Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows XP toetsenbordinstelling

None
6 antwoorden
 • Tot nu toe had ik dit onder Windows ME (en ook W95) volledig in eigen hand (meende ik althans). Toetsenbordinstelling Verenigde Staten [101].
  Hier mee had het aanslaan van aanhalingstekens of een apostrof ook meteen die aanhalingstekens of een apostrof tot gevolg. Ik ken vrijwel alle Altcodes voor accenten op klinkers uit m'n hoofd (b.v Alt-130 voor é enz.).
  Ik heb nu sinds kort Windows XP SP2. Heb hier verder hoegenaamd geen problemen mee, integendeel, maar ik vind nergens die instelling Verenigde Staten [101] meer terug. Wel Verenigde Staten (Internationaal). Gevolg is het overbekende verschijnsel van eerst niets zien van een aangeslagen apostrof. Die verschijnt pas afhankelijk van het volgende teken b.v. als accent op de e (é) of als apostrof voor b.v. de s ('s). Ik wil dit niet, gewoon een kwestie van voorkeur, dus waar vind ik die Verenigde Staten [101] terug? Of is hier een andere definitie voor in de plaats gekomen? Zo ja, welke dan?

  Bijkomend verschijnsel is dat in Word nu die Alt-codes niet werken. In Notepad wel.
 • Configuratiescherm, Landinstellingen, tabblad Talen, knopje Details, en dan kun je de toetsenbordtaal kiezen. Je kunt daar ook een taal toevoegen.
  Volgens mij geeft 'Nederlands (Nederland)' ook die normale aanhalingstekens.
 • Dat weet ik, dat je zo een taal kan kiezen. Maar noch Nederlands noch Engels (hetzij Verenigd Koninkrijk, hetzij VS Internationaal) leidt tot het bedoelde resultaat. Onder vorige Windowsversies voorzag daar die instelling "Verenigde Staten [101]" in. En in het lijstje van toe te voegen talen of toetsenbordindelingen vind ik die niet terug.
 • Nee dat klopt.

  Het is ook Verenigde Staten 101 is Verenigde Staten Internationaal.
  IK weet niet wat voor een toetsenbord je hebt, maar ik heb taal gewoon op Nederlands en voor toetesenbord Verenigde Staten internationaal.

  Maar dat werkt dus niet bij jouw, dan heb je merk toetsenbord? of een onbekend ding?
 • [quote:86d1b67195="J. de Boer"]Bijkomend verschijnsel is dat in Word nu die Alt-codes niet werken. In Notepad wel.[/quote:86d1b67195]Het werkt denk ik wel. Vermoedelijk werk je, net zoals ik, met Numlock uit. Numlock aan en het zou moeten werken.

  Wat betreft het overige, daar weet ik ook even geen oplossing voor. Bij mij zie ik ook geen speciale instelling voor Verenigde Staten. Op zich vind ik het gebruik van de internationale tekens best prettig omdat ik nu minder hoeft na te denken welke toetsen ik zou moeten indrukken om een speciaal teken te maken. Ik kan me best voorstellen dat het vervelend is, want een extra spatie toevoegen wanneer je dat echt niet wilt, is niet gebruikersvriendelijk te noemen. Misschien dat er bij Microsoft daarover ook vragen zijn geweest. Ik zal nog eens nagaan hoe dit in een oude WIndows XP installatie werkte, ik kan me niet herinneren dat internationale tekens altijd aan stond.
 • Toetsenbord BTC. Werkte onder Windows ME gewoon, en eerder onder W95 eveneens. Net nieuw moederbord er in met nieuwe processor en Windows XP. Werd na ruim 5 jaar een keer tijd.
  Had inderdaad NumLock uit staan. Maakte voor Notepad niet uit, en merkte het daardoor niet meteen, maar voor Word geeft het dus wel verschil.
  Rest dus nog die andere kwestie. Geen ramp overigens, maar ik probeerde gewoon terug te gaan naar die "Verenigde Staten [101]", dat vond ik toch handiger.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.