Vraag & Antwoord

OS Windows

Bepaald verkeer niet meer mogelijk!

Anoniem
None
26 antwoorden
 • O, maar ik heb 'm net verlengd voor bijna €50,- en dan is het nogal zonde om 'm te verwijderen. Ik heb helaas geen geldboompje! :lol:

  Maar goed wat is dan aan te raden, gewoon de Windows Firewall en dan een losse virusscanner? En zoja bestaat er ook een goede gratis virusscanner of kan ik zo'n zelfde soort pakket van McAfee nemen of is dat ook niks?
 • Sinds kort kan ik geen mailtjes meer ontvangen/versturen en bijv. ook geen updates van programma's meer doen. Ik heb Windows XP HOME - SP2 met Norton Internet Security 2005 en als ik handmatig de firewall uitschakel werkt het allemaal wel. Ik heb gekeken bij de instellingen van de Firewall en daar wordt bijv. Outlook niet geblokkeerd. Nou worden er wel een aantal regels geblokkeerd door de Firewall, maar welke moet ik dan toestaan om mails te ontvangen/versturen etc.?
 • AV: NOD32 of Kaspersky
  firewall is niet zoveel keuze in, gebruik zelf zonealarm, maar die is best wel bagger, windows firewall is al helemaal niks en sygate is overgenomen door symantec.
 • Kan niemand me helpen, want het is nogal dringend! :cry:
 • Ik kan over Norton weinig zinnigs zeggen, heb geen flauw idee hoe het in elkaar steekt. Over het algemeen kan je in een firewall instellen welk verkeer wel en niet doorgelaten mag worden. Ik zou als ik jou was dus gaan zoeken of je ergens zulk soort functies kan vinden. Raadpleeg anders de help functie of de gebruiksaanwijzing.

  Wat ik je wel kan zeggen is dat Norton nou niet bepaald het beste product is op het gebied van beveiliging. Je bent beter af met NOD32 antivirusscanner en een losse firewall, bijvoorbeeld zonealarm.
 • [quote:a76e918320]Nou worden er wel een aantal regels geblokkeerd door de Firewall[/quote:a76e918320]

  Noem ze eens op, of maak een screenshot :)
 • Ik heb geen idee wat het inhoud, maar deze algemene regels worden op dit moment geblokkeerd door de Firewall van Norton:

  - Inkomende NetBIOS-naam
  - Inkomende NetBIOS
  - Inkomende en uitgaande ICMP
  - Windows-bestandsindeling
  - Veilige sites
  - Windows 2000 SMB
  - EPMAP
  - UPNP Port 5000
  - UPNP Port 1900
 • laat hij ook nog dingen wel toe, alle spyware zeker? :P

  -NetBIOS weet ik niet zoveel van, kan je volgens mij wel doorlaten
  -ICMP is soms nodig bij tcp/ip verkeer en bij pingen
  -Windowsbestandsdeling kan je doorlaten, als je er zelf bewust voor hebt gekozen dat je je bestanden op je hardeschijf wil delen met anderen op het netwerk
  -Veilige sites blokken?!? :P , kan je wel doorlaten lijkt me
  -Windows 2000 SMB zal wel small business server zijn, gebruik je dat soms?
  -Wat EPMAP is weet ik niet, kan ook niet echt goede info vinden
  -Poort 5000 wordt gebruikt door onder andere yahoo-messenger en sommige andere chat-programma's, maar ook door sommige spyware
  -Poort 1900 wordt gebruikt door het SSDP protocol, die zorgt voor herkenning van UPNP network devices (linkie)


  met NetBIOS en EPMAP zou ik nog even wachten, de rest kan je volgens mij zondermeer gewoon doorlaten. Laat het weten of er dan al dingen gaan werken, en kijk ook nog naar de reacties van de andere forummers.

  Verder nog wat info over poorten met functies
 • Nou ik heb vanalles geprobeerd, maar het werkt nog steeds niet. Alleen als ik de gehele Firewall uitzet kan ik wel e-mails verzenden/ontvangen.
  Iemand nog een idee?
 • NIS verhuizen naar de prullenbak en een fatsoenlijke firewall en AV scanner installeren.

  Sorry dat ik het zeg, het is nogal bot, maar als je zo links en rechts om je heen kijkt/leest/luistert dan blijkt elke keer weer dat NIS meer problemen veroorzaakt dan oplost.

  Een fijne en vooral NIS-loze jaarwissel gewenst !!

  Gr,
  Jim
 • Kerio is toch wel een van de betere firewalls. Probeer gewoon die.

  Je kunt je NIS ook gweoon verwijderen; daarna ff handmatig de programmamap verwijderen (blijft meestal je instellingen in staan) en dan opnieuw installeren.
  Als je geluk hebt; moet je alles opnieuw instellen; maar doet het wel. Ik ga d'r vanuit dat 'ie de regels niet in her register opslaat (je weet maar nooit met Norton); maar in de programmamap.
  Is het proberen waard
  Succes
 • Is inderdaad wel zonde van het geld dan ja.

  Maar, als je zojuist je abo hebt verlengd dan zou ik de kwestie eerst maar eens aankaarten bij de support-afdeling van Symantec. Ondersteuning maakt deel uit van de licentie tenslotte.

  De Windows firewall stelt nog steeds niet veel voor, die filtert alleen inkomend verkeer. Dus als je per ongeluk een worm of trojan hebt opgelopen die "naar huis probeert te bellen" dan merkt hij dat niet eens.

  Ik ben al geruime tijd tevreden gebruiker van de Sygate Personal Firewall. Was gratis maar is kortgeleden gekocht door Symantec en die heeft er inmiddels een streep doorgezet. Of hij nog ergens te downloaden is weet ik niet. Zonodig even zoeken dus. En anders lijkt Kerio PF een goed alternatief.

  Mijn virusscanner is AVG Free Edition, is heel overzichtelijk en er komen vrijwel dagelijks updates voor. Of hij deugt weet ik eerlijk gezegd niet. Klinkt raar natuurlijk, maar ik heb in de afgelopen twee jaar of zo maar een enkele keer iets binnengekregen wat niet pluis was, dus (gelukkig!) krijgt hij bij mij weinig kans om z'n kwaliteit te bewijzen.

  Gr,
  Jim
 • [quote:98677b1994="R@ZOR"]Sinds kort kan ik geen mailtjes meer ontvangen/versturen en bijv. ook geen updates van programma's meer doen. Ik heb Windows XP HOME - SP2 met Norton Internet Security 2005 [/quote:98677b1994] Check eerst even deze info over Norton Internet Security. Check ook nog Knowledge base van Symantec.
 • Nou het werkt nog steeds niet en als ik persoonlijk contact met Symantec wil, kost me dat €29,- per keer. Misschien is het dan verstandig om me PC te recoveren in de hoop dat het dan wel correct werkt want een tijdje geleden werkt sowieso alles nog correct. Of kan ik nog iets ander proberen?
 • [quote:d542c6530a="R@ZOR"]Nou het werkt nog steeds niet en als ik persoonlijk contact met Symantec wil, kost me dat €29,- per keer. Misschien is het dan verstandig om me PC te recoveren in de hoop dat het dan wel correct werkt want een tijdje geleden werkt sowieso alles nog correct. Of kan ik nog iets ander proberen?[/quote:d542c6530a]

  Hoezo kost dat €29 dan? krijg je geen hulp als je een mailtje stuurt?
 • Op de site van Symantec stond dit vermeld. Alleen als blijkt dat het een fout van Symantec betreft is het kostenloos anders €29,- per keer!
 • Zou voor mij meteen een reden zijn om die troep weg te gooien, wat mij betreft horen de kosten die Symantec heeft aan support verwerkt te zijn in de aankoopprijs en/of licentie. Je gaat niet betalen voor support als het blijkt dat het niet aan Symantec ligt (het ligt sowieso aan Symantec, want ze maken bagger, ze nemen die verantwoordelijkheid alleen nooit).

  Ik zou als ik jou was echt een afweging maken of je met die troep verder wil gaan, het is alleen wel zonde van je geld.


  Maar nu over het probleem zelf en niet over probleem Symantec, heb je nog steeds niet iets gevonden over hoe je de firewall regels handmatig instelt?
  Er moet toch zoiets inzitten.
 • Ik heb al vanalles geprobeerd, maar het werkt alleen als ik de gehele Firewall uitzet. Maar dat kan niet de bedoeling zijn. Ik zit echt met me handen in het haar, want ik kan gvd niks meer! :cry:
 • [quote:60bafcf844="R@ZOR"]Ik heb al vanalles geprobeerd, maar het werkt alleen als ik de gehele Firewall uitzet.[/quote:60bafcf844] Het is me nog niet duidelijk of die linkjes die ik gaf, bruikbaar voor je waren. Met name die tweede link 16.1. Als je die info gebruikt verwacht ik wel een wat uitgebreide reactie. Dus niet: Ik heb al vanalles geprobeerd.
 • Je kan dan wel met je handen in het haar zitten en een paar euro lichter zijn .
  Maar het is denk ik wel over duidelijk dat bepaalde producten van NORTON bagger zijn .
  En daar is NIS geen uitzondering van .
  Het is echt jammer van de euro,s.
  maar dan maar een paar euro,s kwijt.
  maar niet je data .
  Dat is wel het belangrijkste op een pc .
  Een echt werkende virus scanner is nod32 en kaspersky .
  En een goed werkende firewall is zonealarm .

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.