Vraag & Antwoord

OS Windows

Fat 32

Anoniem
Jim van Zweeden
7 antwoorden
 • Deze week heb ik een nieuwe harddisk geïnstalleerd en nu heb ik een probleem met "grote" bestanden.

  Voorheen werkte ik met Windows XP en partities volgens FAT 32 en kon ik moeiteloos grote bestanden van meer als 4 GB verwerken. Nu ik een andere harde schijf in mijn pc heb, die ook FAT 32 is, krijg ik bij het uitpakken van RAR bestanden groter dan 4 GB de mededeling dat dit niet kan met FAT 32 en dat dit allen mogelijk is met NTFS.

  Kan iemand mij vertellen hoe ik dit toch weer bestanden groter dan 4 GB kan verwerken met FAT 32?
 • Waarom wil je je hardeschijf per se FAT32 hebben?
 • Dit omdat ik een partitie heb met waar Windows 98 nog op staat, hier heb ik nog een paar programma's op draaien die alleen op DOS draaien. Daar staan zoveel gegevens in dat het ondoenlijk is om die over te zetten naar een ander programma dat wel onder XP draait.
 • De maximale grootte van een bestand bij FAT32 is 4GB minus 1 byte. Dus dat is niet mogelijk met FAT32.
  Bron : http://www.microsoft.com/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/Default.asp?url=/resources/documentation/Windows/XP/all/reskit/en-us/prkc_fil_tdrn.asp
 • Dit lukte voor de herinstallatie van XP wel. Is het overigens mogelijk 1 partitie als NTFS te formatteren en die later eventueel weer terug te formatteren naar FAT 32? En 1 schijf met diverse partities als FAT32 en 1 als NTFS kan dat?
 • [quote:5506066aa1="Eric777"]En 1 schijf met diverse partities als FAT32 en 1 als NTFS kan dat?[/quote:5506066aa1]Ja, dat kan. Per partitie kun je aangeven of je hem als FAT32 of NTFS wilt formatteren.
 • Je kan zelfs ook met software als Partition Magic je partities converteren van en naar alle soorten bestandssystemen zonder dataverlies.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.