Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Gebruikeraccounts

Binary
20 antwoorden
 • Ik heb vandaag mijn computer opnieuw geinstalleerd en gekozen voor meerdere gebruikersaccounts.

  Mijn harde schijf is verdeeld over 3 partities (c,d en e), op schijf D staan mijn persoonlijke bestanden, hoe kan ik er voor zorgen dat de mappen op deze schijf persoonlijke mappen worden? (dus alleen voor mij zichtbaar/toegankelijk) Dit kan ik namelijk niet aanvinken bij rechtermuisknop, eigenschappen, delen.
 • is D: wel NTFS; dat is volgens mij een voorwaarde
 • [quote:96ef9e4c99="Johnny321"]is D: wel NTFS; dat is volgens mij een voorwaarde[/quote:96ef9e4c99]
  Ja dat is hij
 • Even onder de aandacht brengen :wink:
 • Weet niemand waarom ik deze mappen niet persoonlijk kan maken? :(
 • [quote:4e034e8f4e="vincent260"]<knip>
  (dus alleen voor mij zichtbaar/toegankelijk) Dit kan ik namelijk niet aanvinken bij rechtermuisknop, eigenschappen, delen.[/quote:4e034e8f4e]
  Dit moet je doen in het tabblad Beveiliging. Daar moet je de rechten voor Everyone/Iedereen weghalen, en jezelf natuurlijk alle rechten geven.
 • Waar vind ik het dat tabblad? :(
  [quote:30730d3476="meneer_ed"]Dit moet je doen in het tabblad Beveiliging. Daar moet je de rechten voor Everyone/Iedereen weghalen, en jezelf natuurlijk alle rechten geven.[/quote:30730d3476]
 • Rechtsklikken op de Map en dan Eigenschappen kiezen.
 • Je kan alleen maar mappen persoonlijk maken die in de map "C:\documenten en settings\accountnaam" staan. Wil je een andere map persoonlijk maken, dan zal je dus die map daar in moeten zetten.
  Met tweakui kan je de map documenten en settings ook op D zetten, dan kan je alsnog je bestanden op D houden.

  Dit gaat over persoonlijk maken en dat doe je in het tabblad delen.

  Dat tabblad beveiliging is weer wat anders, waarvoor je ook NTFS nodig hebt. Dat is namelijk dat je rechten kan geven op een map. Op een paar mappen na hebben administrators op alle mappen rechten, beperkte gebruikers hebben een stuk minder rechten, en systeem heeft op echt alles alle rechten.
  Ook als je map persoonlijk is kunnen administrator accounts op je pc nogsteeds in die map. Wil je dat ook tegengaan dan moet je dus rechten instellen.
  Dat staat in het tabblad beveiliging bij bestandseigenschappen.
  Overigens kan het zijn dat dat tabblad beveiliging er alleen staat in veilige modus, ik weet niet waar dat precies aan ligt, maar blijkbaar verschilt dat nog wel eens. Voor opstarten in veilige modus, moet je bij het opstarten op F8 drukken bij het scherm dat na dat scherm komt waar staat op welke toets je moet drukken om in bios te komen.
  Om te voorkomen dat de pc gewoon doorstart ga ik echter vaak gewoon buttonsmashen op F8.
  Als het goed is komt er een scherm waarbij je verschillende opstartopties kan kiezen, bovenaan staat veilige modus en die moet je dus hebben.
 • heb je XP pro of home ?? of andere OS?

  Het kan overigens in elke map die je maar wilt, hij hoeft niet verplicht onder c:\documents and settings te staan.

  ik heb win XP pro, dan klik ik rechts op een map -> tabblad beveiliging, en ik stel de restricties eventueel voor iedere individuele user in. als je home heb, moet je in de veilige modus gaan, om dit zo geavanceerd te kunnen instellen.

  overigens kan het zijn dat je in pro ook nog ergens een vinkje moet aanzetten bij geavanceerd delen gebruiken (of iets dergelijks)

  gr peter
 • Is lezen nou zo moeilijk of lijkt het alleen maar zo?

  Ik dacht toch echt dat ik het hier heel goed en duidelijk had uitgelegd.
  Als je niks hebt toe te voegen, doe dat dan ook gewoon niet, maar ga geen onzin uitkramen, of herhalen wat een ander heeft gezegd.

  Een map persoonlijk maken kan alleen als die map de accountmap is in documenten en settings of als die map daar in staat.
  Dit is [b:165f4abf89]persoonlijk[/b:165f4abf89] maken, en dat doe je in het tabblad delen, die bij elke map altijd staat wanneer delen is ingeschakeld.

  De [b:165f4abf89]rechten[/b:165f4abf89] op een map aanpassen doe je in het tabblad beveiliging, en dat kan bij elke map, ongeacht de locatie ervan. Maar bij windows xp home, en soms ook bij xp pro, moet je hiervoor eerst inloggen in veilige modus.
 • sorry, keek only naar eerste alinea. mijn excuses, peter
 • Het is gelukt! idd even veilig opstarten (xp home) en dan staat het tabblad beveilliging er wel.

  Bedankt!!
 • [quote:9c5dc97e73="kid jansen"]Ook als je map persoonlijk is kunnen administrator accounts op je pc nog steeds in die map. Wil je dat ook tegengaan dan moet je dus rechten instellen. Dat staat in het tabblad beveiliging bij bestandseigenschappen.[/quote:9c5dc97e73]

  Sorry, maar dat is echt onzin. Jij legt het nu uit alsof "persoonlijk" maken en tabblad beveiliging twee verschillende dingen zijn. Maar dat is toch echt niet zo. Het is gewoon een simpele manier (in WinXP Home) om hetzelfde te doen, en voor beide heb je NTFS nodig. En ook als je op tabblad beveiliging alle rechten hebt weggehaald kan een Administrator (iedereen met een beheersaccount) die rechten weer aanpassen. Er is geen enkele manier om dat te voorkomen. In beide gevallen kun je er alleen bij door jezelf eerst eigenaar te maken (zie: http://support.microsoft.com/default.aspx?scid=KB;EN-US;q308421)

  Overigens zal ook in WinXP Pro het tabblad alleen zichtbaar zijn als je in mapopties "Eenvoudig delen" hebt uitgeschakeld. Anders reageert Pro net zoals Home. Opmerking van [b:9c5dc97e73]petervk [/b:9c5dc97e73]klopt dus wel degelijk.
 • :oops: sorry, dat wist ik niet, mijn excuses

  maar dat persoonlijk maken op die simpele manier kan alleen bij je eigen accountmap, in andere gevallen blijft dat keuzevakje grijs.
  Dat van eenvoudig delen wist ik ook niet, en nu heb ik inderdaad wel dat tabblad beveiliging. Weer iets nieuws geleerd dus.

  En excuses voor de dingen die ik zei die niet klopte en het verwijt naar petervk.
 • [quote:f3b95b1788="kid jansen"]persoonlijk maken op die simpele manier kan alleen bij je eigen accountmap[/quote:f3b95b1788]

  Dat klopt inderdaad wel, het is beperkt tot je eigen map, en anders moet je van tabblad Beveiliging gebruik maken.

  Het onderwerp is moeilijk genoeg, en dit forum is er om van elkaar te leren, toch?
 • 2x mee eens
 • Het is toch "simple filesharing" uitschakelen in je opties van "explorer.exe" ?

  Daarna kan je bij alle rechten van alle mappen en hoef je niet perse de documents & settingsfolder te gebruiken en kan je je D-drive gewoon beveiligen en puur voor jezelf beschikbaar maken -… en deze te houden, door je "permissions" te veranderen en bijv. de "everyone" eruit te halen.

  "take ownerships" en alles zit er gewoon allemaal ook bij.

  Suc6
 • Jawel, helemaal mee eens. Maar nu herhaal je alleen maar in het engels wat hierboven ook al in ABN is vermeld. Ook nooit weg natuurlijk, maar erg veel nieuws is het niet.
 • [quote:5a8e35356a="AswinW"]Het is toch "simple filesharing" uitschakelen in je opties van "explorer.exe" ?

  Daarna kan je bij alle rechten van alle mappen en hoef je niet perse de documents & settingsfolder te gebruiken en kan je je D-drive gewoon beveiligen en puur voor jezelf beschikbaar maken -… en deze te houden, door je "permissions" te veranderen en bijv. de "everyone" eruit te halen.

  "take ownerships" en alles zit er gewoon allemaal ook bij.

  Suc6[/quote:5a8e35356a]
  hoe kom ik bij de opties van de explorer.exe? Kan dat ook met XP home?

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.