Vraag & Antwoord

OS Windows

het aanpassen van het Welkom scherm

15 antwoorden
 • Hoe kan ik het welcome screen van Windows XP een andere "Look" geven. Ik zou graag van dat Blauwe scherm afkomen mvgr Arnold Roijmans
 • Moet je even WindowBlinds downloaden, of StyleXP(maar ik raad de eerste aan)
 • Mijn aanrader is Bootskin van Stardock, oa hier te downen: http://www.zdnet.nl/downloads.cfm?id=35042 (heeft 'tonnen' aanmeldschermen èn werkt feilloos en makkelijk bij mij)
 • Ik vraag me af wat de TS bedoeld: het opstartscherm (waar die blokjes van links naar rechts gaan), of het welkomscherm (waar welkom staat :roll: ).
 • Ach zo: bootscreen is te wijzigen, het mooie blauwe windowsscherm niet voor zover ik weet. Zit je mee opgezadeld.
 • Interficior heeft hem wel zelf aangepast, misschien ff pb'tje
 • Volgens mij kan je het opstartscherm (bootscreen) ook uitzetten?! Overigens zou ik ook wel van dat irritante "welkomscherm" af willen. "welkom op deze computer" :P Ja hallo: het is mijn computer hoor! :roll:
 • [quote:d1af79bd33="kid jansen"]Interficior heeft hem wel zelf aangepast, misschien ff pb'tje[/quote:d1af79bd33]' kan hier ff niet meer volgen: wie/wat is interficior - en waarom de 'oplossing' in een pb en niet in deze draad zelf? :-?
 • je kan het inderdaad niet volgen, oplossing niet in pb, maar hij zal niet zomaar in dit topic posten, by the way, inter is ook iemand op dit forum. Ik ben al zo aardig geweest om het ff aan inter te vragen.
 • even van de gelegenheid gebruik maken. Ik heb meerdere accounts op de pc, maar ik wil eigenlijk dat deze in een keer naar 1 vast account doorstart, dus dat ik niet meer hoef in te loggen. Enkel een wachtwoord via de bios. Wel zo dat de andere accounts nog wel via een andere manier toch bruikbaar zijn. Of moet ik hiervoor persee de computer op 1 account laten lopen (wat nogal onmogelijk is, krijg er geen toestemming voor van me ouders) Of de pc in slaapstand zetten ipv afsluiten?
 • [quote:1d2b4c6a62="RVPower"] Ik heb meerdere accounts op de pc, maar ik wil eigenlijk dat deze in een keer naar 1 vast account doorstart, dus dat ik niet meer hoef in te loggen. ... Wel zo dat de andere accounts nog wel via een andere manier toch bruikbaar zijn.[/quote:1d2b4c6a62] In Register editor Ga naar... HKEY_LOCAL_MACHINE\SOFTWARE\Microsoft\Windows NT\CurrentVersion\WinLogon Zet daar de volgende waarde: AutoAdminLogon (REG_SZ) = 1 en maak de volgende twee waarden (REG_SZ) als ze nog niet bestaan: DefaultUserName = "De gebruikersnaam" DefaultPassword = "Het wachtwoord" De computer zal nu direct doorstarten met bovenstaande gegevens. Als je als een andere gebruiker wilt inloggen hoef je alleen maar uit te loggen en je zit weer in het aanlogscherm.
 • Goh, ik kijk hier nooit, dus die pb was wel lief. Alleen volgens mij is het antwoord allang langsgekomen, maar wat ik veranderd heb is het zwarte scherm met dat windows logo erop, als ie voor het eerst gaat laden. Dat heb ik gedaan met TuneUp Utilities 2006.
 • [quote:5194bc8175="RVPower"]knip[/quote:5194bc8175] Je had beter zelf een topic kunnen starten. Krijg je meer reacties en is minder verwarrend. Wat betreft je vraag: download TweakUI, daarmee kan je instellen dat je standaard opstart zonder wachtwoord e.d.
 • [quote:4a6072155c="Interficior"]...maar wat ik veranderd heb is het zwarte scherm met dat windows logo erop, als ie voor het eerst gaat laden...[/quote:4a6072155c] Dus niet het welkomscherm! We moeten verder zoeken..... Iemand anders?
 • Zoals ik al zei: WindowBlinds of Style XP WindowBlinds: [url]http://www.stardock.com/products/windowblinds/[/url] StyleXP: [url]http://www.tgtsoft.com/[/url] Waarvan ik weet dat StyleXP het zeker te weten kan, WindowBlinds weet ik niet zeker. Met StyleXP kun je nagenoeg alles veranderen: Bootscreen, login screen, themes, achtergronden. Voor die screens en themes moet je even naar [url]www.themexp.org[/url] gaan.

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.