Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows 2000 installeren op 200GB HDD

Anoniem
a.tip
14 antwoorden
 • Is er een simpele oplossing om Windows 2000 op een 200GB HDD te installeren en dan NIET tegen de 137GB (http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=kb;en-us;305098) limiet aan te lopen? Meerdere partities maken is voor mij geen optie.

  Het lijkt een beetje een kip-en-het-ei probleem. Het probleem is opgelost in SP3, maar voor je SP3 kan installeren, moet je eerst Win2000 installeren, en tijdens de installatie ziet hij alleen maar 137GB.

  Ik heb m'n 200GB HDD geformatteerd met Partition Magic, maar tijdens de installatie van Win2000 zegt hij toch "harddisk is niet geformatteerd, of beschadigd. Wilt u formatteren?" en als ik dan 'ja' kies dan maakt hij er 137GB van.

  Het nog gekkere probleem is….ik loop zelfs tegen deze 137GB grens aan als ik gebruik maak van een Win2000 CD met SP4 erin geslipstreamed!
  Vreemd, he?!
 • Het is de vraag waarom je dit zo zou willen doen. Waarom zou je in vredesnaam maar één partitie van 200GB aanmaken.
 • Waarom niet?

  Maar om je nieuwsgierigheid tegemoet te komen: Ik doe veel aan video editing, en bij iedere partitie heb je altijd wel een aantal GB's over die nét te weinig zijn om te gebruiken. Dus hoe groter de partitie hoe beter het is in mijn geval.

  Als grote HDD's niet handig waren, dan zou iedereen wel 20GB harddiskjes blijven gebruiken. ;)
 • Dat zei ik niet. Grotere hd's hebben wel hun nut, alleen om windows zelf nou op een partitie van 200GB te installeren. Daar heb ik zo mijn twijfels bij. Maar ga gerust je gang. Het zou denk ik zonder problemen moeten gaan, als je het servicepack slipstreamt in je win2k cd.
 • [quote:b16426661f] [b:b16426661f]Quote uit m'n eerste post[/b:b16426661f]:
  Het nog gekkere probleem is….ik loop [u:b16426661f]zelfs [/u:b16426661f]tegen deze 137GB grens aan [u:b16426661f]als ik gebruik maak van een Win2000 CD met SP4 erin geslipstreamed[/u:b16426661f]!
  Vreemd, he?!
  [/quote:b16426661f]

  Ohja, ik heb die 200GB HDD geruild met m'n man voor mijn 120GB. Omdat ik meer ruimte nodig had dan hij. Dus tja, ik heb weinig keus in dit geval.
 • De enige oplossing die ik er trouwens voor kan bedenken is:
  Win2000 installeren op de 137GB partitie. EnableBigLBA aanzetten, dan een Ghost image maken op CD of op een externe HDD. Dan de 200GB HDD weer formatteren naar 200GB, en de Ghost image terug zetten.
  Dus het lukt wel…..maar het zou toch makkelijker moeten kunnen?

  Of is Microsoft net de Belastingdienst? Leuker kunnen we het niet maken….en ook niet makkelijker. :D :D :D
 • Sorry, even overheen gelezen.
 • Geen punt. Kan gebeuren. :wink:
 • Je hebt blijkbaar de beschikking over Partition Magic. Daarmee kun je bestaande partities vergroten zonder gegevensverlies. Als je nu eerst een partitie van zeg 10 GB aanmaakt, daar je systeem opzet met servicepack 4, bigdrive enabler toepast en de rest van je schijf unallocated laat. Dan zou je met PM opgestart van floppen of, bij versie 8, van de CD de bestaande partitie moeten kunnen vergroten tot de maximale waarde. Ik meen dat PM 8 zulke grote schijven wel aan kan.
 • Het is inmiddels wel weer gelukt. Die Partition Magic truuk klinkt ook wel handig. Handiger dan het goochelen met een Ghost image in ieder geval :)
  Ik zal hem onthouden voor de volgende keer.
  Bedankt.
 • Ik verwonder me ook een beetje :o
  Waarom zou je windows willen installeren op een 200 gb partitie?
  Veel gemakkelijker is om een partitie van bv. 20 of 30 gb te maken. Daarin installeer je windows + de applicaties.
  Vervolgens breng je windows 2000 op SP4 en daarna maak je een partitie van 180 of 170 gb voor de films.

  Lekker makkelijk als je windows nog een keertje opnieuw moet installeren. Hoef je niet de gehele schijf te formatteren.
 • Zoals ik al eerder vermelde doe ik veel aan video editting. Veel programma's cachen dan op C: en met een kleine C:-schijf kom je dan zeer snel in de problemen.
  Plus dat vaak iedere GB telt, vooral als het om extreem grote bestanden gaat.
  En last but not least: Smaken verschillen :) De een vind meerdere partities handig, de ander nou juist niet.
 • Slipstream Windows 2000 cd maken SP4 geintegreerd, dat moet toch lukken.
  En vervolgens deze installeren.
  Trouwens is een tweede hd voor video wel aan te bevelen.
  http://www.petri.co.il/windows_2000_xp_sp_slipstreaming.htm
  Of met deze
  http://www.majorgeeks.com/download4444.html
  Wel kan een Bios update nodig zijn où de 137 GB limiet te omzeilen
  http://forum.computertotaal.nl/phpBB2/viewtopic.php?t=138967
 • Quote uit m'n eerste post: "Het nog gekkere probleem is….ik loop zelfs tegen deze 137GB grens aan als ik gebruik maak van een Win2000 CD met SP4 erin geslipstreamed! Vreemd, he?!"

  Ik ga verder niet in op m'n systeem, en wat ik beter wel en niet kan doen met de aanwezige HDDs. De vraag was immers of er een simpele manier was om de 137GB limiet te omzeilen. Meer niet.

  Dit is niet kwetsend bedoelt, want ik weet dat jullie een oplossing proberen aan te dragen. Ik merk echter steeds vaker dat er geen (rechstreeks) antwoord op een simpele vraag gegeven wordt, maar eerder manieren om het probleem uit de weg te gaan (Problemen met Windows? Gebruik dan Linux. Problemen met IE? Gebruik dan Firefox. etc etc. etc.), of dat er ingegaan wordt op andere gegevens in het topic die niet veel me de oplossing van de vraag te maken hebben.

  Biosupdate: Heb ik inderdaad al gedaan. Maar dan blijf ik nog met de 137GB limiet tijdens de Windows Installatie zitten.

  Echter mijn [u:060196994d]Ghost-oplossing[/u:060196994d] werkt, en ik neem aan dat de[u:060196994d] Partition Magic oplossing[/u:060196994d] ook werkt. Beide niet echt charmante oplossingen, maar ach, het is te doen.
  Ik heb op GoT inmiddels ook al een paar creatieve oplossingen gevonden. Dus in de toekomst zou ik die ook nog kunnen testen.

  Hartelijk dank voor jullie input allemaal.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.