Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Wizard nieuwe hardware

Jim van Zweeden
14 antwoorden
 • bij opstarten krijg ik de melding "Wizard nieuwe hardware gevonden".
  Met deze software kunt u software installeren voor:
  SCSI/RAID hostcontroller
  Als ik de wizard de software automatisch laat installeren, gaat het scherm op blauw en zie ik nog net onderin het scherm staan dat er geheugendump plaats vindt. Mijn laptop gaat een schijfcontrole doen, start opnieuw op en de cyclus herhaalt zich. ????????
 • Waarschijnlijk gaat het om de controller op je moederbord. Stop de CD met drivers van je moederbord eens in je PC en installeer de drivers eens vanaf die CD. Je kunt de driver ook van de website van de fabrikant van je moederbord plukken.
 • Misschien kan dit het beste in veilige modus, gezien de problemen?! Ga dan naar Apparaatbeheer (klik met rechts op deze computer, eigenschappen, hardware) zoek SCSI- en RAID-controllers, klik op + en klik met rechts op wat dan verschijnt en kies stuurprogramma bijwerken. Houd eventueel installatie cd's bij de hand.
 • wel raar dat er een vastloper bij komt
 • Een SCSI/RAID hostcontroller in een laptop?

  Gr,
  Jim
 • Heb de laptop in veilige modus opgestart, de wizard nieuwe hardware de benodigde software laten zoeken(ditmaal geen blauw scherm met de mededeling dat er geheugendump plaatsvond), en hierna geen problemen meer met opstarten.
  Ben wel benieuwd waarom Jim,ouwe rot, vraagtekens plaatst bij "Een SCSI/RAID hostcontroller in een laptop?".
  Hoort die er niet in thuis? Iik als leek heb eigenlijk geen idee wat deze doet???
 • Waarom vraagtekens?

  Nou, SCSI-harddisks worden eigenlijk alleen gebruikt in serversystemen en zijn voor zover ik weet niet eens leverbaar in laptopformaat.
  RAID is bedoeld om meerdere schijven tot een logische eenheid samen te vatten en welke laptop heeft plaats voor meer dan één schijf?

  Bestaan er laptops met een SCSI/RAID controller? Geen idee eerlijk gezegd, maar het lijkt me niet, het is volstrekt nutteloos.

  Vandaar die vraagtekens dus.

  Gr,
  Jim
 • Deze SCSI/RAID controller staat vermeld bij mijn Hardware. Zou Alcohol120% dit veroorzaakt kunnen hebben?(daar is het hele gedonder mee begonnen tenslotte).
  Staat deze nu voor spek en bonen daar vermeld? Verwijderen?
 • Wat is precies het merk en type van de notebook? Misschien dat de specificaties van het apparaat opheldering verschaffen.

  Gr,
  Jim
 • Acer Travelmate 2310
 • Even gezocht, maar niets te vinden over SCSI/RAID controllers. Nou is Acer over het algemeen niet echt duidelijk over de specificaties van z'n computers dus dat zegt ook niet alles.

  Die controller verwijderen bij het apparaatbeheer lijkt me niet de oplosing, grote kans dat ie dan bij de volgende herstart weer begint te zeuren net als voorheen.

  Het zou inderdaad kunnen dat Alcohol120% een z.g. virtueel device installeert om op die manier via een eigen driver de brander aan te sturen en dat daar dus de oorzaak zit. Maar of dat zo is en hoe die dan weer te dé-installeren dat weet ik niet. Ik ken het programma alleen van naam en horen zeggen.

  Iemand anders hiermee mogelijk ervaring ?

  Gr,
  Jim
 • OK Jim, bedankt voor de moeite. Heb zelf ook flink gegoogled en ben er wel achter dat er met het programma alcohol120% veel problemen zijnvwb deinstalleren. Misschien bel ik anders de helpdesk van Acer wel,die zouden het toch moeten weten(al heb ik slechte ervaringen met deze mensen).
 • [b:6c4ed8ae9f]Bartje30 schreef:[/b:6c4ed8ae9f][quote:6c4ed8ae9f]Misschien bel ik anders de helpdesk van Acer wel,die zouden het toch moeten weten[/quote:6c4ed8ae9f]Nou, aangezien het probleem pas later ontstaan is en niet vanaf nieuw aanwezig was en als het inderdaad veroorzaakt wordt door Alc120% of welke andere door jouw geïnstalleerde software dan ook dan waag ik dat toch te betwijfelen.

  Kortom: zit het niet in de hardware of de standaard meegeleverde software dan krijg je van hen geen zinnig antwoord vrees ik en dat kun je ze dan ook niet eens kwalijk nemen lijkt mij zo.

  Gr,
  Jim
 • Probleem is dus opgelost?!

  Dan zou ik het er bij laten. Ik heb ook een SCSI-controller bij apparaatbeheer staan, terwijl ik toch echt niet zo'n schijf heb. Het zou inderdaad kunnen dat Alcohol120% iets te maken heeft met het ontstaan van het probleem, maar het is nu weer klaar, toch?!

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.