Vraag & Antwoord

OS Windows

Winxp installeren op een sata-schijf

6 antwoorden
  • Ik heb een nieuwe schijf gekocht een sata-schijf. Ik wil winxp verwijderen van de oude en winxp opnieuw installeren op de sata schijf. Hoe moet ik dat doen?
  • je bent niet de eerste die dit vraagt, alleen in de afgelopen weken zijn er al zeker drie topics met deze vraag geweest. Gebruik daarom de zoekfunctie op dit forum.
  • Maak een flop met de drivers voor de sata controllers. Bootvolgorde omzetten of oude schijf loshalen. Dan winxp installeren op de sata schijf, op F6 drukken als dat gevraagd wordt, dan vraagt de setup vanzelf om de flop. Verder is het een normale installatie. Naderhand kun je de databestanden van de oude schijf overzetten, en deze desgewenst leeghalen.
  • Ik heb juist na het opstarten van de installatiecd van XP constant op F6 gedrukt... er gebeurt niets
  • USB keyboard? Dan in de bios "legacy usb support" of "usb keyboard support" oid. eens aanzetten. Helpt dat niet, kijk dan eens of je ergens een ps/2 keyboardje kunt lenen. Edit: ik bedenk me net, dat als dit het probleem is, je waarschijnlijk ook niet in het bios komt. Dus dan ontkom je niet aan een ps/2 tikplankje.
  • ik ga proberen te slipstreamen op hoop van zege zoals elders op het forum vermeld, ik heb namelijk ook geen diskettestation. Nu nog de juiste drivers vinden Ik heb namelijk zeker al 2 drivers volgens de manual om een raid driverdisk te maken een sata driver staat er niet in maar vermoedelijk is die verbonden met een van deze 2 controllers: de fastrak 378 VIA raid welke moet ik kiezen?

Beantwoord deze vraag

Weet jij het antwoord op deze vraag? Registreer of meld je aan met je account

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.