Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gescheiden geluid bij WinXP

a.tip
12 antwoorden
 • Nogmaals een poging wagen.
  Ik heb in twee partities win2000 en winXP staan.
  Beiden vertonen hetzelfde euvel: ik kan het geluid van een CD, die afspeelt, niet scheiden van de systeem toeters en bellen. Als ik naar een CD zit te luisteren (klassieke muziek) dan komt er op de meest onverwachte momenten een keiharde piep tussendoor van een of ander programma welk me voor iets wil waarschuwen en zelfs dat niet. Alsof ik blind ben…. Iedere keer schrik ik me weer wezenloos met zo'n keihard piep en het lijkt of me kop wordt opgeblazen!!
  Ik heb in Control Panel (Sound Effect Manager -sorry, alles is bij mij in het Engels) alle toeters en bellen uitgezet behalve de openings tune van windows en de waarschuwing voor low battery. (Werk op een laptop.)
  Nu dacht ik slim te zijn en mijn externe DVD writer aan de USB poort te hangen en mijn koptelefoon in de jacket op die drive te pluggen. Alles werkt, behalve dat er geluid komt uit de output jacket van die DVD drive!

  HOE KRIJG IK DE SYSTEEM GELUIDEN GESCHEIDEN VAN DE MUZIEK VAN EEN CD!! SYSTEEM GELUIDEN LIEVER HELEMAAL NIET EN ALS HET NIET ANDERS KAN, DAN MAAR OP DE SPIEKERTJES VAN DE COMPUTER. DE MUZIEK GRAAG OP DE OUTPUT JACKET VAN DE COMPUTER!!

  Met de (desktop) computer van mijn zoon (win98SE) is dat geen probleem: de muziek draait zonder bijgeluiden keurig af op de output jacket van de (externe) DVD writer. Maar dat werkt helaas niet bij Win2000.

  MVG, C van Perlo
 • Zelf heb ik thuis 2 geluidskaarten. Hierbij staat #1 ingesteld als standaard, en in winamp staat #2 als standaard.

  Heb je hier iets aan?
 • Helaas niet!
  Vergeten er duidelijk bij te melden dat het om een laptop gaat.

  Andere suggestie's?

  MVG perloc
 • Er bestaan ook PCMCIA geluidskaarten of USB geluidskaarten, dus voorgestelde optie kan wel. Verder zijn er ook wel USB modules voor audio uit. Windows software is niet echt geschikt om te doen wat je wil. Ik vraag ook af de Windows Media Player daar wel geschikt voor is. Eigen geschreven software (daartoe reken ik ook WinAmp) is meestal wat tot veel flexibeler. Kijk wanneer er 2 output devices zijn, dan is het logisch dat een programma zich gaat afvragen welke uitgang het beste kan worden gebruikt. Binnen Windows heb je die keuze, maar op programma niveau, ontbreekt dat vaak. In dat geval is de oplossing ook het makkelijkst. Normaliter gaan alle systemen geluiden en speciaal bewerkte audio gewoon naar het Wave device, en probeer dat maar eens te scheiden en zoals je heb gemerkt, gaat dat ook eigenlijk niet. Ik raad je het overigens ook af, want soms is een waarschuwing wel belangrijk om te horen of op zijn minst op te mmerken.

  Er is ook een hele andere oplossing, alleen weet ik niet hoe belangrijk het gebruik van de laptop in dat geval voor je is.
 • Weet je zeker dat het met een USB geluidskaart of een geluidsmodule gaat? In dat geval zal ik er eentje zien te bestellen. Maar het heeft geen zin dat te doen zonder dat ik zeker weet dat het gaat.
  Ik ben het niet zo met je eens dat toeters en bellen zo noodzakelijk zijn dat ze niet zijn te onderdrukken. Een waarschwingswindow is zeker zo effectief. Het zou op zijn minst moeten kunnen worden ingesteld, c,q, onderdrukt.

  MVG perloc
 • [quote:e638437957="perloc"]Nu dacht ik slim te zijn en mijn externe DVD writer aan de USB poort te hangen en mijn koptelefoon in de jacket op die drive te pluggen. Alles werkt, behalve dat er geluid komt uit de output jacket van die DVD drive![/quote:e638437957]Vreemd. Op zich zou ik ook een dergelijke config kunnen testen. Ik zou verwachten dat het wel zou werken. Maar ja, of een dvd speler net zo werkt als een CD-Rom speler?

  Een echte garantie kan ik je ook niet geven of een 2e geluidskaart de oplossing is, het zou toch echt moeten werken, en ja MichielP meldt dat ook. Ik kan deze configuratie min of meer testen met een Philips USB luidsprekerset.
 • [Ik kan deze configuratie min of meer testen met een Philips USB luidsprekerset.]

  Mr. Hans, heb je dat gedaan of zou je dat willen doen?

  MVG, perloc
 • Nog niet gedaan, wil ik binnenkort wel doen. Mijn probleem is vermoedelijk de software omdat ik op dit moment geen media player heb die vraagt op welke audio uitgang het geluid mag worden afgespeeld. Ik zal kijken of WinAmp voldoende bruikbaar eruit ziet. Ik vond de nieuwere versies steeds onpraktischer worden, dus gebruik ik het hele programma niet meer.
 • Ik heb de luidsprekers getest, die worden netjes herkend, alleen ja, ik beschik niet over de juiste software om de echte test uit te voeren. Ik kan eventueel zelf een Mediaplayer in mekaar zetten, alleen heb ik daar effe geen tijd voor. Ik zag wel dat bij er bij 'Eigenschappen voor Geluiden' wel een geluidsschema bestaat zonder geluiden. Je had dacht ik al eens iets dergelijks geprobeerd (alleen Windows opstarten aan …). Wanneer het uitzetten ook niet werkt, dan zijn er programma's actief die zich of niet aan de Windows regels houden of via andere wegen waarschuwingen geven. Dan moet inderdaad het gewenste geluid geforceerd via een ander programma worden gedaan. Tja, ik wil er verder geen zoektijd aan spenderen, dus als iemand een kant-en klaar alleen maar even klikken programma heeft of kent, dan wil ik er nog wel wat tijd in steken.
 • Configuratiescherm -Geluiden en multimedia -Windowsgeluiden, stuk voor stuk selecteren en in t venster wat eronder staat de optie geen kiezen….Werkt dat niet bij jou Perloc
 • Bij een bureaucomputer is er een aparte systeem luidspreker en iha. zijn systeemgeluiden te scheiden van andere signalen zoals audio. Maar is het soms zo dat er in een laptop geen aparte systeem luidspreker zit? Dan is het de vraag of met een externe audiokaart (pcmcia, usb) beide types wel te scheiden zijn. Ik zou het niet weten.
 • Als ik de door mij beschreven optie gebruik loopt t in W2k prima hoor 8)

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.