Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Workshop Beperkte rechten in XP (C!T November)

Jim van Zweeden
3 antwoorden
 • Nou surf/mail ik zelf al een poosje meestal met een beperkt account maar toch, een aantal in bovengenoemd artikel genoemde "binnendoortjes" was voor mij helemaal nieuw. Hardstikke nuttige workshop dus wat mij betreft.

  Maar ik zit toch nog met een (niet onbelangrijke) vraag:

  Die dubbele aanmelding waarbij je jezelf aanmeldt als beheerder én als beperkte gebruiker zodat je zonodig snel kunt wisselen. Die mogelijkheid heb ik tot nu toe [u:f859ead812]expres[/u:f859ead812] nooit gebruikt.

  Want stel, je werkt op enig moment beperkt (en dus veilig?) maar op de achtergrond draait ook het beheerdersaccount. Dan kan binnensluipende malware toch gewoon gebruik maken van dat account om z'n geniepige werk te doen! Schijnveiligheid dus, dat dacht ik altijd tenminste.

  Of heb ik het helemaal mis en is dat op de achtergrond lopende account dan op geen enkele wijze te benaderen en is het dus [u:f859ead812]wel[/u:f859ead812] veilig?

  Gr,
  Jim
 • De veiligheid wordt iha door je wachtwoord bepaald. En er kan altijd wat misgaan. Mijn ervaring is dat je ten minste op je hoede moet zijn, paranoide is het andere uiterste.
  Bedenk dat een combinatie is altijd onveiliger dan op de voorgestelde manier. Het ligt er ook wat er precies binnenkomt. Gisteren zag ik toevallig dat mijn virusscanner actief tijdens mijn internet sessie. Zat dus iets goeds verkeerds tussen. Dan is de gebruikersmode een stuk veiliger omdat wanneer de virusscanner niet zou werken alleen mijn eigen data gevaar zou kunnen lopen en het systeem dus niet of veel minder. Ligt er ook weer aan hoeveel rechten jezelf nog wel hebt gegeven.
 • eindelijk een artikel waar hopelijk veel mensen iets mee doen!!!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.