Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

[Windows XP Pro] vindt geen draadloze netwerken

Anoniem
Jim van Zweeden
16 antwoorden
 • Beste

  Ik heb onlangs mijn Acer Aspire 1520 van scratch opnieuw geïnstalleerd. Alles werkt opnieuw perfect, behalve mijn draadloze netwerkconnectie.
  Als ik mijn pc opstart (en de router aanligt), dan vindt Windows automatisch het draadloze netwerk en krijgt ie een ip-adres. Geen probleem zover … Als ik echter de pc een tijdje met rust laat, dan komt hij in een soort slaapstand terecht: ik moet dan opnieuw mijn wachtwoord in het welkomstscherm ingeven (maar ik ben wel niet afgemeld). Ik merk dan dat mijn netwerkconnectie verbroken is en wanneer ik windows op draadloze netwerken laat zoeken, dan vindt hij er geen. Start ik echter vervolgens de pc opnieuw op, dan werkt alles weer goed (tot ik de pc weerom een 10-tal minuten niet meer gebruik).
  Heeft er iemand een idee hoe dit komt?

  Best regards

  WatchDog
 • Mogelijk staat bij energiebeheer ook ingesteld dat je netwerkkaart in een slaapstand komt. Dan wordt de verbinding dus verbroken, want voor het in stand houden van de verbinding worden ook signalen over het netwerk verstuurd.
 • Dank voor het antwoord Herman, maar in het energiebeheer staat niets dat naar de netwerkkaart verwijst … Andere mogelijke oorzaken?
 • Heb je vanaf de site van Acer de eventueel benodigde drivers opgehaald en geïnstalleerd?

  -hws-
 • [quote:7dff524d68="WatchDog"]Dank voor het antwoord Herman, maar in het energiebeheer staat niets dat naar de netwerkkaart verwijst … Andere mogelijke oorzaken?[/quote:7dff524d68]

  Dat staat inderdaad niet bij energiebeheer, maar in apparaatbeheer.

  Ga naar Start - Configuratiescherm - Systeem - tabblad Hardware - Apparaatbeheer. Zoek vervolgens in de lijst naar jouw draadloze netwerkadapter. Waarschijnlijk staat hij onder 'Netwerkadapters' (hoe logisch). Dubbelklik vervolgens op jouw netwerkadapter en ga in het scherm dat dan verschijnt naar het tabblad 'energiebeheer'. Daar staat als het goed is een vinkje bij 'De computer mag dit apparaat uitschakelen om energie te besparen'. Haal dat vinkje daar weg en als het goed is blijft je netwerkverbinding actief bij de standby-modus (en erna).

  Wat ook weleens wil werken is een statisch IP adres te gebruiken ipv dynamisch.
 • De correcte drivers werden geïnstalleerd (ik had trouwens alle instellingen van apparaatbeheer gesaved op een extern medium).
  Jammergenoeg staat er geen tabblad energiebeheer voor de netwerkadapter.
  Dit alles lijkt me behoorlijk vreemd.
 • Dat heeft mijne ook, even aan en uit schakelen van de NIC werkt dus bij mij.
 • Bedoel je dat ik die in apparaatbeheer eventjes moet in- en uitschakelen? Er zou toch een elegantere oplossing moeten bestaan. Want ergens moet er een logische verklaring zijn voor dit probleem.
 • Ik heb eens geprobeerd mijn LAN-kaart uit en aan te schakelen via apparaatbeheer, maar dat lost de zaak niet op. Hij vindt nog steeds geen netwerken.

  WatchDog
 • Ik weet niet zeker of dit jouw probleem verhelpt. Deze oplossing (voor de engelse versie, maar dat is een kwestie van vertalen van enkele zaken)is eigenlijk bedoeld om de verbionding in stand te houden als je je af meld:
  Open de register editor (REGEDIT.EXE).
  Ga naar [b:fce184a36a]HKEY_LOCAL_MACHINES\Software\Microsoft\WindowsNT\CurrentVersion\Winlogon[/b:fce184a36a] en selecteer deze.
  Klik [b:fce184a36a]Add String Value[/b:fce184a36a] in het menu Edit.
  Tik [b:fce184a36a]KeepRasConnections [/b:fce184a36a]in het dialoogscherm en selecteer [b:fce184a36a]REG_SZ[/b:fce184a36a] als het datatype.
  Klik op [b:fce184a36a]OK[/b:fce184a36a].
  In het volgende dialoogscherm tik [b:fce184a36a]1[/b:fce184a36a] en klik op [b:fce184a36a]OK[/b:fce184a36a].
  Sluit REGEDIT.EXE af.
 • Bedankt HermanH voor de suggestie, maar ook dit blijkt niet te werken. Het levert wel een vreemd resultaat op: de NIC krijgt voortdurend een ip-adres van de DHCP-server en tegelijkertijd kan je surfen :o
 • Hallo iedereen

  Ik denk nu uiteindelijk dat mijn probleem zou kunnen te wijten zijn aan de Sygate Personal Firewall. Weet er iemand toevallig of je daar nergens iets moet instellen? (b.v. de service die voor de netwerkverbinding zorgt)

  Groetje

  WD
 • [b:a7f47fd019]WatchDog schreef:[/b:a7f47fd019][quote:a7f47fd019]Bedoel je dat ik die in apparaatbeheer eventjes moet in- en uitschakelen? Er zou toch een elegantere oplossing moeten bestaan[/quote:a7f47fd019]Op de huidige Acers met ingebouwde WLAN zit doorgaans een knop op de voorrand om de adapter in- en uit te schakelen, samen met een lampje. En da's in ieder geval veel gemakkelijker dan via apparaatbeheer.

  Dat de firewall de oorzaak is lijkt mij twijfelachtig, die schakelt niets in of uit maar filtert slechts. Het meest voor de hand liggend is toch dat het probleem door het energiebeheer veroorzaakt wordt. En behalve in Windows kan dat ook in de BIOS-Setup verstopt zitten.

  Gr,
  Jim
 • Kijk eens aan er komt dan toch nog een oplossing uit de bus. Bedankt Jim!
  Wat niet door het in- en uitschakelen van de NIC in apparaatbeheer gaat, lukt wel via dat knopje. Eerlijk gezegd had ik er op gelet, maar wist ik niet waarvoor het diende :oops:
  Nu in feite is mijn laptop nu beter beveiligd tegen spyware dan vroeger …

  Allen bedankt om mee te helpen zoeken naar een oplossing
 • Best wel wonderlijk eigenlijk: De meeste fabrikanten leveren bij hun spullen….. tja, hoe zeg je dat nou? Het is van papier, meestal een heel stapeltje en vaak zitten er dan ook nog nietjes doorheen en er staan allemaal lettertjes op. Hoe noem je zoiets nou ook alweer?

  Oh ja, een HANDLEIDING !!! :D

  Nog wonderlijker is dat bij 90% van de mensen die dingen ongelezen in een la belanden terwijl er vaak heel nuttige info in staat.

  Niet voor niets bestaat er in de pc-soft- en hardwarewereld de veel gebezigde afkorting [b:0716407bb8]RTFM[/b:0716407bb8] (als het je niets zegt dan zoek je die zelf maar uit) :wink: .

  Enfin, jij bent er blijkbaar uit en da's het belangrijkste. En verder wens ik iedereen alvast een heel fijne jaarwissel.

  Gr,
  Jim
 • Nu ja RTFM ken ik wel, maar zou ik ze als ICT-coördinator allemaal moeten gaan lezen, dan ben ik wel een tijdje zoet.
  Bovendien werkte de NIC voordien na een slaapstand zonder enige tussenkomst van de gebruiker, dus ging ik ervan uit dat het probleem totaal ergens anders moest liggen …

  Ik denk dat je hier op 50% van de vragen RTFM kan antwoorden. Maar we zijn er toch om elkaar te helpen, zeker in deze kerstperiode :lol:

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.