Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Alle geopende vensters verkleinen tot knoppen op de taakbalk

Anoniem
Jim van Zweeden
19 antwoorden
 • Alle geopende vensters verkleinen tot knoppen op de taakbalk functioneert op mijn pc niet meer. weet iemand of ik dit ergens kan instellen c.q. herstellen?
 • En hoe deed je dat tot nu toe dan altijd?

  Jim
 • Sorry dat ik niet eerder reageerde maar ik was even niet in town. Voorheen ging dat altijd 'vanzelf'? Ik klikte het streepje rechtsboven, links van het vierkant aan en hups er verscheen onderin de taakbalk een icoontje of de naam van het programma wat ik 'wegklikte'.
 • Tja, maar het blijft allemaal toch een beetje vaag. Wat gebeurt er dan wel als je op dat minnetje klikt? Helemaal niets, of verdwijnt het venster en ook de knop in de taakbalk?

  Kortom: beschrijf je probleem wat nauwkeuriger (zo nauwkeurig mogelijk), dan komt er misschien een oplossing te voorschijn.

  Gr,
  Jim
 • Als ik op het minteken heb geklikt dan sluit het programma eigenlijk meteen af. Er verschijnt niets in de taakbalk en als ik taakbeheer open dat staat het programma ook niet meer in de lijst en daardoor concludeer ik eigenlijk dat het afgesloten wordt. Venster en koppeling verdwijnen dus.
 • Geen idee eerlijk gezegd. Nog nooit van gehoord.

  Maar als het venster nog wel open staat, dus vóór die "fatale" klik op het minnetje, is er dan wél een knop in de taakbalk voor het betreffende venster aanwezig of dan ook al niet?

  En wat gebeurt er als je met een openstaand venster (of meerdere) de toetscombinatie <Windows+M> of <Windows+D> indrukt. gaat dat wel goed of verdwijnt dan ook alles?

  Gr,
  Jim
 • Voor de 'fatale' klik is er ook geen knop in de taakbalk te zien! De enige plek waar ik kan zien welke programma's er open staan is via taakbeheer welke ik bereik door de rechtermuisknop in te klikken. De toetscombinatie 'window+m of windows+d ken ik niet. Welke knoppen bedoel je daar mee? Dan kan ik dat gaan uitproberen. Maar voordat je antwoord wil ik je vast bedanken voor het 'meedenken'. Top hoor! Daar ben ik heel blij mee!
 • Met <Windows+M> of <Windows+D> bedoel ik één van de Windows-toetsen (die met dat Windows-vlaggetje links en rechts op de onderste rij) ingedrukt houden en dan de M- of D-toets indrukken. Normaal gesproken resulteren beide combinaties in het opduiken van het bureaublad.

  Maar er lijkt bij jouw meer aan de hand. Als bij jouw, terwijl één of meer vensters openstaan, niet de bijbehorende knoppen in de taakbalk verschijnen zoals dat normaal is, dan is er denk ik iets grondig mis.

  De vraag is natuurlijk wat, ik heb geen idee maar ik zal m'n best doen om het uit te zoeken. Dan meld ik me wel weer.

  Gr,
  Jim
 • Hai, daar ben ik weer. Ik heb de Windowsknop + M in getoetst en dan gebeurt er helemaal niets. Als ik de Windowsknop + D intoets dan verdwijnt mijn geopende programma uit beeld. Ook dan verschijnt er niets op de taakbalk. Wel kan ik dan weer via taakbeheer het programma heropenen. Wat een gek probleem he? Ik snap er ook helemaal niets van! Dit probleem treedt al enige tijd op maar ik ben me totaal niet bewust van problemen die dit veroorzaakt kunnen hebben. Er is helemaal 'niets' geks met de pc gebeurt. Geen virussen enz.enz.
  Ik heb daarvoor dan ook een anti-virusscanner meedraaien, een anti-hackerprogramma en de fire-wall in Windows staat ook nog eens aan.
  2x in de week laat ik Ad-Aware scannen. Al deze programma's constateren echter geen problemen. Ik hoop dat jij een idee krijgt maar als het teveel van je tijd opslokt en je wilt ermee stoppen dan heb ik daar ook begrip voor hoor. Als je eenmaal achter een pc zit dan verandert de dag zomaar 'ineens' in de nacht. Ik heb dat ook. Groetjes, Caya.
 • Ik heb inmiddels wel iets gevonden wat er op lijkt, dat schijnt veroorzaakt te worden door een programma "UltraMon", bedoeld voor gebruik met twee beeldschermen. Maar het fijne weet ik er nog niet van.[quote:a5b067171c]Er is helemaal 'niets' geks met de pc gebeurt.[/quote:a5b067171c]Ga toch nog maar eens zorgvuldig na wat er evt. aan software geïnstalleerd is of weer verwijderd, je weet het maar nooit.

  Trouwens, welke Windows-versie gebruik je? En kun je (in geval van XP) niet terug naar een vorig herstelpunt?

  Gr,
  Jim
 • Inmiddels dit gevonden: Taskbar Repair Tool Plus!. Een prog. om diverse taakbalk-problemen op te lossen. In de gratis versie werken niet alle opties maar mogelijk wel net die jij nodig hebt.

  Is op onderstaande link te vinden:

  http://www.g4tv.com/screensavers/features/45754/Sarahs_Windows_Tweak__WinXP_Taskbar_Repair.html

  Jim
 • Win+M = [b:d38d02f44c]M[/b:d38d02f44c]inimize All
  Win+D = Show [b:d38d02f44c]D[/b:d38d02f44c]esktop ([size=9:d38d02f44c]1x = show desktop, nog een x = alles weer restoren[/size:d38d02f44c])
 • Je bent een topper! Ik heb de Taskbar repair gebruikt en waarempel de
  knoppen verschijnen weer in de taakbalk onderaan het scherm!!!
  Maar…. nu zijn mijn snelkoppelingen die ik links onderaan had staan weer verdwenen, hihi. Daar stonden een paar koppelingen die ik vaak gebruik. Nou ja, eventueel kan ik ze gewoon op het bureaublad neerzetten natuurlijk maar ik vraag me af hoe dat nou weer kan. Ben gewoon nieuwsgiering van aard dus en wil overal een verklaring voor hebben. Ik ga dus nog even verder speuren. Of staat daar in de Tasbar Repair ook een oplossing voor. Mijn Engels is niet zo heel erg goed dat ik alles begrijp wat er in het rijtje oplossing staat. Voor nu in ieder geval heeeeel hartelijk bedankt!!!! Groetjes, Caya.
 • Oh ja, ik draai onder Window XP Pro. De optie systeemherstel is geen oplossing want ik heb het probleem al heel lang. De oude systeemherstellen zijn weg omdat ik een keer ruimteproblemen had en opruiming moest houden. Omdat het al zo lang speelt weet ik niet meer wanneer het probleem is opgetreden. Heel vaag vermoedt ik dat het een keer is ontstaan na het binnenhalen van Windows Update's in de maand juni of zo. Daarna had ik veel problemen. Inmiddels draait alles weer als een tierelier op het Taskbarprobleem na dus.

  Doeg, doeg, fijne dag verder!
 • Bedoel je de snelkoppelingen naar Bureaublad weergeven, Internet en bv. je muziekprogramma?

  [size=9:2966aac54b]Zit hier op m'n stage en ze draaien hier Win2000, maar zoiets moet het zijn:[/size:2966aac54b]
  > Rechtermuisknop op je taakbalk
  > [i:2966aac54b]menu[/i:2966aac54b] Werkbalken
  > Snel starten of Quick Launch
 • Wauw! Het is gelukt!!!! Ook jou vindt ik een topper! Jippie, ik ben weer helemaal blij!!! Heeeel, hartelijk bedankt!!! He, heerlijk dat er nog mensen zijn die andere te hulp schieten!!!!! Ook een hele fijne dag gewenst!! Groetjes, Caya.
 • [quote:878788bc93]He, heerlijk dat er nog mensen zijn die andere te hulp schieten!!!!![/quote:878788bc93]Da's dan ook precies de bedoeling van dit forum :o .

  EVERYBODY HAPPY ?
  YEAH !!!
  ——— :D ——–


  Jim
 • Jim, jij ook nog heel hartelijk bedankt. Alles 'doet' het weer! Ik zit weer te genieten achter mijn lappie!!! :D

  Groetjes, Caya.
 • Beste Jim,

  Het lijkt misschien een eeuw geleden dat je dit probleem oploste en daarmee Caya hartstikke blij maakte. Ook ik voelde me zeer ongelukkig na weken tobben en geen enkele reactie op de oproep die ik op een ander forum plaatste. Tot dat ik deze thread ontdekte en jouw goede raad ook mij uit de brand heeft geholpen.

  Alsnog reuze bedankt'
  Jape

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.