Op deze website gebruiken we cookies om content en advertenties te personaliseren, om functies voor social media te bieden en om ons websiteverkeer te analyseren. Ook delen we informatie over uw gebruik van onze site met onze partners voor social media, adverteren en analyse. Deze partners kunnen deze gegevens combineren met andere informatie die u aan ze heeft verstrekt of die ze hebben verzameld op basis van uw gebruik van hun services. Meer informatie.

Akkoord

Vraag & Antwoord

OS Windows

Opstart disk

seportaal
14 antwoorden
 • Beste,

  Ik ben in het bezig van een Pentium 1 computer waarop op dit moment win 98 staat. Ik wil er Linux op zetten meer bepaalt ubuntu, ik heb deze op cd-rom gezet, maar blijkbaar kijkt mijn computer tijdens het opstarten alleen naar het diskette station, want hij start gewoon door. Ik kan ubuntu wel gewoon instaleren, maar dan heb ik Windows 98 ook nog op m'n computer staan, en dit wil ik niet. Hoe kan ik ervoor zorgen dat ik windows 98 kan verwijderen, en tegelijk ubuntu instaleren?

  Alvast bedankt!
  Maes Sebastiaan
 • Haal een bootdisk van www.bootdisk.com ( http://www.mbhs.edu/~jaosborn/boot98se.exe ). Verwijder met fdisk (na het booten van de floppy type je fdisk.exe gevolgd door enter) de bestaande partities. Zet vervolgens de CDROM bovenaan bij de boot sequence in de BIOS en reset je PC.
 • Bedankt JBS,

  maar zou je het misschien iets meer kunnen uitleggen, van dit soort dingen ken ik niet zo veel.

  Alvast bedankt!
  Maes Sebastiaan
 • Download een windows 98 bootdisk: http://www.mbhs.edu/~jaosborn/boot98se.exe
  Stop een floppy in je diskettestation en dubbel klik op de zojuist gedownloade boot98se.exe. Er wordt nu een opstartdiskette gemaakt.
  Stop nu de zojuist gemaakt opstartdiskette in het diskettestation van de betreffende PC en start de PC op. Wanneer je in DOS zit type je fdisk.exe gevolgd door enter. Verwijder daar de partities. (dit kun je waarschijnlijk ook doen met een tooltje van de fabrikant, zie daarvoor deze site.
  Als je de partities verwijderd hebt start je de PC opnieuw op en ga je naar de BIOS door op F1, F2, Del of net wat aangegeven wordt te drukken. Zoek naar de bootsequence en zet de CDROM bovenaan. Stop nu de installatie CD in de drive en start de PC opnieuw op.
 • Bedankt!

  Ik ga het direct uitproberen

  Maes Sebastiaan
 • Beste,

  ik heb zo juist partitie verwijderd, maar ik geraak niet in mijn Bios niets werkt. Ik weet niet welke toets ik moet gebruiken. Ik heb een Compaq deskpro 4000.

  Alvast bedankt!
  Maes Sebastiaan
 • Mogelijk met F10?
 • Nee ik kan niets doen, er komt alleen een pinkent liggend streepje, ik kan ook niets intypen.

  alvast bedankt!
  Maes Sebastiaan
 • Als ik de diskette insteek komt er het volgende: Windows xp setup: opstarten met of zonder cd, als ik dan kies voor met cd gebeurt er niets.
 • Ik begrijp dat je de partitie(s) al verwijderd hebt via het booten van de floppy? Je hoeft dan niet nogmaals van floppy te booten.
 • Maar als ik de floppy niet gebruik, komt er niets. Ik kan zelfs geen bios oproepen.

  Alvast bedankt!
  Maes Sebastiaan
 • Als je opstart zonder de floppy in het diskettestation moet je vrijwel meteen na het aanzetten van je PC op F10 (of een van de andere mogelijkheden drukken). Gewoon drukken tot je in de BIOS zit.
 • Ik graak er echt niet in, ik druk de hele tijd op F10 en andere knoppen en het werkt niet. Het is duidelijk dat ik er nietmeer ingeraak, wat moet ik nu doen?
 • [quote:18c9b51996="seportaal"]Ik graak er echt niet in, ik druk de hele tijd op F10 en andere knoppen en het werkt niet. Het is duidelijk dat ik er nietmeer ingeraak, wat moet ik nu doen?[/quote:18c9b51996] Check deze google discussie groep.

Beantwoord deze vraag

Dit is een gearchiveerde pagina. Antwoorden is niet meer mogelijk.