Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

partitie verdwenen

wielag
9 antwoorden
 • Na verschillende problemen met mijn Medion computer (windows xp home) heb ik vandaag de recover-cd die bij het systeem hoort voor de zoveelste keer gebruikt. Nu echter werkte die niet meer en derhalve eerst maar eens Windows XP home er opnieuw opgezet. De tweede partitie D: waarop al mijn bestanden stonden, is nu plotsklaps verdwenen, terwijl de grootte van de C:drive niet is aangepast.
  Voor de duidelijkheid: de computer had 3 partities (C, D en E). C (90 GB) met meest programma's, D (ook 90 GB) met de meeste bestanden en backups; E (ca 6GB) met recover drivers etc.

  Alleen C (grootte 90 GB) en nu een nieuwe D (recover drivers) grootte 6 GB bestaan nog. Waar is de voormalige D (bestanden) gebleven?
  Wie kan mij helpen? Het zou allerberoerdst zijn als de bestanden van D en ook die partitie dus helemaal weg zijn. Alvast dank.

  Willemijn
 • Dag Willemijn,

  probeer eens met Partition Table Doctor of je de schijf nog kunt inlezen? Dat programma biedt de mogelijkheid gewiste partities terug te halen.

  Groetjes, Wilhelm
 • Ik wil dat graag proberen maar tja, hoe kom ik aan dat programma in de gauwigheid?
 • Domme vraag natuurlijk. Ik heb het programma inmiddels gedownload en geprobeerd te gebruiken. Er werden 356 fouten gevonden maar er kunnen er maar 5 gerepareerd worden met deze versie. Eerlijk gezegd heb ik ook geen idee hoe ik dit programma moet laten zoeken naar een eventuele oude D:-drive. Kun je me nog even verder helpen Wilhelm? Of iemand anders misschien.
 • Nu krijg ik van HCC een mail waarop ik moet klikken om de binnengekomen antwoorden te kunnen bekijken. Klik ik daar op dan gaat er een venster open met 'koppeling zoeken' en ik moet dan een naam opgeven voor een exe-bestand. Ik begrijp het allemaal niet want ik kom zo niet verder.
  Het probleem met partition doc pro is ook nog niet opgelost laat staan dat van de verdwenen partitie. Kan echt niemand mij helpen want ik ben een beetje radeloos nu.
 • Ten eerste kan je beginnen met geen dualposts te maken, en daarna kan je een freeware partitie reddende app. zoeken of anders een licentie voor je huidige programma aanschaffen.
 • Misschien lukt het met "Active Partition Recovery 3.0"

  http://downloads.vnunet.nl/download/hard+disk+cd+rom+dvd/active+partition+recovery/_32867.html
 • Jippie, het is gelukt! Met Testdisk. Ik heb maar wat gedaan en wist absoluut niet waar ik mee bezig was maar goed na opnieuw opgestart te hebben is de Backup terug, zij het met de letter G:.

  Daarvoor ook nog graag een aanwijzing. Ik heb nu dus C t/m J. D moet E worden en G moet D worden. Hoe kan ik dat versieren? De andere drives moeten dan automatisch ook eentje doorschuiven als jullie me kunnen volgen.

  Graag dus nog even 'hulp op afstand'. Bedankt en sorry voor het dubbele bericht. Gerben kun je mijn tweede bericht er niet uitgooien? Het staat zo dom.

  Willemijn
 • Hier staat hoe dat werkt. Succes!

  [u:d2e0ee5d63]http://www.breekpunt.nl/tip.asp?id=1182[/u:d2e0ee5d63]

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.