Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows bestand terugzetten.

10 antwoorden
  • Kan zo gauw niet vinden, maar moet wel kunnen. Ben in Windows XP home-editie Notepad Exe kwijt geraakt door een virus. Zou graag de procedure vernemen hoe ik dit van de Windows CD of op een andere manier kan herstellen.
  • Via software Windows onderdelen toevoegen misschien. Het zit tenslotte in het item bureau accessoirres! Misschien eerst verwijderen en dan weer volledig toevoegen.
  • Heb ik geprobeerd, maar kwam er nog niet uit. Maar vooruitlopend op andere antwoorden: Het was een Trojan Horse: Trojan, Win32.StartPage.adh. en het lijkt er op dat het niet van buitenaf kwam, maar van binnenuit, nl. de officiële installatie CD van XP! Op aanraden van Kaspersky geïnfecteerde bestand Notepad.exe verwijderd. Vervolgens geprobeerd om op de Windows CD XP home het bestand te vinden (is Notepad.ex-. En daar begon Kaspersky meteen opnieuw te mekkeren dat het geïnfecteerd is! Elke verbinding met de buitenwereld was op dat moment gesloten, en vóór mijn herstelpoging had ik mijn PC opnieuw gescand, en deze was clean. Dus wat moeten we nu concluderen? Vervelend foutje van Microsoft of Kaspersky een keertje te Kritisch? Wie ontdekte dit ook? Edit: Zonet opnieuw die CD-ROM vn XP erin gehad, en toen was die volgens Kaspersky clean. Daarvoor toevallig net een update van de virusdefinities gehad, dus misschien zat in de vorige een foutje? Nu is alleen even de vraag hoe ik die Notepad.ex- van de CD af extract.
  • Hier kan ik je niet verder mee helpen. Lijkt mij een heel vreemd iets want als er inderdaad iets vreemds zou zijn zou MS toch meerdere problemen gehad moeten hebben. Het enige dat ik je kan adviseren is om toch notepad te installeren en dan eens bij Symantec in te loggen en daarvandaan je systeem te laten scannen. Ben benieuwd naar de uitkomst. Trouwens, als je de XP schijf scant komt er dan ook een melding?
  • Dat terugzetten van notepad.exe bleek heel eenvoudig. Maar over de aanleiding, die plotselinge virusmelding, tast ik volledig in jet duister. Heb de PC na het teugzetten van het bestand uitgebreid gescand, bleek helemaal schoon.
  • Beetje achter de feiten aan: MS Config, Algemeen, Bestand uitpakken.......
  • Bedankt voor het meedenken Lion, zo kan het ook ja. Ik deed het met cmd ("DOS-venster") en daarna met de opdrachtregel: expand e:\\i386\notepad.ex_ c:\\windows\system32\notepad.exe
  • Je mag er echt gerust van uitgaan dat op je officiële windows xp cd geen virus staat!!! Het was dus een false positive melding.
  • J. de Boer, hier een tip moest kaspersky ooit nog eens een bestand als een false positive verwijderen: - open kaspersky antivirus - klik op "view backup" - zoek en selecteer het verwijderde bestand in de pas geopende window met geïnfecteerde/verwijderde bestanden - klik op "restore" - doe dit voor elke versie van het verwijderde bestand. Het kan zijn dat een verwijderd bestand op verschillende lokaties op je systeem voorkwam. Hier in het geval van "notepad.exe" was dit bestand verwijderd op een 3 á 4 tal plaatsen. Elke "notepad.exe in deze lijst had je kunnen terugzetten en het probleem was opgelost. PS: deze info geldt voor KAV 5.0 personal (engelse versie in mijn geval). Hoe het zit in een "pro" versie daar ben ik niet van op de hoogte. Ik kwam er zelf nu pas achter dat ie dat bij mij ook verwijderd had op een bepaald moment. Zelf niks van gemerkt tot nu, maar er zitten nog 3 andere users op dit systeem...3 blondines(zucht) :roll: :lol: . Tip komt voor jou iets te laat, maar kan misschien nog van pas komen de volgende keer.
  • [quote:8efe3afda0="pdexie"]Je mag er echt gerust van uitgaan dat op je officiële windows xp cd geen virus staat!!! Het was dus een false positive melding.[/quote:8efe3afda0]Dit was mijn voorzichtige conclusie ook wel, ik was dan ook meer verbaasd dan echt geschrokken. Was pas recentelijk na alle negatieve berichten van diverse zijden over Norton overgestapt naar Kaspersky. Had toch net een nieuw systeem. De valse melding moet dus net in die ene update hebben gezeten, want bij de volgende was hij er weer uit. Kaspersky vernieuwt zijn definities eneige keren per etmaal, dus best mogelijk dat hij niet massaal is opgemerkt. [quote:8efe3afda0="Decomp"]J. de Boer, hier een tip moest kaspersky ooit nog eens een bestand als een false positive verwijderen: - open kaspersky antivirus - klik op "view backup" - zoek en selecteer het verwijderde bestand in de pas geopende window met geïnfecteerde/verwijderde bestanden - klik op "restore" - doe dit voor elke versie van het verwijderde bestand. Het kan zijn dat een verwijderd bestand op verschillende lokaties op je systeem voorkwam. Hier in het geval van "notepad.exe" was dit bestand verwijderd op een 3 á 4 tal plaatsen. Elke "notepad.exe in deze lijst had je kunnen terugzetten en het probleem was opgelost. [/quote:8efe3afda0]Die optie had ik inmiddels ook gezien, alleen was ik op dat moment hier nog even betucht voor, vrezend dat de melding hiermee terug zou komen. Te meer omdat hij in die backup nog was voorzien van die (achteraf geconstateerde valse) melding. Iedereen bedankt voor het meedenken.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.