Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

nieuw hardware versus WXP

Anoniem
None
16 antwoorden
 • Help! Ik zit werkelijk met mijn handen in het haar!

  Ik heb een neiuwe mb gekocht en een mooie cpu. Alles geinstalleerd en systeem start keurig op …. maar opeens …. wil niet verder en komt met een melding over een bestand (geen idee meer, want na een aantal dagen krijg ik die melding niet meer) en wil niet doorstarten. Ergens heb ik gehoord dat de hardware conf. bij WXP vast staat. Als je iets nieuwe hardware installeerd dan zit je gebonden aan … geen idee, maar hoorde toen volgens mij tot max. 6 producten???!!! Maar dit zijn mijn eerste 2!

  Wat heb ik fout gedaan en wat moet ik nu doen? Want mijn boot.ini lijk me okay. Maar wat moet ik?

  Alsjeblief wie kan mij helpen? :(
 • Als je zoiets essentieels als het moederbord en processor vervangt moet je Windows opnieuw installeren. Ik begrijp uit je post dat je dat niet gedaan hebt. Klopt dat?
 • Ja dat klopt. Dat heb ik natuurlijk niet gedaan, want al mijn programma's en bestanden staan er toch op?!
 • Zet dan eerst je oude hardware terug, en maak dan een backup, op bijv. een dvd, externe harde schijf of een partitie die je niet gaat formatteren.
 • [quote:a6b7eb4ecb="tomtom137"]Zet dan eerst je oude hardware terug, en maak dan een backup, op bijv. een dvd, externe harde schijf of een partitie die je niet gaat formatteren.[/quote:a6b7eb4ecb]Dit geldt alleen voor je bestanden (Word, excel, foto's etc.) Het kopieren van programma's heeft geen zin. Deze zul je ook opnieuw moeten installeren.
 • Er moet toch ook een andere manier zijn? Stel dat je mb kortsluiting maakt en stuk gaat, moet het dan ook op die manier? Dan heb je toch geen mogelijkheid om je oude mb terug te plaatsen?

  Annelies
 • Als je een identiek moederbord plaatst, zou het in principe geen problemen moeten geven.
 • ja xp zit onder andere vast aan je chipset cpu.
  het is niet anders
 • Vorige antwoorden zijn inderdaad juist, een nieuw moederbord vraagt een nieuwe installatei van WinXP

  Indien je echter voor de plaatsing van het MB enkele aanpassingen uitvoert, is het wel mogelijk:
  Drivers voor randapparatuur zullen met een nieuw mobo gewoon herkend / geinstalleerd kunnen worden.
  Indien echter zgn. 'kernel' drivers zoals HAL, Memory management, ACPI, RAID, niet-standaard IDE etc. wijzigen, heb je toch echt een probleem als je je XP installatie trakteerd op een nieuw mobo (dit geldt overigens voor ALLE OS, dus dat dit specifiek MS$ zou zijn is bull$%^&;).
  Een nieuwe installatie is over het algemeen NIET nodig.

  Op de XP cd staat in de support\tools dir een redist.cab waarin SYSPREP.EXE en FACTORY.EXE zitten.
  Pak deze progjes uit op je C: schijf (VOORDAT JE HET NIEUWE MOBO INSTALLEERD), open een command prompt en geef het volgende:

  sysprep -reseal -quiet -nosidgen -activated -mini -pnp -reboot

  Het systeem 'reset' de hardware config en zal na opstarten de zgn. mini setup uitvoeren die normaal ook tijdens een installatie plaatsvindt.
  Nadat het systeem is afgeslote en wil 'rebooten', zet je de PC uite en bouwt het nieuwe mobo in.
  Starten, mini setup, evt. extra/specifieke drivers installeren, klaar.
 • Dus, als ik mijn oude mb terugplaats dan kan ik het systeem ook weer gewoon opstarten??

  En dan precies die dingen doen zoals je schrijft en bij de opstart het systeem uitzetten en dan nw mb installeren, opstarten en dan wordt de mini setup uitgevoerd (drivers isntalleren) en dan klaar? Behoud ik dan al mijn instellingen en programma's etc?

  Wens me dan maar good luck!

  Tnx Annelies :)
 • Nog even voor de duidelijkheid: ik heb het toch goed als ik wxp opnieuw installeer dan ben ik toch al mijn bestanden en programma's kwijt?

  Pppfff … die jongen in de winkel had me echt heel wat anders voorgehouden. Had niet gerekend op zo'n tegenslag.

  Maar ieder die mij tot nu toe geholpen heeft …. TNX :D

  Annelies :oops:
 • Eenmaal je systeem terug opgestart, ga je naar bureau acessoires > systeemwerkset > Wizard Bestanden en instellingen overzetten, waarmee je al je data kan veiligstellen.
  Je hebt dan enkele keuzes voor opslag, evt op cdr of dvd-r.
  http://www.computerclub-maassluis.nl/artikelen/winxp/winxp-16.html
 • Helaas, alles voor nop! WXP weigert om op te starten. Is er niemand meer die mij verder kan helpen???? :cry: :cry: :cry:
 • [quote:ad67f4419d="anneliesgrauw"]Dus, als ik mijn oude mb terugplaats dan kan ik het systeem ook weer gewoon opstarten??

  En dan precies die dingen doen zoals je schrijft en bij de opstart het systeem uitzetten en dan nw mb installeren, opstarten en dan wordt de mini setup uitgevoerd (drivers isntalleren) en dan klaar? Behoud ik dan al mijn instellingen en programma's etc?

  Wens me dan maar good luck!

  Tnx Annelies :)[/quote:ad67f4419d]
  Ja inderdaad, maar ondertussen ben je al een stap verder gegaan (opnieuw installeren XP) en zijn je oude instellingen overschreven.

  Sysprepair kan nu zijn werk niet meer doen. :cry:
 • Ja en het drama houdt niet op :( Ik moest nu helemaal een schone installatie doen …. maar helaas de wet van Murphy doet zijn trede :o . Ik krijg XP niet meer geinstalleerd want ik krijg een foutcode, namelijk "Handtekening voor Windows XP Professional setup is ongeldig, foutcode: 80096001". En wat mag dat dan betekenen?? Iemand een woordenboek van MS bij de hand??? :-?

  Iemand???
 • Oeps,
  TRUST_E_SYSTEM_ERROR A system-level error occurred while verifying trust. 0x80096001
  Kom er niet veel over te weten, helaas.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.