Vraag & Antwoord

OS Windows

windows start traag op.

3 antwoorden
  • ik heb een nieuwe pc gekocht. nu heb ik daar windows xp home opgezet. daarna alle drivers geinstalleerd. toen sp2 er op. maar het opstarten duurt erg lang het duurt 4 minuten voor dat hij geladen is. je ziet het windows logo met daaronder dat balkje met dat blauwe dat heen en weer gaat daar duurt het zo lang. het af sluiten daarin tegen gaat supersnel. ook als alles geladen is dan werkt alles naar behoren. maar installeer ik een progamma en hij vraagd om opnieuw op te starten dan duurt dat weer ontiegelijk lang. weet iemand of je daar iets aan kan doen of dat je iets in het register moet veranderen zodat hij sneller laad.
  • Mogelijk worden er erg veel programma's in het geheugen geladen bij het opstarten. Ook ad- en spyware kunnen de oorzaak zijn. Het updaten van de virusscanner e.d. kan vertragend werken, evenals de update van Windows en andere software. Plaats eens een log van Hijackthis.
  • Hi Vedion, HermanH is hier weer erg vriendelijk. Maar stroop ook eens dit forum af voor allerlei suggesties (zoek bijv. op opstart of opstarten in het os windows en hardware (anders) forum). Dit soort vragen komt hier om de haverklap aan de orde. Groetjes, Wilhelm

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.