niet via een install. procedure) een snelkoppeling wil toevoegen aan een bepaald item onder "Start". Uiteraard kan dit m.b.v. verkenner "Menu Start" (Local Settings, etc., etc.), maar in de mij bekende Win versies kon dit ook met een rechterklik op de taakbalk, "Eigenschappen", "Geavanceerd", "Toevoegen"…..
  Tot m'n verbazing ontbreekt deze optie bij XP (Pro), SP2:
  Geen knoppen: "Toevoegen". "Verwijderen", "Geavanceerd", "Opnieuw schikken"……..
  Hoe is dit "Toevoegen" dan mogelijk bij XP? (Behalve dan via Verkenner).[/quote:f355be6644]

  Hoi,
  klik op de snelkoppeling hou de knop v.d. muis ingedrukt,windows toets een keer in drukken en je sleept hem naar het menu en laat de knop los.succes.
 • [quote:946e8ed430="lion"]Ik las overigens ergens iets over "Aan startmenu vastmaken" (o.i.d.), een optie die m.i. zelden gebruik zal worden, maar in geen enkel snelmenu kan ik die optie terugvinden. Vreemd, of……?[/quote:946e8ed430]

  Wanneer je het Windows XP Start menu gebruikt en je klikt rechts op een snelkoppeling dan zou je die optie toch echt moeten hebben… 'Aan het menu Start vastmaken'
 • Praatpaal: Klopt als een bus!
  Met deze reactie van jou is de cirkel gesloten: het "klassieke" menu staat geactiveerd, dus de optie voor die snelkoppeling is niet beschikbaar.
  De opties waarvoor ik in eerste instantie dit draadje heb gemaakt zitten verstopt onder "Aanpassen"…….(zoals je in eerdere reactie al meldde). Tja, en hier had ik 't niet gezocht…….

  Alles helder: iedereen bedankt voor de bijdragen!
 • Het muisje heegt een staart…. (ik heb de hele oefening af moeten breken een tijdje terug).
  1) Klassiek start menu staat aan
  2) Vergrendeling werkbalk staat uit
  Ik dacht via "Geavanceerd", "Toevoegen" even een snelkoppeling toe te kunnen voegen….. Mis! Het startmenu dat wordt weergegeven is het startmenu onder "Administrator". Het startmenu dat zich onder de "Start" knop uitvouwt, is het startmenu dat te vinden is onder "AllUsers.Windows".
  Als ik hier die snelkoppeling plak (via Verkenner dus), dan krijg ik wel het gewenste resultaat, maar ik snap niet dat er iets anders onder de [u:72d98810ff]taakbalkeigenschappen[/u:72d98810ff] wordt weergegeven……..
  Los hiervan: Wat zijn de verschillen tussen "AllUsers" en "AllUsers.Windows"???

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.