Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Outlook Express mail kwijt

wanderer
5 antwoorden
 • Hallo,
  laatst stond in de HCC nieuwsbrief een "handig" progje vermeld waarmee systeeminfo bekeken kon worden: siw.exe van ene Gabriel Topala.
  Toen ik dat gebruikte liep tot tweemaal mijn PC vast, de laatste maal bij de functie "Storage Devices".
  Geen enkele reactie van welke toets(-encombinatie) dan ook. Dus gewoon met de aan/uit knop afgezet. Na bootup was alle mail in Postvak In van Outlook Express verdwenen.
  Aangezien ik een deel van de mails in submappen heb, welke wél bereikbaar bleken, gaat het dus alleen om de mails in díe map. Backups maak ik ook geregeld, maar de recente mails zou ik dan alsnog kwijt zijn.
  Het vreemde is dat in de betreffende systeemmap C:Docs and settings…..Outlook Express wél de map van PostvakIN.dbx voorkomt, en wel éénmal als PostvakIN(1).dx,die leeg is, en eenmaal als gewone PostvakIN.dbx, die 12.2 MB groot is. M.a.w. daarin zouden die mails moeten zitten, maar OE opent die box niet, en importeren lukte ook niet. Ook niet na kopieëren van die box naar een andere map.
  Hoe krijg ik die "oude" PostvakIN.dbx geopend in OE?
  NB: XP HE SP2
  Met groet.
 • Heb je al geprobeerd de [i:cebe9d59ff]PostvakIN(1).dbx[/i:cebe9d59ff] weg te gooien en de [i:cebe9d59ff]PostvakIN.dbx[/i:cebe9d59ff] te hernoemen naar [i:cebe9d59ff]PostvakIN(1).dbx[/i:cebe9d59ff]?
 • Bedankt voor de reactie.
  Ik heb Postvak IN (1).dbx in een tijdelijk map geplaatst en Postvak IN.dbx hernoemd naar Postvak IN (1).dbx.
  Bij opstarten OE een lege postbus. Na ophalen post staan die nu in dát postvak. Na herstart staan die nieuwe mails daar ook weer in: die oude 12 MB worden dus blijkbaar gewoon genegeerd.
  Dan het volgende gedaan:
  Die postvak IN (1).dbx weer terugbenoemd naar postvak IN.dbx en dan weer OE getsart. Het blijkt, wat ik al eens eerder gelezen meende te hebben, dat dan automatisch postvak IN (1).dbx wordt aangemaakt. Deze was leeg; immers die nieuwe mail zit in de "gewone oude" postvak IN.
  Blijft de vraag hoe ik die oude mails kan bereiken.
 • Kijk of het kenmerk van het bestand op archief staat,voor zover dat belangrijk is.
  Mocht e.a. niet lukken,probeer het dan eens met DBXtract.

  Het proggie is tegenwoordig niet meer gratis,maar ik vond nog een oude versie (3.70) en die werkte prima toen ik het testte.

  http://home.versateladsl.be/vt632929/

  http://www.blindsupport.be/werking_dbxtract.php

  Directe download;
  http://www.blindsupport.be/docs/dbxtract.exe

  Pak het benodigde bestand uit naar een map,de mails worden weggeschreven als .eml

  Middels importeren lukt het niet,om de mail weer in het juiste postvak te krijgen,maar slepen gaat wel.Maak voor de zekerheid even een testmap aan in OE.

  Open OE met de testmap en ook de map waar de .eml bestanden instaan.Door beide te verkleinen krijg je die wel in een scherm.Selecteer alle .eml bestanden en sleep die naar de testmap.

  Als e.a. goed is verlopen,verplaats je de mail weer naar de juiste map in OE.

  Greetz
 • Hartstikke bedankt, truc gelukt!

  Was even verkeerd begrepen; had eerst geprobeerd de eml's met drag-and-drop te kopieëren naar die aangemaakte OE-map in de Verkenner. Dat lukt niet omdat daar een .dbx niet als map maar als file wordt gezien, waarnaartoe je niets kunt slepen. Begreep daarna dus dat die bundel eml's naar de betreffende map in OE zélf gesleept moeten worden. Aanmaken van die tijdelijke map leek me achteraf trouwens overbodig; rechtstreeks naar Postvak IN had m.i. ook gekund, maar dat is verder niet belangrijk.

  Nogmaals bedankt en tot een volgend keer.
  Groet.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.