Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

win98 en flashplayer

Anoniem
None
13 antwoorden
 • Hallo,
  Ik denk dat ik een probleem met macromedia flash player heb. Ik heb onlangs ADSL van Planet geïnstalleerd (windows 98). Nu valt er echter een gedeelte van de site van planet weg, "planet internet vandaag" en "laatste nieuws".
  Er wordt aangegeven dat hiervoor minimaal flashplayer 6 of hoger voor nodig is. Als je dat aanklikt kom je op de macromedia-site. Hier kan je dan alleen versie 8 downloaden. Dit gedaan en geïnstalleerd. Er is echter nog steeds geen verbetering. Geeft nog steeds aan dat flashplayer 6 of hoger nodig is. Verder heb ik dan ook nog een spel (Solitaire) wat ik ook niet meer kan starten. Het beginscherm komt wel tevoorschijn, maar als ik op "begin" klik, gaat het niet meer verder (al een keer opnieuw geïnstalleerd). Ik heb het vermoeden dat dit ook gebruik maakt van flashplayer?
  Voor de duidelijkheid, voordat ik ADSL geïnstalleerd had, had ik al flashplayer 6. Ik had nog een inbelabonnement, en daar had ik deze problemen niet mee.

  Heeft er iemand nog ideeën?
  Alvast bedankt.
 • Volgens mij staat expliciet op hun website dat versie 8 niet is bedoeld voor 98. Maar daar staan ook versies die daar wel op draaien.
 • Het zou kunnen wezen dat sommige websites niet uit de voeten kunnen met Flashplayer 8. Ik heb (of beter gezegd mijn echtgenote heeft) hetzelfde probleem gehad met WinXP en Firefox op bijv. DEZE site.

  Misschien maar even wachten op een update van de Flashplayer (Macromedia krijgt vast en zeker vragen hierover) of mogelijk worden de Webmasters binnenkort wakker en doen er wat aan.

  Gr,
  Jim
 • Allereerst bedankt voor de reacties.

  Zoals ik al vermeld had, eerder had ik er geen problemen mee. Verder wil ik eigenlijk weer flash 6 installeren, maar die heb ik niet meer en kan hem ook niet vinden om te downloaden.
  Wel heb ik tesamen met het abonnement een virus en emailscanner genomen. Kan het zijn dat deze ook nog iets er mee te maken heeft?
 • Vreemd, nog geen week terug las ik op de Macromedia website dat flashplayer 8 niet bedoeld was voor WIN 98, maar nu wordt hier niets meer over gezegd. Dus vergeet mijn eerdere melding maar.

  Overigens zegt microsoft dat er een vulnerability in de eerdere versie 7 zit,
  http://www.microsoft.com/technet/security/advisory/910550.mspx
 • [quote:c39e6034da]Verder wil ik eigenlijk weer flash 6 installeren, maar die heb ik niet meer en kan hem ook niet vinden om te downloaden.[/quote:c39e6034da]HIER zijn vorige versies te vinden. Neem dan wel versie 6 want 7 schijnt inderdaad ernstig "lek" te zijn.

  Let wel op: eerst versie 8 verwijderen. Macromedia heeft daar een tooltje voor en dat staat HIER.
  [quote:c39e6034da]Wel heb ik tesamen met het abonnement een virus en emailscanner genomen. Kan het zijn dat deze ook nog iets er mee te maken heeft?[/quote:c39e6034da]Kortweg: NEEN.

  Gr,
  Jim
 • Mijn dank is groot, ga het dit weekend proberen.
 • Helaas, het gaat nog niet helemaal goed komen. Flash 6 gedownload, je krijgt dan verschillende versies. Allemaal geprobeerd, werkt nog steeds niet. Ik heb ook niet het idee dat het geïnstalleerd wordt, want in de lijst met geïnstaleerde software wordt deze dan ook niet vermeldt.


  Hoe nu verder? :-?
 • Dat het niet in de lijks met software staat, dat klopt. Het is een uitbreiding op je browser, een plug-in dus. Vandaar ook dat speciale progje van Macromedia om het te verwijderen. Pas daarna de oudere versie installeren.

  Gr,
  Jim
 • Is dat met flash 8 niet het geval?
  Als ik die installeer wordt deze wel vermeldt.
  Groet,
  Toon
 • [b:169bafde1a]Toon30 schreef[/b:169bafde1a][quote:169bafde1a]Is dat met flash 8 niet het geval?
  Als ik die installeer wordt deze wel vermeldt. [/quote:169bafde1a]Weet je dat zeker? is dat niet de Shockwave player? Want die staat er bij mij inderdaad ook bij maar da's weer wat anders dan flash.

  Trouwens het wordt raadselachtig want ik ben ook even gaan kijken op Planet Internet Homepage en bij mij werkt het (met Flash 8.) volgens mij goed:

  [img:169bafde1a]http://home.hccnet.nl/g.van.zweeden/planet.GIF[/img:169bafde1a]

  Ik zie er tenminste niets bijzonders aan, ik zie ook op 4 of 5 plaatsen die bekende Flash cirkeltjes lopen met "loading" dus…. is er toch misschien iets anders aan de hand bij jouw.

  Gr,
  Jim
 • Hallo,

  Ik heb nog eens gekeken, maar flash 8 wordt toch echt in de lijst met geïnstalleerde software vernoemd, flash 6 niet. Overigens heb ik nog dezelfde problemen als 8 geïnstalleerd is.
  Ik lees wel wat tegenstrijdige berichten over de combi flash 8 en win98. De 1 zegt dat het wel kan en de ander niet.
  Maar goed, zijn er eventueel ook nog andere richtingen die ik zou kunnen proberen?
  Alvast weer bedankt voor de hulp.

  Ik heb overigens wat afbeeldingen, hoe plaats ik die hier?

  Groeten,
  Toon
 • [b:4d848ce4ff]Toon30 schreef:[/b:4d848ce4ff][quote:4d848ce4ff]Ik heb nog eens gekeken, maar flash 8 wordt toch echt in de lijst met geïnstalleerde software vernoemd[/quote:4d848ce4ff]Kan zijn omdat ik geen IE maar Firefox gebruik, en daar wordt Flash als plug-in geïnstalleerd.
  [quote:4d848ce4ff]Ik heb overigens wat afbeeldingen, hoe plaats ik die hier?[/quote:4d848ce4ff]
  Afbeelding (jpg of gif, hoe kleiner hoe beter) ergens op het web plaatsen, je HCC homepage bijvoorbeeld, klik op "Img" boven het berichtveld), vul het webadres in en klik weer op "Img".
  [quote:4d848ce4ff]Maar goed, zijn er eventueel ook nog andere richtingen die ik zou kunnen proberen? [/quote:4d848ce4ff]Even geen idee nee. De website die ik eerder noemde doet het bij mij trouwens ook nog steeds niet. En dat terwijl die planet-site bij mij gewoon goed is.

  Ik krijg toch de indruk dat Flash voor IE en Flash voor FF enigszins verschillend is, want die recepten-site doet het bij mij, ook met Flash8, in IE dus wel heb ik inmiddels gemerkt. En dat kan dan weer heel goed aan de site liggen.

  Gr,
  Jim

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.