Vraag & Antwoord

OS Windows

Gerommel in Mijn Documenten

Anoniem
Meander
8 antwoorden
 • Hallo,
  Op mijn werk deel ik mijn pc met een aantal anderen. We hebben Windows XP-pro. Ik heb mijn eigen account met een eigen wachtwoord. Ik heb gemerkt dat een collega vanuit zijn account in Mijn Documenten (van mijn account dus) zit te rommelen. Geen leuk idee. Ik heb een extra account gemaakt met een wachtwoord, maar ook daar kan iedereen in Mijn Documenten. Da's niet echt de bedoeling.

  Thuis heb ik XP home, en kan ik niet in de Mijn Documenten van mijn man, en hij niet in de mijne. Ik heb daar ook een nieuw account gemaakt, en daarvan kan ik de Mijn Documenten-map niet benaderen vanuit mijn oude account. Dat wil ik ook op mijn werk. Kan ik daar op een eenvoudige manier iets aan doen?

  Groeten,

  Meander
 • Je kunt de documenten zippen met een wachtwoord. Kost wat meer moeite als je ze wilt bewerken, maar is wel safe.
 • Rechtsklik in de verkenner op de map "Mijn documenten", ga maar het tabblad "Delen" en zet het vinkje bij "Van deze map een persoonlijke map maken". Dat zou voldoende moeten zijn.

  Voorwaarde is wel dat, zoals je al gedaan hebt, je account met een wachtwoord beveiligd is en dat het NTFS bestandssysteem wordt gebruikt.

  Gr,
  Jim
 • Bedankt voor de antwoorden!
  Op mijn werk heeft mijn pc FAT32. Kan ik daar nog NTFS van maken, of moet ik dan alles opnieuw (laten) installeren?
 • Jawel, dat kan.

  1:Ga naar Start > uitvoeren en vul in
 • Vrijwel ieder bedrijf heeft wel iemand voor IT zaken, of dat nou intern of extern is. Ik zou het in ieder geval via hem of haar spelen. Misschien is er wel een reden dat er FAT32 gebruikt wordt. Sommige (heel) oude programma's kunnen namelijk niet werken op NTFS. Zo'n geval heb ik ooit onder handen gehad. We waren dus aangewezen op FAT32 totdat het prog niet meer gebruikt werd. Dit is welliswaar heel zeldzaam maar het kan zomaar kunnen.
  Als de PC een dual boot configuratie zou hebben met een OS die niet met NTFS overweg kan mag er ook geen NTFS gebruikt worden op de Windows XP partitie.
  Verder dien je te beschikken over beheerdersrechten. Het lijkt mij niet handig als gebruikers deze zomaar hebben dus misschien dat jullie ook gewoon gebruikersrechten hebben.
  Ondanks het feit dat de conversie van FAT32 naar NTFS zonder dataverlies gaat, zou ik voor dit soort schijfintensieve bewerkingen toch maar een backup maken voor de zekerheid.
 • Ik zou ook niet zomaar domweg de schijf converteren, op een pc die niet van jou is. Lijkt me een beetje een kamikaze actie. Hier heb je nog een softwarematige oplossing:

  http://pc-magic.com/des.htm#emf
 • Ben blij dat iedereen het daarover in ieder geval roerend met me eens is.

  Gebeurt me ook niet elke dag !!!!! :wink:

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.