Vraag & Antwoord

OS Windows

SP2 laat je PC langzamer lopen?

7 antwoorden
  • Iemand zei tegen mij dat Windows XP SP2 je PC langzamer laat lopen en houdt heel veel dingen tegen zoals update van progamma's. Is dit waar? Zijn advies was dat ik beter Windows XP SP1 moest installeren.
  • Daar heb ik nou nog nooit van gehoord. Misschien odmat er wat meer services meedraaien. Ik heb zelf ook SP2 (ingebakken op de installatie cd) en ik kan alle updates gewoon instaleren.
  • Hmm.....ja, ik weet wel van problemen cq niet lekker lopen als je SP installeerd als je je windows al een tijd hebt draaien; dan wil het wel eens niet lekker gaan. Gelijk doen als je windows erop zet of inderdaad "inweven", das het beste.
  • @hierboven: je bedoelt slipstreamen op winxpcd? Ik heb zelf een tijd Winxppro gehad, heb hier later SP2 bij moeten installeren omdat ik usb2.0 support wilde. Het geheugengebruik nam toe, maar na de nodige ''cheats'' (tweakui, start-->uitvoeren-->services.msc) is mijn geheugengebruik net iets minder dan 200mb, met Fraps en Mouseotron aan. 8) Het opstarten duurt trouwens wel iets langer.
  • WinXP is sowieso traag, met of zonder SP1 of 2. Met SP2 is WinXP echter wel een stuk minder onveilig, dat moet je ook meetellen. Als je SP1 nl. snel vervuild wordt met spyware, dan is ie sowieso trager dan SP2. Verder kun je ook kijken of je een minder zware virusscanner kunt installeren: Toen ik overstapte van NortonAV naar NOD32, ging het met de prestaties ook een stuk vooruit. En NOD32 is nog beter dan NortonAV ook. http://www.nod32.nl/home/home.htm
  • Het proggie wat ik ervoor gebruik heet "autostreamer" en ik weet niet meer waar ik het vandaan heb.......volgens mij is het gewoon overal te downloaden. Zo niet; mail me ff of geef je mailadrs; is niet zo'n groot bestand. Maarruuhh; ik heb het toevallig zelf net nog gebruikt en het werkt toch lekker hoor; IK begrijp het zelfs.....dat wil wel wat zeggen hoor :oops: .
  • [quote:d94b0001eb="Wim L"]gebruik heet "autostreamer" (..) is niet zo'n groot bestand [/quote:d94b0001eb] Ik vind 'm anders wel groot. Die ik gisteren gedownload had is 192.75 MB. Het downloaden via http://www.softpedia.com/get/Tweak/System-Tweak/AutoPatcher-XP.shtml ging te traag. Circa 1 Kbytes/seconde. Echter het downloaden via [url=http://torrent.autopatcher5.mirror.ineedhosting.net/mystats.php]bittorrent[/url] ging een stuk sneller.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.