Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Windows tijdelijk vast

Anoniem
Jeffry
5 antwoorden
  • Ik heb tegenwoordig met regelmaat dat windows even blijft hangen. Niets werkt dan op dat moment. De muis niet en ook de pc reageert nergens op. Het gebeurt zo nu en dan (als in wekelijks) ook tijdens het opstarten en dan loopt de hele boel gewoon vast.

    Een aantal keer heb ik de melding gekregen dat de HDD niet goed toegankelijk is, door bijv. een tekort aan voeding of problemen van andere aard (Windows geeft deze melding na restart in geval van vastloper). Nu kan het haast niet zijn dat het de voeding is. Ik heb niet een enorm brute videokaart, één HDD en twee cd-roms en daarbij is de voeding van Nexus (350 W).

    Tevens het volgende probleem, dat ik al eerder gepost had:
    [quote:9f8bf14938="Jeffry"]Ik heb een gek probleem en al aan verschillende mensen gevraagd, maar een oplossing of een reden kan ik niet vinden.

    Geval is namelijk dat mijn DNS elke keer ineens weg is. De computer kan nog wel op IP dingen vinden via IE, maar internetadressen werken niet meer. Na een herstart is alles weer prima en aan de provider (Tiscali) ligt het niet. Het probleem ontstaat namelijk nooit op een andere pc die ook op dat netwerk zit en op dezelfde router (sitecom).

    Ik gebruik een MSI moederbord KN2G met daarop een netwerkkaart. De computer staat achter een sitecom router die aangesloten is op de Zyxel modem van Tiscali.

    Is dit een bekend probleem en zo ja, is er een oplossing voor? Of zou er toch iets met het moederbord aan de hand zijn; wat een beetje mijn vrees is aangezien ik al wat meer gekke foutjes heb gehad.

    Oplossing die ik nu zelf even wil proberen is de DNS handmatig invoeren. Dat lijkt tot op heden te werken.

    Een reinstall van Windows heeft tweemaal achter elkaar niet geholpen. Heb zowel meegeleverde, als nieuwste drivers van MSI en nieuwste drivers van nVidia (nForce 2 chipset) geprobeerd, maar mocht allemaal niet baten.

    Alvast bedankt.. en ieder een fijne kerst natuurlijk![/quote:9f8bf14938]

    Reinstalls zijn dus al met regelmaat gedaan en ook dus al verschillende drivers geprobeerd. Gezien dat de netwerkkaart ook op het moederbord zit, is het probleem misschien mijn moederbord of kan het ook ergens anders in zitten. Ik kan er zelf moeilijk achterkomen wat het probleem is.

    Geheugen is vrij nieuw (kingston valueram op dual channel)
    Moederbord was een dump bij Funprice (MSI KN2G-ILSR)
    HDD is al wel wat ouder
    Video: Asus FX5700LE

    Hardware is allemaal redelijk recent.. iemand suggesties?
  • kijk eens hier:
    http://www.msi.com.tw/program/support/download/dld/spt_dld_list.php?kind=1

    voor een nieuwere mobodriver.
    welke je moet hebben hangt af van de chipset, welke dat is kun je controleren met een progje als sisoftsandra of everest.
  • Ja zoals ik al schetste, ik heb al diverse drivers gebruikt en bij een wisseling van driver gaat het even goed, maar duiken uiteindelijk dezelfde problemen weer op.
  • de hd al eens getest met een tooltje dat je op de site van elke fabrikant kan vinden?
  • Nog niet, maar nu wel. En daar is niks mis mee… Maxtor uitgebreid laten testen en Memtest gedraaid (gedurende 7 uur) zonder fouten.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.