Vraag & Antwoord

OS Windows

windowsXP: Deze Computer op Bureaublad

Anoniem
None
6 antwoorden
 • Als je met de linker muisknop het pictorgram van <Deze Computer> aanklikt dan krijg je een overzicht van alle aangesloten drives.
  Als je met de rechter muisknop het pictogram van <Deze Computer> aanklikt dan krijg je via Eigenschappen een venster Systeemeigenschappen. Daarin kun je onder andere Apparatuurbeheer aanklikken. Ik wil dit via dit pictogram kunnen blijven doen.

  Kennelijk is er iets op PC gebeurd, want als ik linker knop aanklik krijg ik een normale reactie met overzicht van alle aangesloten drives. Klik ik met de rechtermuisknop dan krijg ik via Eigenschappen de koppeling van het pictogram en niet het Venster met eigenschappen te zien waarmee ik naar Systeemeigenschappen en Apparatuur beheer kan gaan.

  Ik neem aan dat er een link beschadigd is. Ik heb gekeken onder c:\Mijn Documenten/……. onder de verschillende mappen. Ik heb verschillende opties uitgeprobeerd om het probleem op te lossen.

  Als ik via het configuratiescherm bij Systeem kom dan krijg ik pictogram als Deze Computer met een "V" op het schermpje van een pictogram. Dat kan je op het bureaublad plaatsen en dan krijg je direct Apparatuurberheer. Dat wil ik niet.

  Is er een mogelijkheid om de oorspronkelijke situatie weer te herstellen?
  Ik ga liever niet terug naar een Herstelpunt omdat er dan veel opnieuw geinstalleerd moet worden.

  Bedankt voor tips en reacties.
 • Ik weet het niet zeker maar open met de rechtmuisklik bij mijn computer je overzicht. Ga naar extra en dan bij mapopties en dan weergave. Dan standaardinstellingen.
 • Er staat waarschijnlijk inderdaad een snelkoppeling in plaats van het standaard icoontje op je bureaublad. Om dit te herstellen, verwijder je de snelkoppeling van je bureaublad en voer onderstaande stappen uit om het oorspronkelijke icoontje terug te krijgen:

  Ga naar Start - Configuratiescherm - Beeldscherm (of druk rechtermuisknop op het bureaublad en ga naar eigenschappen, is een andere manier om hetzelfde te bereiken). Ga daar naar het tabblad Bureaublad en klik op Bureaublad aanpassen. Daar zet je bij bureaubladpictogrammen een vinkje voor Deze Computer. Als het goed is staat het juiste icoontje nu weer op je bureaublad.
 • Dank je Capone, weer wat geleerd.
 • [quote:e26e66bd3d="PC1"]Dank je Capone, weer wat geleerd.[/quote:e26e66bd3d]

  Daar zijn we hier voor… :wink:
 • @Capone —- bedankt voor de tip, het probleem is opgelost. :lol:
  Had het zelf kunnen en nog moeten weten …..

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.