Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wachtwoord bij opstarten

Hans.Vosman
16 antwoorden
 • Bij het opstarten van Windows (XP pro) wordt een wachtwoord gevraagd, als je niets invult en op "oké" klikt start Windows gewoon op. Hoe laat ik dit nutteloze gedoe verdwijnen? Ik weet zeker, dat het weleens gevraagd is, maar ik kon het niet meer terugvinden; excuses! Groet Arie
 • Staat in de laatste Computer!Totaal in rubriek Help dacht ik (ik heb de gids nu niet bij de hand), voor details dus nog even geduld.
 • Ik heb Computertotaal ook niet bij de hand; is er iemand die het nog weet? Groet Arie
 • [quote:30d55ea15a="avandenberg"]Ik heb Computertotaal ook niet bij de hand; is er iemand die het nog weet? Groet Arie[/quote:30d55ea15a]

  Met TweakUI ken je het instellen. ken je downloaden van de website van microsoft.
 • Is er nog een andere manier zonder Tweakui?
 • Start>>uitvoeren>>control userpasswords2
  En dan 'gebruikers moeten een gebruikersnaam opgeven' àfvinken ?
 • bedankt ouwe rot, groet arie
 • Nu krijg ik hem helemaal niet meer opgestart! Hij meldt nu, dat ik mij aan moet melden als administrator en geeft een gebruikersnaam: Administrator en er wordt een wachtwoord gevraagd; WAT NU?
 • Als je terug in veilige modus kan opstarten, zet je er terug een vinkje bij.

  Kan je het niet dan is dit de oplossing: http://home.eunet.no/~pnordahl/ntpasswd/

  (al moest het bovenstaande middeltje normaal gewoon werken ~ wat me doet vermoeden dat er méér aan de hand is! - brengt me bij de vraag: sinds welk ogenblik heb je dit verschijnsel ?)

  o ja: VOOR JE BOVENSTAAND PROBEERT: vul eens gewoon niets in en enter dus als die vraag gesteld wordt. (laat het veld gewoon leeg) En ik vermoed dat je dan de problemen uit bent.
 • Als ik niets invul, krijg ik een aanmeldingsbericht, dat het systeem me niet kan aanmelden, ik ga het nu in de veilige modus proberen, ik laat het je weten hoe het gaat, groet arie
 • In de veilige modus vraagt hij ook om een wachtwoord! Wat nu te doen?
 • je kan die link uitproberen, maar vertel misschien eerst toch maar even op welk ogenblik dat dit allemaal begon (en wat had je rond die tijd met je computer gedaan?)
 • omdat hij nogal traag was, heb ik hem gedefragmenteerd, het register opgeschoond en een Hijackthis.log gedraaid. Alles werkte hierna prima, het enige wat mij nog hinderde, was de aanmelding. Dit was op zich niet zo erg, omdat als je niets invulde en op oké drukte Windows gewoon opstartte. Nou, de rest weet je. Ben de link, die je me stuurde nog aan het bekijken, weet nog niet precies hoe het werkt, jij wel? Groet Arie
 • Als je dat progje niet graag gebruikt, kan je ook nog volgende dingen uitproberen:

  - booten, op F8 drukken en dan kiezen voor 'laatst bekende werkende configuratie'

  - je kan ook je xp opnieuw over je oude xp zetten: xp-cd in de lade, dan vraagt ie of je een nieuwe installatie wil, dan wel een upgrade. Je kiest uiteraard voor upgrade en je software blijft netjes staan. Wel moet je nadien je windowsupdates terug binnenhalen.

  Mogelijk kom je ook nog verder met
  http://www.petri.co.il/forgot_administrator_password.htm

  (tja, en anders moeten anderen te hulp snellen!, dan is mijn doosje leeg)
 • ik ga alles vanavond proberen,bedankt voor je reakties, ik laat nog wel even weten hoe alles verlopen is, vriendelijke groet Arie
 • Je moet eigenlijk gewoon het wachtwoord zelf weten. Nu heb ik over dit onderwerp recentelijk al een opmerking gemaakt, zie Artikelen deze maand. Ik liep tegen hetzelfde probleem aan. Gelukkig wist ik het wachtwoord nog wel. Alleen vroeg ik me af of dit een algemeen euvel was omdat ik eigenlijk niks verkeerds heb gedaan om dit probleem te veroorzaken (volgens mij dan).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.