Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

PC loopt steeds vast / start opnieuw op (mag op slot)

None
14 antwoorden
 • Volgend probleem. PC loopt steeds vast of start opnieuw op. Soms gaat de monitor uit, maar blijft de rest aan. In alle gevallen werken toetsenbord en muis ook niet meer.

  Het gaat om een ongeveer 6 jaar oude Compaq met AMD processor en Windows XP. Het probleem doet zich (bijna) alleen voor als er een netwerkkaart in zit. Ik denk aan een (IRQ) conflict.

  Voor de rest al van alles gecontroleerd. Andere voeding, andere videokaart, ander geheugen, alle stroomgebruikers los, andere netwerkkaart. Ook al het energiebeheer uitgeschakeld.

  Ik heb het idee dat de audiokaart en de netwerkkaart elkaar in de weg zitten.

  Kortom: hulp gevraagd!
 • Kun je uitproberen door een van beide eruit te laten? Je kunt de kaarten eens in een ander pci slot zetten. Je zegt niet welk os je gebruikt, maar in xp komen irq conflicten maar heel zelden voor.
 • [quote:bf96fea382="gerben"]Kun je uitproberen door een van beide eruit te laten? Je kunt de kaarten eens in een ander pci slot zetten. Je zegt niet welk os je gebruikt, maar in xp komen irq conflicten maar heel zelden voor.[/quote:bf96fea382]

  Ja, heb ik (al) gedaan. Als ik allebei eruit haal gaat het goed. Als ik alleen de netwerkkaart erin heb gaat het beter, dat wil zeggen minder vaak/snel vastlopen. De netwerkkaart in een ander slot ook geprobeerd, dat maakt niet uit. Ook heb ik al een andere netwerkkaart geprobeerd, dat maakt niet uit.
  Nu heb ik de pc al een tijdje draaien [b:bf96fea382]zonder[/b:bf96fea382] netwerkkaart en dat gaat nog steeds goed.

  Windows XP [size=9:bf96fea382](heb ik wel vermeld) [/size:bf96fea382] :wink:

  Tijdje terug is er @home geïnstalleerd. Toen stonden bij Netwerkverbindingen 3 x breedband, lan-verbinding en IEEE1394. Kan dit "te veel" zijn?
 • Nog een laatste poging voordat ik de pc als verloren beschouw….

  PC loopt nu ook "kaal" steeds vast. Het moet dus liggen aan:

  *moederbord
  *processor
  *windows

  Kan dat kloppen? Iemand nog een idee? Windows repair met behoud van gegevens?!
 • Het kan van alles zijn, ook bijvoorbeeld aarding, koeling, voeding of geheugen. Hardwarematige zaken kun je wel deels uitsluiten met testen.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  http://www.memtest86.com/
 • [quote:bca921867b="gerben"]Het kan van alles zijn, ook bijvoorbeeld aarding, koeling, voeding of geheugen. Hardwarematige zaken kun je wel deels uitsluiten met testen.

  http://www.tacktech.com/display.cfm?ttid=287
  http://www.memtest86.com/[/quote:bca921867b]

  aarding, ja misschien…..
  koeling, nee; fans draaien, kast is open, dus ventilatie genoeg.
  voeding, nee; heb er een andere voeding ingehad.
  geheugen, nee; heb er ander geheugen ingehad.
  hd, tja, zit een vrij nieuwe schijf in. Seagate van 1 jaar oud.
 • Als een fan draait, maar de heatsink halflos zit, is de koeling ook niet goed. Als je alles al vervangen hebt, blijft er nog maar een optie over: moederbord.
 • [quote:7ad70ce98d="gerben"]Als een fan draait, maar de heatsink halflos zit, is de koeling ook niet goed. Als je alles al vervangen hebt, blijft er nog maar een optie over: moederbord.[/quote:7ad70ce98d]

  ok, ga ik die heatsinks even bijlangs, voor zover er iets te zien is….

  ben nu bezig met een andere hd en verse xp….
 • Cdrom lezer al uitgewisseld? Kan natuurlijk ook gewoon een rotte installatie tgv. een slechte lezer zijn.
 • [quote:d8e23b3d61="gerben"]Cdrom lezer al uitgewisseld? Kan natuurlijk ook gewoon een rotte installatie tgv. een slechte lezer zijn.[/quote:d8e23b3d61]

  De cdrom had ik al losgekoppeld. De pc heeft een jaar zonder problemen gedraaid, dus aan de installatie ligt het niet.

  MAAR: ik heb het opgegeven. Het moet het moederbord wel zijn. Alle andere mogelijkheden heb ik geprobeerd. Dus dan toch maar een nieuwe pc….
 • Of als de kast nog redelijk is, een upgrade setje?
 • [quote:c305d51818="gerben"]Of als de kast nog redelijk is, een upgrade setje?[/quote:c305d51818]

  Nou ja, de pc is van een kennis. Het is hun beslissing.

  Maar het is een ongeveer 6 jaar oude amd athlon 750 of zo mhz. Niet meer de snelste….. Zit dus ook een voeding in zonder zo'n 4-pin stekker.

  Afgezien van het geld zullen ze blij zijn met een nieuwe!

  Enne, bedankt hé!
 • Misschien heb ik er overheen gelezen, maar al een nieuwe installatie van WinXP geprobeerd?
 • [quote:f6d82016da="Wim Sturkenboom"]Misschien heb ik er overheen gelezen, maar al een nieuwe installatie van WinXP geprobeerd?[/quote:f6d82016da]

  Ja, andere (nieuwe) hd wou ook niet…


  Maar het topic mag op slot….

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.