Vraag & Antwoord

OS Windows

[WINME] PC wil niet meer opstarten vanaf harde schijf

3 antwoorden
  • Vanmorgen gaf mijn pc bij het opstarten aan dat er een checksum eror in het CMOS zat. Opnieuw opgestart, maar nu wilde hij niet meer booten vanaf de harde schijf. Opstarten met een bootfloppy werkt prima, en ook de harde schijven (raid) zijn te benaderen. Knoppix werkt ook prima, data kon worden gekopieerd naar een andere computer, maar windows opstarten, ho maar. Ik heb al eens de BIOS defaults geladen, en ook al eens FDISK /MBR gedaan, maar dat geeft geen resultaat. Wat nu? Windows ME 2 HD van 40 Gb in raid (mirror), 3 partities, C prim dos, actief, fat32 AMD Athlon 512 Mb
  • Dit kunnen een aantal dingen zijn. ten eerste is je CMOS batterij hoogstwaarschijnlijk (bijna) leeg. Ik zal die als eerste vervangen. ten tweede: check je bootvolgorde even of de RAID array er nog instaat. ten derde: controleer even of je schijven nog in RAID mode staan.
  • Ik zal de batterij eens vervangen. Moederbord is nog maar 4 jaar oud. Is die dan niet snel leeg? Belangrijker: door het op enig moment terug zetten van de bios defaults heb ik de bootvolgorde 'veranderd'. Je had de spijker op z'n kop, de FASTRACK raid utility stond niet meer in de bootsequence. Stom, stom stom. :oops: Thanx again.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.