Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Win98SE hangt tijdens afsluiten

con f16
6 antwoorden
 • Hi,

  Tijdens het installeren en uninstallen van Nero7 zijn er kennelijk veranderingen in Win98SE gemaakt. Tijdens het afsluiten van windows blijft de PC hangen op "DDE Server Window" en/of "File Open Message Window". Wanneer ik bij deze laatste melding Ctrl+Alt+Del doe is "Msgsrv32" gemarkeerd.
  CCleaner vindt: Opstartsoftware ontbreekt, registersleutel: HKLM\SOFTWARE\Microsoft\Windows\CurrentVersion\Run.
  Nero is volgens de gebruikelijke weg via "Software Toevoegen/Verwijderen" met de CD-ROM in het apparaat verwijderd.
  Ik hoop dat er een "Nerd" is die mij weer opweg helpt. :(
 • Oeps, te snel, er is nog iets geks. Ik kan wel het eerste internetscherm openen maar verder surfen is er niet bij, één of meer van de fouten zullen wel de oorzaak zijn.
 • Wat vaak heilzaam werkt voor een tegenstribbelend W98SE is het installeren van Service Pack 2. Dat is in elkaar gezet door een stel uiterst deskundige "liefhebbers" omdat Microsoft al even geleden met de ondersteuning is gestopt. Kijk maar op onderstaande site, lees het eens door en let vooral op het kopje "Meer informatie" want da's belangrijk.

  http://updatepack.nl/

  Ik heb er al een paar keer problemen mee kunnen oplossen.

  Succes,
  Jim
 • Omdat ik vlak voor de installatie van Nero7 (=geschikt voor Win98SE) een scanner + software had geïnstalleerd heb ik lang getwijfeld maar nu toch gedaan: het register teruggezet naar de datum vóór de installatie. De PC werkt nu weer zoals het hoort, de scanner driver is ok, alleen de bijbehorende software weer opnieuw installeren.
  Als dat gedaan is ga ik via de opgegeven Nero-link alle sporen wissen en nogmaals een poging doen. In de vorige versie heeft InCD het nooit willen doen, ik ga dan ook kiezen voor "Custom" waarbij dan InCD uitgeschakeld wordt zodat het hopelijk gaat lukken.
  Overigens heb ik ook support van Nero gevraagd, de uitkomst laat ik hier wel weten, heeft een ander er misschien ook wat aan.
  De servicepack 2 hint ga ik bekijken, bedankt.
 • gezien recente berichten in dit forum en in andere forums: als je nog een nero6 hebt liggen, installeer díe dan…..
 • Nero7 is niet de enige boosdoener, Omnipage wat bij mijn scanner is geleverd geeft ongeveer dezelfde problemen, dus niet geïnstalleerd.
  Om extra register backups te kunnen maken heb ik de gratis versie van Abexo afrc geïnstalleerd, hiermee kun je ook het register opschonen.
  Waar Abexo na een scan met een hele waslijst sleutels komt die weg kunnen?, komt CCleaner met niets. Als je de default instellingen laat staan zijn alle sleutels ook aangevinkt, ik heb echter alleen de Nero en Ahead items verwijderd. :-?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.