Vraag & Antwoord

OS Windows

Harddisk error

Anoniem
derkdejong
8 antwoorden
 • Probleem wordt hier beschreven: http://support.microsoft.com/kb/307545/nl
 • Heb de bootdisk gevonden, maar krijg wel een melding dat ik al mijn gegevens kwijt ben als ik de harde schijf wil herstellen :-?

  Is er nog een andere mogelijkheid?

  Tom
 • Ik heb een probleem met mijn laptop, een Acer Travelmate 4000.

  Tijdens het opstarten krijg ik een foutmelding dat het volgende bestand beschadigd is of niet kan worden gevonden:

  \Windows\System32\Config\System

  En vervolgens de mededeling dat ik met de Windows Setup CD-Rom dit kan herstellen, door op een bepaald moment op 'R' te drukken, maar….

  1: Mijn recovery-cd wordt volgens mij niet herkend, ook niet als ik de Hard Disk als laatste opstartmogelijkheid aangeef en CD/DVD-rom als eerste.
  2: Wanneer moet ik eigenlijk precies op R drukken
  3: Ben ik met die reparatie een hoop bestanden kwijt?
  4: Waar komt dit deze beschadiging eigenlijk door?

  Ik heb al een aantal posts op het forum over dit onderwerp gezien maar daar heb ik nog geen oplossing voor mijn eerste vraag bij gevonden, helaas. Hopelijk dat iemand een antwoord weet??

  Alvast bedankt!

  Tom
 • Je moet de XP installatie CD gebruiken en niet de recovery CD die bij je laptop zit om terug te keren naar de fabrieksinstellingen. Als je van de XP CD boot krijg je op een gegeven moment de keuze om de installatie te starten of om de recovery console te starten.
 • Dan denk ik dat je iets fout doet. Je verliest geen data door de herstel console te starten (Heb je voor de handmatige gekozen?). Volg de stappen eens precies zoals uitgelegd op de pagina die Binary geeft.
  Heb je de XP installatie CD gebruikt?
 • yep, ik krijg de indruk dat hij recoverydisk en recoveryconsole door elkaar haalt!
  recoverydisk: door deze te gebruiken wordt de pc teruggezet naar de situatie toen die uit de fabriek kwam. dan ben je dus alles kwijt!
  recoveryconsole: daarin kom je als je de/een originele xp-cd gebruikt!
 • De situatie die ik uitlegde kwam omdat ik een cd van Acer erin heb gedaan die 'Bootable' is, waarop staat: Travelmate 4000 series, System CD Rev 2.0

  Daarnaast zijn er 2 andere cd's die ik ook heb, genaamd Recovery CD (Disk 1/2 en 2/2), maar deze startten niet automatisch op. Ik kan me niet herinneren dat ik van Acer ook een andere cd heb gekregen. Misschien is het een interessant extra gegeven dat een gedeelte van de Recovery op de harde schijf staat, dat heeft Acer zelf al gedaan toen ik de laptop kocht.

  Tom
 • OK, kleine update…

  Ik heb inmiddels can mijn andere (Compaq) pc een herstelcd gevonden en krijg dan ook een ander, blauw scherm waar ik een aantal dingen kan kiezen, zoals o.a. de reparatie, door op 'R' te drukken. Dan kom ik uiteindelijk in een DOS scherm. Nou wil ik dan de instructies van die Mircosoft site uitvoeren, maar al bij het invoeren van het eerste commando (md tmp) krijg ik al een melding 'Acces is Denied'. Wat moet ik nu doen??

  Thanks

  Tom

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.