Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Un-install mappen verwijderen

HankPiano
4 antwoorden
  • Heb even 'Zoeken' geprobeerd maar kon zo gauw niets vinden; de vraag zal wel eerder langs gekomen zijn. Ik heb net alle 'uninstall-mappen' uit de Windows-directory op c: verwijderd (verplaatst naar een andere partitite, niet weggegooid). Als je SP2 en alle updates geïnstalleerd hebt en alles loopt gesmeerd, ook over een wat langere periode, dan heb je die mappen verder toch niet meer nodig, of zie ik hier iets over het hoofd?
  • De $Ntuninstall files heb je alleen nodig als je na een update-installatie problemen hebt en terug wilt naar voor de update.

    Loopt Windows goed en heb je geen behoefte een voorgaande situatie te herstellen dan kunnen de uninstalls weg. Konsekwentie is dat je de updates niet meer ongedaan kunt maken. Behalve door een verse Windowsinstallatie.
  • Ja okay, maar om die reden heb ik ze niet weggegedaan maar op een andere partitie gezet. Zelf heb ik trouwens nog nooit meegemaakt dat er na een tijdje iets mis blijkt te zijn met een update; ik denk dat als er iets fout gaat dat je dat dan wel direct merkt. Mocht er onverhoopt na enige tijd toch iets mis blijken te zijn, kun je dan niet de betreffende uninstall-mappen gewoon terugzetten in de Windows-directory en er alsnog gebruik van maken?
  • Ja. Zodra ze weer terug zijn in C:\Windows, of waar je Windowsdirectory ook staat, zijn ze weer functioneel.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.