Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wachtwoord in Outlook Express

avandenberg
8 antwoorden
 • Een vriend van mij heeft het volgende raadselachtige probleem: na installeren van SP2 vraagt Outlook Expres ineens om een wachtwoord (alsof er verschillende identiteiten zijn) Weet iemand hoe dit wachtwoord probleem kan worden opgelost. Met dank, Arie
 • ooit gekopieerd uit een forum:

  Onderstaand moet dit verhelpen:

  Haal eerst het vinkje weg bij "onthoud wachtwoord"
  -> Menu Extra -> Accounts -> Servers

  Open de registry editor "regedit", -> Start ->Run -> Regedit

  Ga naar:
  HKEY_CURRENT_USER\Software\Microsoft\Protected Storage System Provider

  Verwijder de sleutel: S-1-5-21-7605713-2089704603-935750429-44610

  Start de pc opnieuw op en voer het wachtwoord opnieuw in -> Menu Extra -> Accounts -> Servers. Zet weer het vinkje bij wachtwoord onthouden aan.

  Uitgevoerd zoals vermeld met als uitzondering dat de cijfers niet geheel overeenkwamen. Ik heb daarna gewoon alle mail kunnen ophalen. Outlook was in eerste instantie heel traag geworden met opstarten, maar na het verwijderen en opnieuw toevoegen van het account liep alles als een trein.
 • ik ga het proberen, hartelijk dank, groetjes Arie
 • sorry, te snel gereageerd; het probleem is, dat Outlook Express helemaal niet wil opstarten! Er zijn ineens twee identiteiten toegevoegd (mijn vriend beweerd, dat hij dat absoluut niet gedaan heeft) en alvorens je kan opstarten wordt er een wachtwoord gevraagd. Op zich logisch natuurlijk als je wil vermijden, dat iemand anders je post bekijkt, maar lastig als dit opeens gebeurd en je uiteraard het wachtwoord niet weet! Wie helpt? Groet Arie
 • tja, die wachtwoorden heb je ook weer nodig als je die identiteiten ongedaan wilt maken…. weet ik zo gauw geen oplossing voor, maar ik denk aan een veiligheidskopie van je mailbestanden, oe eraf gooien en opnieuw installeren.
  wellicht heeft iemand een betere gedachte..
 • Hoe het gekomen is ?? het lijkt wel op een virus dat narigheid heeft uitgehaald. Dat SP2 zoiets zou veroorzaken lijkt mij sterk. Maar hoe eerlijk is die vriend? Mensen hebben vaak de neiging om stomme streken niet toe te Willen geven. Voor de goeie orde: Ik ben ook maar en mens hoor ! :wink:

  Maar hoe dan ook, misschien kan je het oplossen met het progje op DEZE link.

  Gr,
  Jim
 • Die vriend is volkomen onbetrouwbaar op de computer; hij snapt er niets van en klikt op alles wat los en vast zit. Hierna belt hij mij om de schade te herstellen. Omdat zijn laptop erg traag is heb ik ook het vermoeden, dat er wat anders aan de hand is; een virus of spyware. Ik zal eerst maar eens een hijacklog draaien. Bedankt voor de puike link, die Jim mij gegeven heeft.! Ik ga dat zeker proberen. Dank voor jullie reakties. Overigens zou het inderdaad kunnen, dat een virus of spyware dit probleem heeft veroorzaakt? Als ik iets bijzonders vind, zet ik het wel even op dit forem, groetjes Arie
 • [b:142c1121a5]avandenberg schreef:[/b:142c1121a5][quote:142c1121a5]Overigens zou het inderdaad kunnen, dat een virus of spyware dit probleem heeft veroorzaakt?[/quote:142c1121a5]Nou en of dat kan !

  Eén van de laatst bedachte grappen is om her en der bestanden op je pc te versleutelen en je vervolgens een aanbieding te doen om die versleuteling weer ongedaan te maken of het benodigde wachtwoord te verstrekken.

  TEGEN BETALING UITERAARD !!!

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.