Vraag & Antwoord

OS Windows

windows XP opnieuw geinstalleerd: twee gebruikers

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Omdat een deel van systeemherstel niet meer werkte heb ik windowsXPSP2 Home opnieuw geinstalleerd. Alle updates waren en zijn verwerkt.

  In de opzet voordat het systeem opnieuw werd geinstalleerd had ik het systeem opgezet met een <gebruiker1>, met alle beheerrechten. Bij de herinstallatie als upgrade heb ik het systeem opnieuw in de c:\windows map geinstalleerd. Alleen nu is gebruiker2 = <Eigenaar>, terwijl ik rekende op <gebruiker1> als beheerder en hoofdgebruiker.

  <Eigenaar> heeft alle beheerrechten en <gebruiker1> van de oude installatie heeft trace en alle andere mogelijkheden van de windows beheerder.

  Via de map Mijn Documenten kom ik bij sub-mappen Mijn Documenten die via sub-mappen <Eigenaar> of <gebruiker1> bereikt kunnen worden.
  In Word ea programma's heb ik bestandlocaties kunnen opgeven.

  Als ik ACDSee, Paint, Macromedia, Adobe of andere programma's gebruik en ik wil een bestand open of opslaan, dan kom ik altijd in de map-structuur van <Eigenaar> terecht. Is het mogelijk om dat standaard op <gebruiker1> lokaties te laten uitkomen, dus de oude gebruiker voor herinstallatie van windowsXPSP2 met updates ?

  Zijn er oplossingen voor dit probleem ?
 • Nee, dat gaat niet werken. Wel kan je alle bestanden van gebruiker 1 kopieren naar de mappen van Eigenaar. Daarna kan je gebruiker 1 wissen incl. de bijbehorende mappenstruktuur.
 • Bedankt voor de reactie. Als ik ctrl-alt-del druk krijg ik taskmanager te zien en dan is de gebruiker <Eigenaar> aktief. In die toestand wil ik de programma's van <gebruiker1> kunnen gebruiken. Dus niet wisselen van gebruikersomgeving via Aanmelden.
 • Ik heb nu de vreemde situatie dat:
  1/. met Task beheer krijg ik als gebruiker te zien: <Eigenaar>
  2/. met Start>Configuratiescherm>Gebruikersaccounts>Gebruikersaccounts: <PIET> De Gast account is uitgeschakeld.

  Onder c:\Documents and Settings kom ik als systeem gebruikers de mappen tegen van:
  Alle gebruikers
  Alle windowsgebruikers
  Eigenaar.MT165
  Eigenaar
  PIET

  De mappen onder <Eigenaar> vermeld allerlei verwijzingen naar toepassingen die geinstalleerd waren bij de eerdere <Eigenaar> en die ook nu door PIET gebruikt mogen worden. Ik wil de Eigenaar verwijzingen kwijt….. zonder de toepassingen kwijt te raken die onder Eigenaar vallen. Kan dit door deze mappen naar PIET te verplaatsen ?

  Ik wil graag zien: Gebruiker met Adm. rechten: PIET, geen gasten op systeem toestaan. Andere mappen voor zover dat kan verwijderen:
  Eigenaar, Eigenaar.MT165, Alle windowsgebruikers (?)

  Als ik kijk via Configuratiescherm moet de gebruiker altijd zijn: PIET.
  Als ik Taakbeheer oproep (CTRL-ALT-DEL) dan moet de gebruiker altijd PIET zijn (dus niet <Eigenaar>;).

  Is dit zonder risiko's op te lossen. Het systeem loopt nu voortreffelijk. Het zou later problemen of verwarring kunnen veroorzaken en het is NU niet consistent met hoe het hoort te zijn….

  Bedankt voor reactie, tips, commentaar.
 • Ik ben een beetje de draad kwijt. Welke gebruikers zijn er nu echt gedefinieerd? De mappen zeggen eigenlijk niks over de gebruikers. VOor Piet verwacht ik gewoon de map Piet in de map Documents and Settings. De overige mappen kunnen best oud zijn. Welke gebruikers zie je bij het aanmelden? Welke gebruikers zie je op Configuratiescherm-Gebruikersaccounts? Dat zijn de echte gebruikers en daarvoor zal een map bestaan die echt gebruikt wordt. De rest is of oud (en kan gewist worden) of zit er voor "spek en bonen" bij (SQL server, etc) en mag niet gewist worden, alleen hebben die accounts geen map. Ga dus wel na welke mappen echt gebruikt worden. Het kan zijn dat Windows de oude map niet wilde gebruiken en er daarom een nummer heeft achtergezet. Ik neem aan dat Piet dus die gebruikersnaam is …
 • Het probleem is dus dat je via Configuratie>Gebruikersaccounts: PIET als gebruiker ziet. Er zijn geen andere gebruikers gedefinieerd. Door mij is de gebruiker PIET als beheerder opgegeven, geen andere gebruikers.
  Als je via Taakbeheer kijkt, dan zie je geen PIET maar <Eigenaar> als gebruiker.

  Er zijn verschillende programma's die verwijzingen hebben naar Documents and Settings, naar de Map Eigenaar en die verwijzingen ook gebruiken. WORD2003, OUTLOOK2003, ACDSee8, Ad-Aware e.a. Die verwijzingen zijn niet door mij opgegeven. Ze bestaan waarschijnlijk vanuit een eerdere installatie.

  De gebruiker PIET gebruikt gewoon WORD2003, OUTLOOK2003 en de andere toepassingen. De bestandslocaties zie je ook bv via WORD2003 niet onder PIET maar onder Eigenaar staan.

  Op een aantal andere windowsXP systemen kom ik ook soms een andere gebruiker <Eigenaar> tegen, terwijl geen sprake van een eerdere installatie of van eerdere gebruikers is geweest. Ik weet niet waar dat vandaan komt (systeem?).

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.