Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gelazer met de prullenbak.

Anoniem
Jape
9 antwoorden
 • Mijn prullenbak doet zijn naam alle eer aan. Kan hem niet meer openen of de instellingen wijzigen (rechtsklik op desktop-icoon, waarna eigenschappen reageert niet).

  Het commando prullenbak legen geeft aan dat er 5 items inzitten, maar leegmaken ho maar. Krijg telkens de melding: "Cannot remove folder Dh2: the file or directory is corrupted and unreadable."

  In de Verkenner staat naast het prullenbak icoon geen enkele naam (recycle bin, hoort er te staan) en ook daar kan ik niets met deze kapotte vuilnisemmer beginnen. Niet openen, niet verkennen, niet legen.

  Het gevolg van dit alles is bovendien dat er al meer dan een jaar geen schijfdefragmentatie kon worden uitgevoerd. Want ook hier telkens de melding: "Cannot remove folder Dh2: the file or directory is corrupted and unreadable."

  Wie (goede) raad weet, mag het zeggen. Graag zelfs!

  Groet, Jape
 • als je eens scandisk eroverheen haalt
  geef dan wel aan volledige scan
 • Bedankt sjouwer. We komen dichter bij de kern van het probleem (denk ik als newbie). Scandisk wordt niet herkend door mijn pc. Letterlijk: "Scandisk is not recognised as an interal or external command, operable program or batch file." Klinkt aardig (in het engels), maar wat kunnen we daar mee?

  Wil je er in je antwoord svp rekening mee houden dat ik nog maar aan het begin van een glanzende IT carriere sta (zo die er ooit van komt!).

  Nogmaals dank en groet, Jape
 • Scandisk zit niet in xp, of iig niet onder die naam. Open explorer, rechtsklikken op de c: schijf, properties, tab tools, error checking.
 • Waar zouden wij simpele beginners zijn zonder moderatoren als Mr Gerben. Hartelijk dank voor uw reactie.

  Heb de door u aangegeven error check uitgevoerd. Helaas zonder resultaat. Ik ben er inmiddels achter dat het gaat om de Recycling Bin van de externe harde schijf (Maxtor One Touch 160 GB). Het Filesysteem op deze schijf is FAT32, maar dat wist u waarschijnlijk een eeuw geleden al. Deze heb ik ook ge-error-chequed. Melding "Cannot remove folder Dh2 etc." blijft.

  Domme vraag van een newbie: Wat betekent telkens bij het opstarten de melding "Can't run 16-bit Windows program. Insufficient memory to run this application. Quit one or more Windows applications and then try again." Om welk 16-bit program gaat dit? Heeft dit te maken met eerdergenoemd prullenbakgedoe?

  Vriendelijke groet, Jape
 • Is het een optie om in de veilige modus (tijdens opstarten een aantal keren op F8 drukken) te starten en het dan te proberen ?
 • Alles was al uitgevoerd in de veilige modes.

  Het "gelazer" heeft naast de prullenbak nu ook het vastlopen bij het opstarten bereikt. Behoudens de eerder genoemde 16-bit melding komt nu ook het bericht: Dr Watson Postmortem has encountered a problem and needs to close. Bij details worden 2 bestanden genoemd die bij deze error melding horen.

  Ik houd niet zo van Postmortem, want in het normale leven volgt hierop de dood. Hoe zit dat in het virtuele leven van een pc? Wordt het misschien tijd voor een Highjackthis-logje? Of is er een betere oplossing die echt werkt?

  Groet, Jape
 • In ieder geval een goede backup maken.
 • Je zegt dat je fat32 hebt. Dan zou je er met een win98 bootdisk ook bij moeten kunnen. Kan zijn dat de prullenbak onzichtbaar is, dan even zichtbaar maken met attrib. Je zou hem iig. moeten kunnen zien met:

  dir /AH

  Zichtbaar maken doe je met attrib, waarschijnlijk zoiets:

  attrib -h -s recyc~1

  Daarna verwijderen met:

  deltree recyc~1

  http://www.bootdisk.com/

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.