Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows start niet, schijven worden niet gezien

Anoniem
derkdejong
6 antwoorden
 • Ik heb dit probleem al vaker gehad. Meestal lostte ik het op door even de stekkers eruit te trekken of wat stof uit mijn kast te blazen. En net zolang opnieuw opstarten totdat Windows weer startte. Vaak deed alles weer normaal na zo'n 5 keer de PC aan en uitzetten. Maar nu lukt het me niet om de PC weer te laten functioneren zoals zou moeten. Ik heb al wat dingen geprobeerd maar ik ben niet verder gekomen doordat de schijven niet worden gezien. Kent iemand dit probleem?
 • van een stekker uit de pc trekken om de pc opnieuw op te starten wordt geen enkel OS blij

  E
 • [quote:a3dec8e34f="windowsXP-PRO"]van een stekker uit de pc trekken om de pc opnieuw op te starten wordt geen enkel OS blij

  E[/quote:a3dec8e34f]Ik bedoelde er alleen mee dat ik de PC uitzet, stekkers eruit, kast open, stof eruit, PC aan, opstarten. Vreemd genoeg startte de PC meestal wel weer op en zoniet dan zette ik hem weer uit, 20 sec wachten, en weer aan. Het heeft ook niet met het OS te maken, maar met dat de schijven niet gezien worden.
 • sorry

  verkeerd begrepen

  is de voeding nog wel goed??
 • Kijk eens of je in het bios een IDE delay oid. kunt instellen, en doe daar eens een paar seconden bij. Staat SMART ook aan in het bios? Bekijk de SMART gegevens eens met hdtune.

  http://www.hdtune.com/
 • [quote:21122dd3bf="gerben"]Kijk eens of je in het bios een IDE delay oid. kunt instellen, en doe daar eens een paar seconden bij. Staat SMART ook aan in het bios? Bekijk de SMART gegevens eens met hdtune.

  http://www.hdtune.com/[/quote:21122dd3bf]Een delay kan ik geloof ik niet instellen, SMART stond uit en heb hem nu aan gezet.Het probleem is helaas nog hetzelfde.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.