Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Adresboek Outlook Express terugzetten

Anoniem
roeske
5 antwoorden
 • Ik heb Windows ME opnieuw geïnstalleerd, maar krijg mijn oude adressen niet teruggezet. Ik heb de volgende stappen gedaan:
  1. saven C:\WINDOWS\Application Data\ ……..\Outlook Express
  2. saven C:\Program Files\Outlook Express\wab.exe
  3. harddisk formatteren
  4. Windows ME opnieuw installeren
  5. terug zetten C:\WINDOWS\Application Data\ ……..\Outlook Express
  6. terug zetten C:\Program Files\Outlook Express\wab.exe

  Tot en met stap 5 ging alles goed. Mijn oude mailtjes zijn weer beschikbaar. Maar stap 6 lukt niet. Ik houd mijn 'nieuwe' adresboek. Ook als ik op het gesavede bestand klik, krijg ik de oude en niet de nieuwe adressen.

  Ik vermoed dat het ermee te maken heeft, dat ik een *.exe bestand gesaved heb en niet een *.wab bestand. Maar verder kom ik niet.

  Ik heb 2 vragen:
  - Heb ik nu wel het adresboek gesaved en is het weer terug te zetten?
  - Is er (voor de volgende keer) een simpeler methode?
 • Je had inderdaad een .wab bestand moeten hebben. Bij mij heet ie "gerben hoekstra.wab". In het vervolg het juiste bestand backuppen dus. Sowieso is het niet onverstandig de hele schijf te backuppen met bijvoorbeeld ghost of acronis. Kun je achteraf altijd nog weer bestandjes uit vissen.
 • Ha,

  kijk ff of je met Handy Recovery nog een wab file kan uitlezen van je schijf. Er is een kans dat het nog onbeschadigd 'aanwezig' is. wel SNEL, want elke schijfoperatie verkleint de kans dat er nog iets van over blijft.

  groet en succes! wilhelm
 • Ja, ik zie nu dat ik het verkeerde bestand heb gesaved. Ik zal een (of meer) uurtjes moeten inkloppen, want ik heb de adressen nog wel op papier. Bedankt voor meedenken en tips.
 • De mail heb je nog wel begrijp ik.Als je een mail opent en je klikt op beantwoorden (er wordt op dat moment nog niets verstuurd)dan wordt die persoon automatisch aan het adresboek toegevoegd.

  Scheelt wellicht toch iets bij het opnieuw invoeren :wink:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.