Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

windows xp dvd

None
20 antwoorden
 • Hoi,

  Weet iemand hoe je een:

  [b:fc6e2bc352]Bootable Windows Xp DVD[/b:fc6e2bc352]

  kan maken?
 • als je een windows cd dvd koopt bij de pcboer .
  is die altijd zelf opstartend.
 • als ik een windows xp koop is het altijd een cd en [u:1352e1394f]geen[/u:1352e1394f] dvd.

  tevens kan ik [u:1352e1394f]niet[/u:1352e1394f] me eigen bestanden erop/bij zetten?

  dus… zit ik nog steeds met 1 groot probleem… weet nog steeds niet hoe
  ik dus een windows xp dvd kan maken…
 • Door je cd te kopieren naar een dvd?
  Moet toch mbv nero bijv niet zo moelijk zijn lijkt me, of zie ik wat over het hoofd?

  En waarom moet xp op een dvd staan?
 • Ik weet niet of de bootsequence van XP DVDs ondersteunt. Maar ik vermoed van wel. Volgens mij regelt de pc zelf het lezen en niet de windows-setup.

  Maar ik vind je vraag te beperkt. Volgens mij wil je namelijk niet simpelweg XP vanaf DVD installeren:

  [quote:b4cf0d65ff="minas"]tevens kan ik [u:b4cf0d65ff]niet[/u:b4cf0d65ff] me eigen bestanden erop/bij zetten?[/quote:b4cf0d65ff]

  Je wilt volgens mij een soort XP-Live CD maken, XP draaien vanaf CD en al je bestanden programma's erbij. Zoiets?

  Vertel eens precies wat je wilt.

  groetjes Edmond
 • Ik wil een bootable windows xp professional nl dvd.

  Deze dvd wil ik gaan gebruiken bij al me nieuwe installaties die ik waarschijnlijk toch wel 1x per kwartaal uitvoer.

  Die dvd moet dan bootable zijn voor een format c die je gelijk vanaf het begin kan uitvoeren. op deze dvd wil ik dan mijn specefieke drivers en/of software erbij hebben zodat ik niet meer tig cd's nodig heb. ! voor geluidskaart 1 voor scanner 1 voor drivers 1 voor utilities enz enz.

  hoop dat me vraag nu wel compleet is
 • Gebruik dus Nlite om je eigen custom installatie te maken en eigen bestanden op de DVD te zetten.
  Windows XP installeert gewoon vanaf DVD zoals hier en dat gaat beduidend sneller.

  Maar, niet alle drives ondersteunen dat. Vooral oudere lezers kunnen wel eens misgrijpen. Met moderne branders->no problemo
 • Ooit gehoord van progsels die een Image op een CD cq DVD zetten?.
  Ik geruik ze niet maar heb er hier genoeg over gelezen.
  Als jij idd elke kwartaal een nieuwe install moet doen vraag ik me af waarom je OS zo vervuild raakt… ( No Offence, je kunt daar een reguliere reden voor heben hoor :lol: )
 • Jimmy bedankt voor je bijdrage betreft NLite maar wil het wel proberen maar is niet precies wat ik zoek , omdat ik windows niet wil aanpassen.
  en een image heb ik niet zoveel verstand van…
  hoe je windows op een cd zet wel en schijnbaar werkt dit niet zoals op een dvd zetten..?

  en hierbij met eigen backup met drivers en programma's erbij te zetten is no problem…..

  maar dat windows bootable vanaf dvd krijgen hier heb ik toch echt een groot probleem mee omdat ie 1 of andere manier niet wil booten!
 • Je moet niet vergeten dat die DVD die je wilt maken, READ ONLY is. Dat werkt wel bij een installatie maar is niet iets dat je zomaar Windows mee kunt starten.

  Anders gezegd (want volgens mij heb je dit nog niet door): als je een werkende Windows installatie KOPIEERT naar een DVD, en die DVD maak je bootable, dan kun je desondanks NIETS met die DVD. Die zal proberen te booten en meteen zal Windows vastlopen. Windows accepteert namelijk niet dat alle bestanden READ ONLY zijn.

  Wat jij echter nodig hebt en wilt, is wat al gezegd is, imaging. Met een Norton Ghost of Acronis True Image 9.0 kun je een werkende partitie, met daarop Windows ofzo, kopieren naar 1 bestand. De image. Dat is een exacte kopie van de werkende Windows installatie. Zodra je dan eens Windows wilt opschonen, je hebt problemen, bent iets kwijt, dan kun je zo een image terugzetten, terugkopieren, vanuit dat image bestand naar de harde schijf. Bit voor bit, en na een reboot, heb je dan exact hetzelfde Windows als toen je de image maakte.

  Is dat niet wat je wilt?

  mvrgroet Edmond
 • [quote:8ab345f55b="minas"]dus… zit ik nog steeds met 1 groot probleem… weet nog steeds niet hoe ik dus een windows xp dvd kan maken…[/quote:8ab345f55b]Weet je wel hoe je een bootable CD moet maken? Het proces voor een bootable DVD is nl. hetzelfde. Hier staat een handleiding (Engels) hoe je met Nero een bootable CD maakt: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297 Ook de benodigde boot.ima file kun je daar downloaden (bovenaan het artikel).

  Voor een DVD geldt precies dezelfde bewerking, alleen moet je dan natuurlijk wel als template een bootable DVD kiezen ipv CD. Ik heb het daarnet even geprobeerd met een aangemaakte DVD ISO in een virtual machine en dat werkt zonder problemen. Test het voor de zekerheid even op een DVD-RW, dan verspeel je geen DVD's wanneer het per ongeluk toch niet goed werkt.

  Nog een aanvulling; wanneer je jezelf toch in de wereld van de bootable DVD's stort, dan zou ik idd ook eens kijken naar Nlite; kun je meteen vanaf DVD geheel automatisch het OS + Applicaties en drivers installeren.
 • [quote:2f7c90e716="Edmond Varwijk"]Je moet niet vergeten dat die DVD die je wilt maken, READ ONLY is. Dat werkt wel bij een installatie maar is niet iets dat je zomaar Windows mee kunt starten.

  Anders gezegd (want volgens mij heb je dit nog niet door): als je een werkende Windows installatie KOPIEERT naar een DVD, en die DVD maak je bootable, dan kun je desondanks NIETS met die DVD. Die zal proberen te booten en meteen zal Windows vastlopen. Windows accepteert namelijk niet dat alle bestanden READ ONLY zijn. [/quote:2f7c90e716]

  ik wil [u:2f7c90e716][b:2f7c90e716]geen[/b:2f7c90e716][/u:2f7c90e716] bestaand systeem op dvd hebben zodat je van dvd windows xp runt.

  als je je computer op gaat ruimen en dus alles opnieuw gaat installeren dat je dan de windows xp cd pakt en gaat installeren. (zoals iedereen dat doet)

  ik wil ipv de cd een dvd hebben en daarbij mijn speciefieke spullen erbij hebben zodat ik niet elke x de windows cd de creative cd de fujitsu cd enz enz moet zoeken maar dit dan al op mijn dvd heb.

  dus resume geen windows cd maar een windows dvd en daarbij extra de voor mijn pc bestemde files , programma's , drivers geen 10 cd's meer maar alles op 1 dvd…….

  ik hoop dat ik het nu wel goed uitgelegd heb.
 • Captain_Kansloos
  zal het eens een proberen thx voor jouw bijdrage.
 • Maak dan gewoon een image, dat gaat net zo snel om terug te zetten.
  http://www.diskidee.nl/software/testen/index.htms/3655
 • [quote:13d1cad52b="Captain_Kansloos"][quote:13d1cad52b="minas"]dus… zit ik nog steeds met 1 groot probleem… weet nog steeds niet hoe ik dus een windows xp dvd kan maken…[/quote:13d1cad52b]Weet je wel hoe je een bootable CD moet maken? Het proces voor een bootable DVD is nl. hetzelfde. Hier staat een handleiding (Engels) hoe je met Nero een bootable CD maakt: http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=297 Ook de benodigde boot.ima file kun je daar downloaden (bovenaan het artikel).

  Voor een DVD geldt precies dezelfde bewerking, alleen moet je dan natuurlijk wel als template een bootable DVD kiezen ipv CD. Ik heb het daarnet even geprobeerd met een aangemaakte DVD ISO in een virtual machine en dat werkt zonder problemen. Test het voor de zekerheid even op een DVD-RW, dan verspeel je geen DVD's wanneer het per ongeluk toch niet goed werkt.

  Nog een aanvulling; wanneer je jezelf toch in de wereld van de bootable DVD's stort, dan zou ik idd ook eens kijken naar Nlite; kun je meteen vanaf DVD geheel automatisch het OS + Applicaties en drivers installeren.[/quote:13d1cad52b]

  d8 dat het me gelukt was maar niets is minder waar…..
  hij blijft hangen bij checken van hardware….. wat nu?
 • [quote:dbadbc6fba="minas"]d8 dat het me gelukt was maar niets is minder waar…..
  hij blijft hangen bij checken van hardware….. wat nu?[/quote:dbadbc6fba]Heb je toevallig een SATA Hard disk? Wat zit er allemaal in dat systeem aan hardware? En wanneer je een bootable [b:dbadbc6fba]CD[/b:dbadbc6fba] maakt op dezelfde manier, werkt het dan wel?
 • ik heb dacht ik 2 western digital schijven van 250 gb per stuk.
  aan hardware zit een ati radeon 9800 kaart en voor geluid creative audigy platinum 2 en 512 mb geheugen. voor de rest niet zoveel bijzonder

  ik zal ook eens een bootable cd maken en dan kijken Captain_Kansloos je hoort nog wel van me alsvast hartelijk dank
 • [quote:c4f56866c7="minas"]ik heb dacht ik 2 western digital schijven van 250 gb per stuk.[/quote:c4f56866c7]Zijn dat SATA schrijven? Of sluit je ze nog met zo'n brede platte lintkabel aan (PATA)?
 • [quote:3dd20055eb="Captain_Kansloos"][quote:3dd20055eb="minas"]ik heb dacht ik 2 western digital schijven van 250 gb per stuk.[/quote:3dd20055eb]Zijn dat SATA schrijven? Of sluit je ze nog met zo'n brede platte lintkabel aan (PATA)?[/quote:3dd20055eb]

  met zo'n brede platte lintkabel zijn ze aangesloten?
  wat is SATA en PATA?
 • Serial ATA en Parallel ATA; de interface (stekkertype) van je HD. PATA zijn van die brede kabels, SATA zijn dunnere kabels. Hier staan voorbeelden: http://www.directron.com/patasata.html

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.