Vraag & Antwoord

OS Windows

Conversie Fat 32 naar NTFS

3 antwoorden
  • Hallo, heb een vraagje. Ik mijn harde schijf in 2 partities opgedeeld en wil het converteren van FAT 32 naar NTFS. Bij de opdracht hiervan krijg ik de volgende melding: "Convert kan niet worden uitgevoerd omdat het volume door een andeer proces wordt gebruikt. Convert kan wel worden uitgevoerd als dit volume eerst wordt ontkoppeld. Alle geopende ingangen naar dit volume worden in dit geval ongeldig. Wilt u een ontkoppeling van dat volume forceren j/n?" Ik gebruik windows xp prof. De partities zijn C en D drive en op C staat windows en op D zijn andere programma's actief waaronder antivrus AVG, Zonealarm, Spybot, Ad Aware enz. Wil eerst de D Drive converteren en daarna de C drive. Wat kan ik het beste doen?
  • Het maakt niet uit in welke volgorde je het wil doen. Die melding die je krijgt geeft alleen maar aan dat Windows niet je schijf kan formatteren terwijl Windows draait. Dat is logisch. Als je hier 'ja' op antwoordt, zal Windows opnieuw opstarten en de schijf converteren, voordat de user interface gestart wordt. Ik heb zelf nog nooit meegemaakt dat hierbij iets mis is gegaan, dus mijn ervaring is, dat dit zonder risico gedaan kan worden.
  • Heyyy, bedankt voor je snelle reactie. Is duidelijk, was voor mij niet het geval kan dus zonder twijfels beginnen. Groeten.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.