Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

wachtwoord voor opstarten

maxosx86
6 antwoorden
 • Ik probeer het opstarten van mijn computer te beveiligen met een wachtwoord. Dat is gemakkelijk in te stellen, alleen loopt de startprocedure gewoon door als je op annuleren klikt. Ik gebruik Windows ME. Wat doe ik fout?
 • Voor zover mij bekend doe je helemaal niets fout. Als je op de [Esc]-toets klikt loopt hij ook zonder meer door. Hedt wachtwoord gebruik was/is alleen interessant bij gebruik van een netwerkje.

  En even off topic: Windows ME is wel de meest slecht beveiligde software die MS heeft uitgebracht.
 • Pas bij windows 2000 is er een redelijk inlogsysteem waarvan je enige veiligheid mag verwachten. Er zijn ook hier zat oplossingen voor op internet te vinden om het te omzeilen, verwijderen of te kraken. Maar het is in ieder geval niet zo makkelijk als gewoon annuleren of [Esc].
 • Er was ergens een register-instelling die dit probleem verhelpen kon. Weet niet precies waar die zit (anderen misschien?).

  Maar als je BIOS het odnersteunt kun je ook een wachtwoord op je BIOS zetten voor het opstarten. Veel veiliger.
 • Ik vond de volgende tweak:
  [quote:2d754ef2b2]For that "Cancel" button tweak then in regedit goto
  HKEY_LOCAL_MACHINE\Network\Logon
  Create a new DWORD value, or modify the existing value called "MustBeValidated" and set it to equal "1"[/quote:2d754ef2b2]
  Heb deze net even getest, maar het blijkt dat Windows dan ook wil dat je een domein aangeeft. Het werkt opzich wel.
  Vroeger gebruikte ik hier altijd een programmaatje voor "Dochrana" heet het. Het verving de Annuleren-knop door een Exit-knop. Als je op die knop klikte sloot de pc gewoon af :) En het is beveiligd met een password, dus je kunt het niet zomaar in en uitschakelen. Ik heb het bestandje nog met de recenste versie. Deze is niet meer te downloaden, volgens mij heet het tegenwoordig Protector2 (www.dolinaysoft.com)
  Als je zoiets gebruikt, let dan wel op dat het nog steeds makkelijk is om in te loggen met volledige rechten, aangezien je makkelijk een nieuwe gebruiker kan aanmaken door simpelweg een gebruikersnaam die nog niet bestaat in het vak in te vullen. Dit althans wanneer je de client voor Microsoft netwerken gebruikt als standaard aanmelding. Als je Microsoft Family aanmelden gebruikt heb je dit probleem niet. Het is alleen wel lastig als je die gebruikt en dan net wat bent vergeten in te stellen bij een bepaalde gebruiker. Kun je helemaal overnieuw beginnen.
  Overigens gebruikte ik Windows 98, maar volgens mij verschilt ME niet echt op dit vlak.

  interessante link:
  klik hier
 • [quote:5642412d6f="PC1"]En even off topic: Windows ME is wel de meest slecht beveiligde software die MS heeft uitgebracht.[/quote:5642412d6f]Dit is de halve waarheid. Geldt gewoon voor Windows 9x (waaronder ME). Je moet volgens mij iets doen met poledit (even gegoogled op groepsbeleid en gpedit, en dit was de 1e link, en er zijn er nog veel meer, http://www.zisman.ca/poledit). Altijd een beetje tricky.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.